پس از توافق ایران و 1+5، ژاپن به‌عنوان نخستین هیأت از شرق قاره کهن امروز با وزیر نفت ایران دیدار و گفت‌وگو می‌کنند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت (MOP)، بیژن زنگنه، وزیر نفت امروز با دایشیرو یاماگیوا، معاون وزیر اقتصاد، صنایع و تجارت ژاپن که در صدر هیأتی وارد تهران شد، دیدار و گفت‌وگو می‌کند. ژاپنی‌ها نخستین هیأت از شرق آسیا هستند که پس از توافق ایران و 1+5 وارد تهران می‌شوند. ژاپن پیش از اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران در سال 2012، از خریداران اصلی نفت ایران در آسیا بود. در کارنامه نفتی دو کشور همچنین می‌توان به حضور شرکت‌های ژاپنی در پروژه‌های نفتی همچون میدان آزادگان اشاره کرد. 

دولت ژاپن پیش‌تر اعلام کرده بود که پس از توافق هسته‌ای وین در بازار ایران و از جمله در بخش انرژی فعال خواهد شد و مایل به مشارکت در طرح‌های نفتی، صنعتی و زیرساختی این کشور است. همچنین در بیانیه وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن تأکید شده که دایشیرو یاماگیوا حامل پیام ژاپن برای توسعه و گسترش روابط اقتصادی با ایران بعد از رفع تحریم‌ها است.

ژاپن پس از آلمان، فرانسه و ایتالیا یکی دیگر از کشورهای قدرتمند صنعتی جهان است که در آستانه لغو تحریم‌ها علیه ایران خود را برای سهم‌گیری از بازار بزرگ این کشور آماده می‌کند. پس از توافق ایران با گروه 1+5 هیات‌های تجاری از کشورهای مختلف وارد تهران شدند، پس از آلمان، فرانسه، ایتالیا، صربستان، آذربایجان، ترکمنستان حالا نوبت به ژاپنی‌ها رسید که برای دیدار و مذاکره وارد تهران شوند. براساس این گزارش، هیات‌های تجاری اسپانیا و اتریش هم به‌زودی به ایران خواهند آمد.