دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۴ / Mon, 19 May(5) 2025 /
           
فرصت امروز

به گزارش فرصت امروز به نقل از دنیای خودرو، بازار خودرو ایران در سال های اخیر به دلیل تحریم ها و برخی سیاست های ناکارآمد دچار نوسانات شدید و بی ثباتی بسیاری شده و حالا رکود اقتصادی هم بر وضعیت کنونی و قدرت خرید مردم تاثیر گذاشته است و باعث شده که بازار خودرو در کشور روزهای بی رمقی را پشت سر بگذارد؛ رکود عمیق، نوسان قیمت ها، ضعف عرضه، قدرت خرید پایین و سایه مذاکرات، همگی دست  به  دست هم دادند تا خریداران و فروشندگان، بلاتکلیف و سردرگم بمانند.

تنها عامل محدودکننده بازار خودرو تحریم ها و تصمیمات نادرست نبوده اند؛ بلکه مجموعه ای از عوامل به ویژه ممنوعیت واردات خودرو طی ۵ سال و تشدید سیاست های قیمت گذاری دستوری، بازار خودرو را با بحران عمیق تری روبه رو ساخته و در این میان، هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان بیشترین آسیب را دیده اند.درعین حال نوسان نرخ ارز نیز سبب فراز و فرود قیمت انواع خودرو در بازار شده که تصمیم گیری برای خرید خودرو را سخت کرده است.

به رغم این که گفته می شد واردات خودرو می توانست سرکوب قیمتی در بازار ایجاد کند، اما شاهد رشد نرخ انواع خودرو در بازار فعلی هستیم. البته یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در بازار فعلی خودرو سیاست های جدید عرضه و تقاضا است. کاهش عرضه برخی مدل های پرتقاضا به دلیل مشکلات تولید یا محدودیت های وارداتی، تعادل بازار را برهم زده و زمینه را برای افزایش قیمت ها فراهم کرده است.

چالش قیمت خودرو های مونتاژی با افزایش عوارض و حقوق دولتی

در واقع طی یک سال گذشته، بازار خودرو به نوعی به سقف قیمتی خود نزدیک شد؛ تا جایی که حالا ارزان ترین خودرو سواری نو در بازار یعنی ساینای دنده ای، بهایی معادل نیم میلیارد تومان دارد. این در شرایطی است که قدرت خرید در طرف تقاضا، به شدت کاهش یافته است.

بررسی روند بازار خودرو و مراجعه خریداران نشان می دهد تقریبا از دهه ۹۰ تاکنون قدرت خرید خودرو به شدت کاهش یافته و همین موضوع موجب کاهش تقاضای واقعی در این سال ها شده است. بنابراین، این روزها بازار خودرو یکی از مبهم ترین مقاطع خود را سپری می کند و علاوه بر این که سکوت معاملات و افت تقاضا، چشم انداز آن را بیشتر از همیشه به تحولات سیاسی و اقتصادی وابسته کرده است، رشد هزینه واردات و سیاست های تعرفه ای و بحران در تامین قطعات، پیش بینی مسیر قیمت ها را به امری پیچیده بدل کرده و آن را به تصمیم های آتی سیاست گزاران گره زده است.

اما در مورد چرایی وضعیت کنونی بازار خودرو یک کارشناس بازار خودرو، مذاکرات سیاسی را یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر بازار خودرو می داند و معتقد است به دلیل ابهام و بلاتکلیفی در مورد سرانجام مذاکرات، بسیاری از خریداران از تصمیم خود منصرف شده اند.

سعید موتمنی با اشاره به تبدیل خودرو به کالای سرمایه ای در یک دهه اخیر افزود: «این که همچنان از نگاه مصرف کنندگان خودرو کالای سرمایه ای است سبب شده که همچنان خریداران چشم به تاثیر تحولات بر بازار و قیمت ها بدوزند و بنابراین وقتی آن ها حس کنند ممکن است نتایج مذاکرات مثبت باشد، خریدشان را به تاخیر می اندازند تا شاید قیمت ها کاهش یابد.» به گفته وی وجود چنین شرایطی سبب شده است بازار خودرو در رکود مطلق به سر ببرد و نه عرضه ای به شکل قابل قبول وجود دارد و نه خرید و فروشی که نشان از جنب  و جوش داشته باشد.

این کارشناس بازار خودرو همچنین به تاثیر عرضه بیشتر در تغییر وضعیت کنونی بازار خودرو و کاهش قیمت ها اشاره کرد و گفت: «مسلما افزایش عرضه می تواند به بهبود شرایط کمک کند؛ چراکه هرچه عرضه بیشتر باشد، فاصله قیمتی بین بازار و کارخانه کاهش خواهد یافت. اما باید توجه داشت که در حال حاضر تقاضای کاذب در بازار وجود ندارد و تعداد خریداران واقعی کم است. درحالی که قیمت ها هم بسیار بالاست و قدرت خرید مردم پایین آمده است؛ بنابراین افزایش عرضه به تنهایی نمی تواند بازار را از وضعیت فعلی خارج کند و نجات بخش باشد.»

این درحالی است که در روز گذشته برخی از شرکت های مونتاژی به یک باره قیمت محصولات خود را افزایش دادند و این خودروها قطعا به زودی در بازار خودرو با تغییرات قیمتی همراه می شوند. شرکت های مونتاژی این افزایش قیمت را با توجه به افزایش نرخ حقوق و عوارض دولتی مصوب سال ۱۴۰۴ اعمال کردند. هزینه های تولید، واردات قطعات و همچنین هزینه های مرتبط با عوارض دولتی از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت نهایی خودروها هستند.

ریزش قیمت دوباره محصولات داخلی

خودروهای داخلی روز گذشته افت بهای ۲ تا ۱۷ میلیون تومانی را تجربه کردند. جایی که کوییک اتومات R (سفید مشکی) (۱۴۰۳) با ۱۷ میلیون تومان کاهش ۶۷۳ میلیون تومان، کوییک اتومات (۱۴۰۳) با ۱۱ میلیون تومان کاهش ۶۶۵ میلیون تومان، ری را (۱۴۰۴) با ۱۰ میلیون تومان کاهش یک میلیارد و ۶۱۵ میلیون تومان، نیسان آپشنال (دریچه برقی) (۱۴۰۴) با ۹ میلیون تومان کاهش ۷۳۶ میلیون تومان، وانت کارا دو کابین (۱۴۰۳) با ۸ میلیون تومان کاهش یک میلیارد و ۸۲ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ اتومات (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۶ میلیون تومان کاهش یک میلیاردتومان قیمت گذاری شدند.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد افت بهای ۵ تا ۲۰ میلیون تومانی و رشد قیمت ۱۰ میلیون تومان بودیم. جایی که ارزش فیدلیتی پرستیژ ۵ نفره (۱۴۰۴) با ۲۰ میلیون تومان کاهش به ۳  میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان، کی ام سی J۷ (۱۴۰۴) با ۱۰ میلیون تومان کاهش به یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان و هایما S۵ (۱۴۰۴) با ۵ میلیون تومان کاهش به یک میلیارد و ۶۲۵ میلیون تومان رسید. از طرفی هایما S۷ پرو (۱۴۰۴) با ۱۰ میلیون تومان افزایش یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون تومان قیمت گذاری شد.

در میان خودروهای وارداتی نیز شاهد افت بهای ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی بودیم. جایی که کیا K۵ توربو (۲۰۲۴) با ۱۰۰ میلیون تومان کاهش ۶  میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و جی ای سی امکو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون تومان کاهش ۲ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان قیمت گذاری شدند.

جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/hsJFkmQV
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیتخت خوابخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینتخت خواب دو نفرهویزای استارتاپ فنلاندکابینت و کمد دیواری اقساطیپالت پلاستیکیکارگاه مادر و کودکتاسیس کلینیک زیباییچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستهارد باکسدستگاه برش لیزرقیمت طلای آبشدهکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه