سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۴ / Tue, 6 May(5) 2025 /
           
فرصت امروز

توجه به تولیدات دامی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زیرشاخه‌های کشاورزی و دامپروری در راستای توسعه اقتصادی مبتنی بر روستا همواره مورد توجه کشورهای توسعه‌نیافته و یکی از اصول مدنظر آنان در این حوزه اقتصادی است.
به گزارش ‌ایسنا، به گفته‌ ‌کارشناسان، پرواربندی دام یکی از این راهکار‌هاست که‌علاوه ‌بر کاهش هزینه تولید پروتئین برای دامدار و البته جامعه، سودآوری فعالیت اقتصادی را نیز تضمین می‌کند.
کارشناسان معتقدند: افزایش تولید گوشت قرمز، کاهش میزان واردات آن، اشتغالزایی و فعال شدن نیروهای غیرفعال و بیکار چند مزیت پرواربندی دام تلقی می‌شود.
به گفته مسئول دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، پرواربندی عبارت است از چاق کردن دام و ازدیاد گوشت آن با استفاده از غذای مناسب و رعایت مسائل بهداشتی.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز روزافزون به گوشت به‌عنوان یک منبع پروتئینی، تاسیس واحد‌های پرواربندی و همچنین پرورش گوساله در این واحد‌ها در سطح استان مرکزی انجام شده است.
گنجی با اشاره به مزیت پرواربندی دام‌، تاکید کرد: با اجرای پرواربندی دام علاوه‌ بر تامین پروتئین دامی در کشور، راندمان تولید افزایش پیدا می‌کند و موجب اشتغال پایدار می‌شود.
وی افزود: احداث جایگاه‌های پرورش دام باید متناسب با شرایط آب و هوایی، نوع دام و نوع تولید و همچنین از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد. پرورش دام ‌می‌تواند در جایگاه‌های باز، نیمه‌باز و بسته صورت پذیرد. تاسیسات تغذیه‌ای مناسب دام نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی منطقه پرورش تعیین می‌شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: طرح‌های دامپروری به‌خصوص پرورش گاو و گوسفند با روش‌های علمی و در قالب واحدهای صنعتی و نیمه‌صنعتی، امکان دستیابی به تولید اقتصادی و بهداشتی فرآورده‌های دامی را فراهم می‌آورد.
وی ادامه داد: پرواربندی گوساله ریز از طریق خریداری از میدان دام و با تامین جیره غذایی مخصوص جهت بهره‌وری گوشت با‌کیفیت انجام می‌شود.
وی با اشاره به ثابت ماندن قیمت گوشت قرمز در سال‌های اخیر گفت: با توجه به قیمت گوساله خریداری شده توسط دامدار و افزایش قیمت علوفه برای تغذیه دام، در شرایط اقتصادی موجود رواج پرواربندی دام با کاهش روبه‌رو ‌شده و این مشکل اساسی به مرور زمان موجب کاهش دام پرواربندی شده خواهد شد.
رییس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به صادرات آزاد دام سبک و گوساله پرواری از سوی سازمان دامپزشکی عنوان کرد: با اجرای این امر و دریافت گواهی سلامت از سازمان دامپزشکی می‌توان شاهد رونق اقتصادی در این بخش بود.
گنجی، به صادرات 5 هزاربره پرواری در استان اشاره کرد و از صادرات آزاد دام تا اواخر مهرماه سال جاری خبر داد.
این مقام مسئول با اشاره به فعالیت واحد‌های پرواربندی دام در شهرستان اراک، ساوه و فراهان تصریح کرد: این واحد‌ها علاوه بر تامین گوشت مورد نیاز استان، قسمتی از گوشت مصرفی استان تهران را نیز تأمین می‌کنند.
گنجی بیان کرد: در حال‌حاضر چندین واحد‌ پرواربندی با ظرفیت 150 هزار رأس در سطح استان وجود دارد که تنها 50 هزار رأس دام پروار شده‌اند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Fw6dWCfI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیمشاوره منابع انسانیتخت خوابخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلواردات از چیناکستریم VXخرید از چینخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهویزای استارتاپ فنلاندکابینت و کمد دیواری اقساطیپالت پلاستیکیکارگاه مادر و کودکتاسیس کلینیک زیباییچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستهارد باکسدستگاه برش لیزرقیمت طلای آبشدهکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیما
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه