دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 29 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

دو شرکت هواپیمایی ایرانی روز پنجشنبه با ایرباس برای خرید ۷۳ فروند هواپیما توافق کردند که منعکس کننده افزایش چنین فروش هایی از سوی صنعت هوافضا به ایران با وجود خصومت فزاینده دولت ترامپ است.

به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک تایمز، این قراردادها که ایرباس آنها را یادداشت تفاهم توصیف کرده است، حداکثر ۲.۵ میلیارد دلار ارزش دارند و در نمایشگاه هوایی پاریس که مکان فروش مهمی برای شرکت های هواپیماسازی است، اعلام شدند.

اگر این قراردادها کامل شوند، ایران را به مشتری مهمی در صنعت هوافضا که در سلطه شرکت های بوئینگ آمریکا و ایرباس اروپا است، بدل می کنند. ایران ایر برای نوسازی ناوگان فرسوده اش که از سال ها تحریم لطمه دیده است، سال گذشته توافق هایی را برای خرید حداکثر ۱۴۰ هواپیما از بوئینگ و ۱۰۰ فروند هواپیما از ایرباس امضا کرد.

این توافق ها تحت توافقنامه هسته ای سال ۲۰۱۵ میان ایران و شش قدرت جهان از جمله آمریکا امکان پذیر شده اند. تحت این توافقنامه، تحریم ها علیه تهران در قبال محدودیت فعالیت هسته ای تسهیل شدند اما این قراردادها حتی قراردادهای ایرباس، باید مجوز دولت آمریکا را دریافت کنند زیرا بسیاری از قطعات و فناوری بکار رفته در تولید هواپیماها، ساخت آمریکا بوده و مشمول مقررات کنترل صادرات قرار می گیرد.

در حالی که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا با مخالفت با توافق هسته ای با ایران پرداخته است اما تاکنون هیچ حرکتی برای تغییر سیاست های مجوز صادرات صورت نداده است.

قراردادهای فروش هواپیما، چالشی برای ترامپ هستند زیرا می توانند از هزاران شغل تولیدی در آمریکا که یکی از شعارهای اصلی مبارزات انتخاباتی وی بوده اند، حمایت کنند. از سوی دیگر، مخالفان ایران در آمریکا از ترامپ می خواهند مانع اجرای این قراردادها شود.

ریچارد ابولافیا، نایب رییس شرکت مشاوره هواپیمایی Teal Group در این باره اظهار کرد تمایل ایرباس و بوئینگ برای معامله با ایران، منعکس کننده این باور است که ترامپ باید بین مشاغل و ملاحظات سیاست خارجی انتخاب کند و وی نتوانسته است توافق های تجاری بین المللی را باطل کند.

به گفته فرهاد علوی از شرکت حقوقی آکریویس که متخصص قوانین تحریم ها و صادرات است، قراردادهای هواپیما ترامپ را در وضعیت بغرنجی قرار داده است. صنعت هواپیمای مسافربری یکی از معدود صنایع تولیدی است که آمریکا برتری رقابتی بسیار واضحی را حفظ کرده است. پاسخ منفی به چنین قراردادهای مهمی آن هم در شرایطی که تقاضا در نقاط دیگر ضعیف شده است، اعتماد چندانی را نسبت به رییس جمهور که متعهد شده است، مشاغل آمریکا را به خصوص در بخش تولید حفظ می کند، ایجاد نخواهد کرد.

طبق اعلام ایرباس در نمایشگاه هوایی پاریس، شرکت ایرتور ایرلاین ایران ۴۵ فروند هواپیمای جت A۳۲۰ و زاگرس ایرلاینز ۲۰ فروند هواپیمای A۳۲۰ و هشت فروند A۳۳۰ خریداری خواهد کرد.

تاثیر این سفارش ها بر مشاغل هوافضای آمریکایی نامعلوم نیست زیرا بستگی به این دارد که مشتری چه نوع موتور و تجهیزات الکترونیکی را انتخاب کند. اما جاستین دوبون، سخنگوی ایرباس اظهار کرده است که موتورهای A۳۲۰  حداقل تا حدی در آمریکا ساخته خواهند شد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ybYoG1zL
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهنهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوست
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه