شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
مهمترین دغدغه و نگرانی مدیران اقتصادی در سال ۲۰۱۹ چیست؟

2 گزارش مجمع جهانی اقتصاد درباره رکود و مهاجرت

5 سال پیش ( 1397/11/1 )
پدیدآورنده : ایمان ولی‌پور  

مجمع جهانی اقتصاد، وقوع رکود در اقتصاد جهانی را مهم ترین نگرانی مدیران اقتصادی و بنگاه های تجاری معرفی کرد. در نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد از مدیران ۸۰۰ بنگاه اقتصادی و تجاری بزرگ جهان، رکود اقتصادی به عنوان بزرگ ترین نگرانی سال ۲۰۱۹ مطرح شده است. رکود اقتصادی در کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکای لاتین به عنوان دغدغه نخست و در آمریکا به عنوان سومین دغدغه بزرگ مدیران مطرح شده است. مهم ترین دغدغه در آمریکا از نگاه مدیران اقتصادی، تهدیدات سایبری بوده است.

اما پس از رکود اقتصادی، تهدید تجارت جهانی دومین دغدغه مهم مدیران اقتصادی در سال 2019 است. گزارش مجمع جهانی اقتصاد موسوم به گزارش ریسک جهانی سال 2019 نشان می دهد خطر بروز درگیری بین قدرت های بزرگ جهان بسیار بالاست و این مانعی در راه رشد کسب و کارها و تلاش دولت ها برای مقابله با تغییرات اقلیمی و حملات سایبری است. در واقع، پیامدهای جنگ تجاری و تعرفه ای چین و آمریکا موجب شده تا نگرانی از گسترش سیاست های حمایت گرایانه در سراسر جهان تشدید شود و تهدید تجارت جهانی، نگرانی عمده فعالان و مدیران اقتصادی باشد.

رکود و مهاجرت گزارش مجمع جهانی اقتصاد

کمبود نیروی انسانی ماهر نیز سومین دغدغه مهم و مشترک مدیران اقتصادی در سال 2019 است. به گفته ربکا ری، معاون سرمایه های انسانی رئیس مجمع جهانی اقتصاد، «کمبود نیروی انسانی ماهر ازجمله تهدیدات اقتصاد جهانی است و با افزایش رقابت جهانی و کاهش نیروی کار ماهر در دسترس، جای تعجبی ندارد که کمبود نیروی انسانی ماهر، سومین تهدید بزرگ مطرح شده از جانب مدیران باشد.»

در ادامه گزارش مجمع جهانی اقتصاد هم تهدیدات سایبری، نوسانات ارزی به ویژه در اقتصادهای نوظهور، افزایش نرخ بهره، مشخص نبودن سیاست های مالیاتی، نابرابری درآمدی، تغییرات اقلیمی زمین، افزایش قیمت انرژی و برگزیت، به عنوان دیگر عوامل نگران کننده توسط مدیران شرکت ها و بنگاه های تجاری معرفی شده است.

جالب ترین نکته این گزارش به تفاوت تلقی و نگاه مدیران در چین و آمریکا برمی گردد. در حالی مدیران آمریکایی، فرهنگ کاری این کشور را مهمترین عامل تقویت اطمینان خود به کسب و کارها دانسته اند که مدیران چینی بیش از هر چیز به توانایی رهبری و استعداد نیروی انسانی خود متکی هستند.

مهاجرت، همکاری و تحرک اجتماعی

گزارش دوم مجمع جهانی اقتصاد درباره مهاجرت، همکاری و تحرک اجتماعی است. مجمع جهانی اقتصاد با نظرسنجی از 10 هزار نفر از مردم سراسر جهان به این نتیجه رسیده است که دنیا از مهاجرت و همکاری های چندجانبه استقبال می کند. گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان می دهد که مردم آمریکا و جنوب آسیا بیشتر از مهاجران استقبال می کنند و از هر سه شهروند آمریکایی یک نفر فکر می کند که می توان با کار سخت از فقر به ثروت رسید.

این گزارش همچنین می گوید بخش اعظمی از پاسخگویان یعنی 57درصد از آنها فکر می کنند که وجود مهاجران برای کشورشان خوب و مثمرثمر بوده است. مثبت ترین پاسخگویانی که از حضور مهاجران استقبال کرده اند، ساکن آمریکای شمالی و آسیای جنوبی بوده اند، به طوری که 66درصد از اهالی آمریکای شمالی و 72درصد از مردم آسیای جنوبی حضور مهاجران در کشورشان را خوب ارزیابی کرده اند. از سوی دیگر، تنها 40درصد از مردم شرق اروپا و 46درصد از ساکنان اروپای غربی چنین نظری دارند.

مردم آسیای جنوبی همچنین حائز بیشترین پاسخ مثبت به سوالی درباره مسئولیت کشورشان برای کمک به دیگر کشورها بوده اند. 94درصد از پاسخگویان در این منطقه از آسیا فکر می کنند که کشور آنها نسبت به کمک به دیگر کشورها مسئول است.

در گزارش مجمع جهانی اقتصاد میانگین این گزاره در دنیا 72درصد بوده، اما در آمریکای شمالی داستان متفاوت است. با وجود اینکه پاسخگویان در این منطقه نسبت به مهاجرت نظر مثبتی دارند، اما با این حال، کمترین میزان امتیاز را درباره مسئولیت کشورشان در کمک به دیگر کشورها کسب کرده اند که 61درصد است.

کارلوس شوآب از مدیران اجرایی مجمع جهانی اقتصاد می گوید: «تمایل بیشتر افکار عمومی جهان به همکاری کشورها و درخواست آنها از رهبران برای یافتن راه های همکاری، فرصت حل و فصل چالش هایی که همه با آن رو به رو هستیم را فراهم می کند.»

در نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد از مردم دنیا همچنین درباره مفهوم پیشرفت اجتماعی هم سوال پرسیده شد و پاسخ ها نشان دهنده تردیدهایی در این زمینه است، چنانچه از هر پنج شهروند اروپایی یک نفر باور دارد که یک شخص فقیر می تواند با کار سخت ثروتمند شود. در ایالات متحده آمریکا نیز 34درصد از پاسخگویان نگاه مثبتی به رشد و تحرک اجتماعی داشتند.

اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد از امروز دوم بهمن ماه (22 تا 25 ژانویه) در شهر کوچک داووس سوییس برگزار می شود. شعار داووس 2019 «شکل دهی معماری جدید در عصر انقلاب صنعتی چهارم» انتخاب شده است.

ارتباط با نویسنده: Ivankaramazof@yahoo.com

برچسب ها : اخبار امروز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Zeu7OoBq
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه