جمعه, ۲۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 17 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

نبض تند ادویه زیر پوست بازار جهانی

8 سال پیش ( 1394/10/26 )
پدیدآورنده : فهیمه خراسانی  

میزان تقاضا برای ادویه‌جات در سطح جهان به‌شدت رو به افزایش است. به‌همین نسبت هم تولید ادویه‌ها و گیاهان خوراکی از این دست رشد بالایی را به خود می‌بیند. مفهومی به نام ارگانیک نیز به این رشد کمک درخوری کرده است. کما اینکه توصیه‌های پزشکی برای مصرف ‌ادویه و گیاهان دارویی موجب تمایل بسیاری از مصرف‌کنندگان به سوی این محصولات ارگانیک شده است، به‌طوری که این امر تغییر عادات غذایی و گرایش به سوی غذاهای سالم را در پی داشته است. همچنین تنوع زیادی که در میان این مواد خوراکی به چشم می‌خورد، موجب شده تا چاشنی بی‌بدیل میزهای غذا باشند. از طرفی تولید مواد‌غذایی بدون این چاشنی‌ها هم تقریبا غیرممکن شده است.

به همین دلیل در بسیاری از مواد‌غذایی آماده، سس‌ها، نوشیدنی‌ها، نان‌ها، شیرینی‌ها و... از انواع مختلف این چاشنی‌ها استفاده می‌شود و ادویه‌جاتی مانند فلفل، زردچوبه، زنجبیل، گشنیز، دارچین، زیره، گل میخک، سیر، هل و... جزء لاینفک بسیاری از غذاها در سراسر جهان شده‌اند.

مصرف‌کنندگان بزرگ بازار

کشورهای آمریکای شمالی، اروپایی و آسیایی سهم بزرگی از بازار جهانی مصرف را به خود اختصاص داده‌اند.رشد جمعیت در آسیا، مخصوصا در کشورهای در حال توسعه مانند چین و هند و همچنین بالا رفتن آگاهی مردم نسبت به استانداردهای زندگی نیز از جمله دلایلی است که سهم مصرف آسیایی‌ها را در بازار ادویه جهانی بالا برده است. همچنین با ظاهر شدن محصولات فست‌فود، تنقلات و صنایع قنادی در آسیا، این بازار فرصت‌های قابل توجهی را در این مناطق به دست آورده است.

اگرچه به طور سنتی مصرف ادویه‌جات در کشورهای آسیایی مانند هند همیشه رایج بوده، اما تغییرات جمعیتی در کشورهای غربی باعث رشد این بازار در این مناطق نیز شده است و افزایش تقاضا برای مواد ارگانیک نیز مکمل این امر شده است. نمک جایگزین و فلفل محصولات غالب این بازار هستند که بیش از 50درصد از سهم این بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

استقبال از ادویه‌جات در سراسر جهان، حجم تجارت بازار جهانی ادویه‌جات را از 10.7میلیارد دلار در سال 2012 به 12.5میلیارد دلار در سال 2013 رساند و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال 2019 این رشد به 16.6میلیارد دلار برسد. در سطح جهانی در سال 2012 اروپا و آسیا بزرگ‌ترین بازار این تجارت را هم در میزان حجم مصرفی و هم در ارزش مالی، به خود اختصاص داده بودند و انتظار می‌رود که همین شرایط را در سال‌های آینده نیز دنبال کنند.

به‌عنوان مثال حجم مصرف ادویه در آسیا از 409.4میلیون کیلوگرم در سال 2008 به 511.1 کیلوگرم در سال 2012 رسید. همچنین انتظار می‌رود بازار ادویه در اروپا تا سال 2019 به ارزشی بیش از  5میلیارد و 723هزار دلار برسد. البته در کشورهایی مانند انگلستان، ایالات متحده و اسپانیا مصرف سرانه ادویه پایین بوده و نرخ رشد سالانه کمتری داشته‌اند، اما با تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان در این کشورها، انتظار می‌رود طی سال‌های آتی این وقفه چندان طول نکشد و مصرف ادویه به رشد بیشتری برسد.

در این میان در کشورهای آسیایی مانند هند و چین در مقایسه با جمیعت زیاد آنها، مصرف سرانه‌شان پایین است. به هر حال انتظار می‌رود بازار جهانی ادویه در فاصله سال‌های 2014 تا 2020 از 12.179میلیون دلار به 16.134میلیون دلار با نرخ رشد سالانه 4.9درصد افزایش یابد که در این میان جهانی شدن این محصولات و همچنین مزایای دارویی آنها منجر به چنین رشدی شده است.

بازیگران بازار

برخی تولیدکنندگان کلیدی این صنعت در سطح جهان عبارتند از: شرکت مک‌کورمیک در ایالات متحده، کمپانی بین‌المللی اولام در سنگاپور، کمپانی آریکا در ژاپن و شرکت مواد‌غذایی آسوشیتد در انگلیس. همچنین از دیگر تولیدکنندگان معتبر ادویه در جهان می‌توان به شرکت‌هایی نظیر اورست، ‌ام دی اچ، باریا، نستله، کنور و کرافت اشاره کرد.

قابل ذکر است که بازار ادویه در جهان گونه‌های مختلف و متنوعی را در بر می‌گیرد که البته در این میان فلفل بیشتر حجم مصرف و فروش را دارد. در میان مهم‌ترین تولیدکنندگان ادویه در جهان، آفریقا مقام نخست را دارد و بسیاری از محصولات این بازار، در کشورهای آفریقایی تولید می‌شوند. نیجریه، زنجبیل تولید می‌کند و وانیل در ماداگاسکار و آفریقای شرقی تولید می‌شود. همچنین فلفل مالاوی معروف است. مصر نیز یکی از تولیدکنندگان عمده گیاهان ادویه‌ای، خوراکی و دارویی است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/4J3AYfvS
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه