سه شنبه, ۲۴ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Tue, 15 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

در دوره چند ماهه پیش فروش و حراج سکه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه سکه فروخته شد که در مجموع نزدیک به ۶۰ تن طلا را از بانک مرکزی به سوی مردم سرازیر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، پیش فروش سکه با اعلام بانک مرکزی از امروز (دوشنبه) پایان یافته و دیگر در شعب بانک ملی خبری از متقاضیان این طرح نیست. از اوایل سال جاری حراج سکه که از اواخر آذرماه سال گذشته شروع شده بود، تمام شد و در نهایت طرح های بانک مرکزی برای تعادل بازار سکه و جذب نقدینگی سرگردان در بازار ارز به پایان رسید.

آمار نهایی از پیش فروش و همچنین حراج نشان می دهد که حدود هفت میلیون قطعه سکه تمام بهار آزادی در دوره کمتر از سه ماهه پیش فروش شد و همچنین حدود ۲۶۰ هزار سکه تمام بهار و ۲۲۵ هزار قطعه سکه نیم بهار در حراج فروش رفت.

بررسی آمار و محاسبه حجم طلای مورد نیاز بر اساس قیمت هر گرم، برای ضرب سکه های فروش رفته از این حکایت دارد که برای حدود هفت میلیون و ۲۶۰ هزار قطعه سکه های تمام با توجه به اینکه هر سکه تمام ۸.۱۳۳ گرم وزن دارد، در نهایت نزدیک به ۵۷ تن طلا و از سوی دیگر برای ۲۲۵ هزار قطعه سکه نیم بهار آزادی (هر نیم سکه ۴.۰۶۶ گرم) نزدیک به دو تن طلا لازم است و در این شرایط باید در مجموع تا مرز ۶۰ تن شمش طلا برای ضرب این سکه ها و پاسخگویی به نیاز خریداران باید ذوب شود.

اگر بر اساس قیمت طلای ۱۸ و ۲۴ عیار موجود هزینه طلاهای مصرف شده محاسبه شود، با توجه به اینکه در حال حاضر هر گرم طلای ۱۸ عیار، ۱۹۶ هزار تومان است، برای این ۶۰ تن بالغ بر ۱۱ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان و اگر طلای مورد استفاده ۲۴ عیار باشد بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد.

حال اینکه این سکه ها تا چه میزان از موجودی سکه های ضرب شده تامین و چه مقدار از موجودی طلا باید تامین شود، آمار مشخصی در دست نیست. در عین حال که موجودی طلای در دسترس بانک مرکزی نیز رقم معینی ندارد و تنها آمار در اختیار مربوط به ترازنامه سال ۱۳۹۴ است؛ چرا که این بانک برای دو سال گذشته تاکنون ترازنامه ای منتشر نکرده است. در ترازنامه سال ۱۳۹۴، موجودی طلای بانک مرکزی نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۳ تا ۵۰۰ میلیارد تومان رشد داشته است. متوسط قیمت هر گرم طلا در سال ۱۳۹۴ حدود ۹۵ هزار تومان بوده و می توان تخمین زد موجودی طلای در دسترس بانک مرکزی در آن زمان نزدیک به ۱۰۰ تن بوده است و اگر بر مبنای طلای ۱۸ عیار مورد محاسبه قرار گیرد به ۸۰ تن می رسد.

موجودی طلا در دو سال گذشته به طور حتم با رشد مواجه بوده ولی در هر صورت نزدیک به ۶۰ تن از آن باید صرف سکه هایی شود که بانک مرکزی در چند ماه گذشته طی طرح پیش فروش و حراج سکه فروخته است.

اما حراج و پیش فروش از زمانی در دستور کار قرار گرفت که قیمت سکه در نیمه دوم سال گذشته روند روبه رشدی را ادامه داد و از حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در شهریور ۱۳۹۶ تا بالای دو میلیون تومان در آخرین نرخ ها پیش رفت. در حراج سکه، بانک مرکزی سه روز در هفته قیمت پایه را تعیین کرد و حراج در بانک کارگشایی برای سکه های تمام و نیم بهار آزادی انجام شد. حتی در روزهای آخر حراج، قیمت فروش تا یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان هم رسید.

در پیش فروش که از بهمن ماه پارسال در دستور کار قرار گرفت و عمدتا در سر رسیدهای چند ماهه انجام شد، قیمت ها متفاوت تعیین شده بود و بر این اساس برآیند دقیقی از مبلغ دریافتی بانک مرکزی بابت فروش سکه در حراج و پیش فروش وجود ندارد. این در حالی است که در پیش فروش در هفت سررسید تعیین شده، قیمت سکه تحویل یک ماهه یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، سه ماهه یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان، شش ماهه یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان، ۹ ماهه یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان، یک ساله یک میلیون و۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و ۲۴ ماهه یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان تعیین شد.

بانک مرکزی متعهد شده که سکه های ثبت نامی را کالایی تحویل داده و به هیچ عنوان قرار نیست معادل نقدی آن پرداخت شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/8G52nAvB
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکسقرص تنویید
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه