آن‌طور که از سخنان و گفته‌های کارشناسان به نظر می‌رسد، گویا از زمانی که حاکمیت آب به دست دولتی‌ها افتاد، وضعیت این مایه حیات نابسامان شد و به‌نوعی مصرف آن از مدار تعادل بیرون افتاد. بنابراین از وقتی که قانون توزیع عادلانه آب به تصویب رسید، نظمی که کشاورزان تا پیش از آن به‌طور طبیعی آن را رعایت می‌کردند به هم ریخت و چاه‌های غیرمجاز رشدی قارچ‌گونه پیدا کرد.

رییس مجمع ملی خبرگان کشاورزی در این ارتباط به «فرصت امروز» گفت: «این قانون مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد کرد و براساس آن وزارت نیرو بابت حق‌النظاره چاه‌های کشاورزی، بدون ارائه خدمات از کشاورزان پول می‌گرفت. تا اینکه سرانجام با مخالفت‌های کشاورزان خوزستانی و شکایت شرکت‌های بزرگ زراعی در این استان، دیوان عدالت اداری رأی به نفع کشاورزان داد. براساس این رای، تنها اداره دارایی حق گرفتن عوارض را دارد و وزارت نیرو حقی در این زمینه ندارد.»

اما خبر نگران‌کننده‌تر آن است که دانشمندان ناسا اعلام کرده‌اند تا سال 2030 تمام مناطق جنوبی ایران به بیابان تبدیل می‌شود. از طرف دیگر رییس هیات‌مدیره مجمع هماهنگی و حمایتی تشکل‌های کشاورزی کشور نیز هشدارهایی داده و از وزارت نیرو خواسته قانون توزیع آب را عادلانه اجرا کند. وی نیز معتقد است جنگ آب زودتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد در حال رخ دادن است و حدود چهار پنجم استان‌های کشور احساس می‌کنند وزارت نیرو عدالت را در توزیع عادلانه آب رعایت نمی‌کند.