سه شنبه, ۴ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

برنده ها و بازنده های دنیای کارآفرینی سال 2018

5 سال پیش ( 1397/10/13 )
پدیدآورنده : امیر آل علی   پدیدآورنده : جنیفر وانگ  

در سال 2018 دنیای اقتصاد و کسب و کار دچار تحولات بسیاری شد. در رابطه با دلیل این امر نیز نظرات مختلفی وجود دارد که بیشتر آنها به تنش های تجاری آمریکا و چین برمی گردد. همین امر نیز باعث شده است تا سالی سخت برای کارآفرینان رقم بخورد. با این حال برخی از کارآفرینان به خوبی توانستند تا با شرایط جدید خود را وفق داده و از تهدید پیش روی خود، یک فرصت طلایی را به وجود آورند. در سوی دیگر نیز افرادی نظیر مارک زاکربرگ، سالی کابوس وار را سپری کردند.

برنده بازنده دنیای کارآفرینی

در همین راستا و در ادامه به بررسی برنده ها و بازنده های دنیای کارآفرینی سال 2018 خواهیم پرداخت.

برنده ها

1-جف بزوس

دارایی: 126/2 میلیارد دلار

میزان افزایش: 27/9 میلیارد دلار

برنده بازنده دنیای کارآفرینی

جف بزوس، موسس ابر شرکت آمازون است که در بزرگترین فروشگاه آنلاین جهان محسوب می شود. امسال برای این شرکت فوق العاده تمام شد و سهام آن به بالاترین حد تاریخ خود رسید. همچنین در کشورهایی نظیر هند و ترکیه نیز نمایندگی های خود را احداث کرد که این خود موفقیت بزرگی به حسب می آید. اگرچه این شرکت در ماه های پایانی سال با مشکلاتی در زمینه فروش مواجه بود، با این حال در کل روند رشد 20درصدی، بیانگر موفقیت کلی جف بزوس و تیم وی است. همین امر نیز باعث شده است تا در صدر فهرست امسال قرار گیرد.

2-تاداشی یانای

دارایی:27/1 میلیارد دلار

میزان افزایش: 7 میلیارد دلار

تاداشی یانای، کارآفرین ژاپنی و موسس برند unique است که در زمینه فروش لباس فعالیت دارد. در حال حاضر نیز وی به عنوان ثروتمندترین فرد کشور خود محسوب می شود. جالب است بدانید که روند صعوی شرکت وی تنها در امسال شروع نشده و در سال 2017 نیز سهام آن یک سوم افزایش را تجربه کرده است. توجه به بازار خارجی نیز باعث شده است تا میزان فروش جهانی آن از مقدار داخلی افزایش یابد که خود موفقیتی بزرگ محسوب شده و سود فراوانی را برای شرکت به همراه داشته است.

مطلب مرتبط: درس های کارآفرینی از کارآفرینان برتر دنیا

3-واگیت الکپروف

دارایی: 19/5 میلیارد دلار

میزان افزایش: 4/6 میلیارد دلار

وی یک تاجر، کارآفرین روس/آذربایجانی است که بنیان گذار و مدیرعامل شرکت نفتی لوک اویل محسوب می شود. وی در حال حاضر جزو 10 فرد ثروتمند کشور روسیه محسوب شده و در فهرست ثروتمندترین افراد جهان نیز در رده 50 قرار دارد. علت اصلی موفقیت این شرکت را در سال 2018 باید در افزایش ناگهانی قیمت نفت و گاز و کاهش ارزش پول روسیه جست وجو کرد که افزایش 29درصدی سهام را برای آن به همراه داشت.

4-روپرت مرداک

دارایی: 19/3 میلیارد دلار

میزان افزایش: 4/6 میلیارد دلار

از وی به عنوان سلطان رسانه ای جهان نام برده می شود. اگرچه روزنامه های تحت کنترل وی نظیر وال استریت ژورنال و نیویورک پست با کاهش ارزش سهام نسبتا قابل توجهی مواجه شدند، با این حال کمپانی فیلم سازی وی(21st century fox) در گامی رو به جلو با برند دیزنی ادغام شد که افزایش 42درصدی بازار سهام را برای آن به همراه داشت. به همین خاطر نیز سود قابل توجهی متوجه روپرت مرداک شده است.

5-لئونید میخلسون

دارایی: 21/4 میلیارد دلار

میزان افزایش: 4 میلیارد دلار

برنده بازنده دنیای کارآفرینی

وی ثروتمندترین فرد کشور روسیه محسوب می شود. در حال حاضر نیز مدیریت شرکت نفت و گاز نوواتک را برعهده دارد. این شرکت دومین تولیدکننده گاز پس از ابر برند گازپروم است. درست به مانند شرکت لوک اویل، این برند نیز با توجه به افزایش قیمت جهانی نفت و گاز و همچنین بالا بردن میزان فروش خود در مقایسه با سال گذشته، موفق شد تا سودآوری فوق العاده ای را تجربه کند.

6-گنادی تیموشنکو

دارایی:18/9 میلیارد دلار

میزان افزایش: 3/8 میلیارد دلار

وی از جمله بزرگترین سهامدارانی است که در زمینه های مختلف تجاری فعالیت دارد. برای مثال وی 23درصد از سهام شرکت نوواتک و همچنین 17درصد شرکت پتروشیمی سیبور را در اختیار دارد که از جمله بزرگ ترین سهام های وی محسوب می شوند. با توجه به افزایش قیمت نفت و گاز در سال 2018، ارزش سهام گنادی تیموشنکو نیز افزایشی چشمگیر را تجربه کرد. وی همچنین به علت روابط نزدیکی که به پوتین، رئیس جمهور کشور روسیه دارد، از بسیاری از امتیازات ویژه برخوردار است.

7-استیو بالمر

دارایی:40/7 میلیارد دلار

میزان افزایش:3/4 میلیارد دلار

وی تا سال 2014 مدیرعامل شرکت مایکروسافت بوده و جزو معدود مدیران عاملی محسوب می شود که بدون اینکه شرکت خود را تاسیس کرده و رابطه خویشاوندی با موسس شرکت داشته باشد، موفق شده است تا به ثروت قابل توجهی دست پیدا کند. وی در شرکت مایکروسافت در بخش های متعددی کار کرده و پس از کنار رفتن بیل گیتس در سال 2000 به این سمت برگزیده شد. اگرچه وی بیشتر سهام خود را در مایکروسافت و توییتر به فروش رسانده است، با این حال حضور وی به عنوان سهامدار در این دو برند و سرمایه گذاری در تیم های مختلف بسکتبال، باعث شده است تا با رشد آنها در سال 2018، استیو بالمر نیز به سود قابل توجهی دست پیدا کند.

8-موکش آمبانی

دارایی: 44/4 میلیارد دلار

میزان افزایش: 3 میلیارد دلار

وی به عنوان ثروتمندترین فرد آسیا معرفی می شود که مدیرعاملی شرکت ریلاینس(بزرگترین شرکت خصوصی در هند) را برعهده دارد. این شرکت در زمینه های مختلف صنعتی و تجاری فعالیت دارد و در حال حاضر تمرکز اصلی آن معطوف به حوزه نفت و گاز است. با این حال فعالیت های وی تنها محدود به این شرکت نشده و در سال 2016 نیز شرکت مخابراتی خود را با نام جیو تاسیس کرد که در مدت تنها دو سال به بزرگترین شرکت هند در این عرصه تبدیل شد. همه این موارد از جمله دلایل سودآوری فوق العاده وی در سال 2018 محسوب می شوند.

9-بیل گیتس

دارایی:93/9 میلیارد دلار

میزان افزایش:2/9 میلیارد دلار

بدون شک بیل گیتس شناخته شده ترین نام در عرصه کارآفرینی محسوب می شود. وی در سال 1975 شرکت مایکروسافت را تاسیس کرد. همچنین وی رکورددار قرار گرفتن در جایگاه نخست ثروتمندترین فرد جهان را در اختیار دارد. اگرچه در سال جاری این عنوان به جف بزوس رسید، با این حال وی پس از سال ها کناره گیری از سمت و همچنین فروش بخش اعظمی از سهام خود در شرکت، همچنان با سود قابل توجهی مواجه است.

10-ایلان ماسک

دارایی:22/5 میلیارد دلار

میزان افزایش: 2/8 میلیارد دلار

وی موسس ابر شرکت های تسلا، پی پال و اسپیس ایکس است که در سال جاری با افزایش چشمگیر میزان فروش خودرو های برقی خود و همچنین افزایش چشمگیر سهام شرکت فضایی اسپیس ایکس مواجه شد. همین امر نیز خود دلیل کافی برای برنده دانستن وی در سال 2018 است.

بازنده ها

1-مارک زاکربرگ

دارایی:52/5 میلیارد دلار

میزان کاهش: 18/7 میلیارد دلار

برنده بازنده دنیای کارآفرینی

هیچ سالی بدتر از سال 2018 برای موسس فیس بوک نبوده است. درواقع آمارهای فیس بوک در امسال کاملا ناامیدکننده بوده و ارزش سهام آن 19درصد کاهش یافته است که خود ضرر 4/15 میلیاردی را برای مارک زاکربرگ به همراه داشته است. همچنین بازخواست شدن وی توسط کنگره آمریکا به علت اتهام اطلاعات کاربران نیز از از دیگر عواملی است که به کاهش دارایی وی منجر شده است.

2-آمانسیو اورتگا

دارایی: 59/6 میلیارد دلار

میزان کاهش: 16/2 میلیارد دلار

از وی به عنوان سلطان پوشاک نام برده می شود که چندین برند مطرح جهان نظیر زارا و دولچه گابانا را در اختیار دارد. دیگر شرکت وی ایندیتکس نام دارد که به عنوان بزرگترین شرکت در صنعت مد شناخته می شود. همین امر نیز باعث شده است تا وی به عنوان ثروتمندترین فرد کشور اسپانیا شناخته شود. با این حال به علت مشکلاتی که این برند در زمینه فروش محصولات با آن مواجه شده است، ضرری سنگین متوجه آمانسیو اورتگا در سال 2018 شد.

3-جورج شافلر

دارایی:12/4 میلیارد دلار

میزان کاهش: 14 میلیارد دلار

وی به عنوان ثروتمندترین فرد کشور آلمان معرفی می شود که در حال حاضر رئیس هیات مدیره برند گروه شافلر است. با توجه به این امر که شرکت وی یک هلدینگ محسوب می شود و در زمینه لوازم خودرو نیز فعالیت دارد، کاهش میزان فروش خودرو در اروپا و کشور چین خود ضرری جدی را متوجه این شرکت کرده است.

4-ما هوانتگ

دارایی: 35/1 میلیارد دلار

میزان کاهش:10/1 میلیارد دلار

برنده بازنده دنیای کارآفرینی

وی موسس شرکت چینی تنست محسوب می شود که در زمینه های متعددی نظیر رسانه، تجارت الکترونیک، شبکه های اجتماعی و... فعالیت دارد. علت اصلی افت این شرکت را باید در عدم صدور مجوز ساخت بازی های رایانه ای دانست که منجر به کاهش 25درصدی سهام آن شد.

5-کارلوس اسلیم

دارایی:56/8 میلیارد دلار

میزان کاهش: 9/3 میلیارد دلار

وی در زمینه صنایع ارتباطی در مکزیک و آمریکای لاتین فعالیت دارد و چندین شرکت را در این حوزه تاسیس کرده است. با افزایش قیمت دلار، ارزش پول کشورهای آمریکای لاتین با کاهشی چشمگیر مواجه شد که در این بین شرکت های مخابراتی کارلوس اسلیم نیز ضرری جدی را متحمل شدند.

6-خورخه پائولو لمان

دارایی: 20 میلیارد دلار

میزان کاهش: 9/2 میلیارد دلار

وی عنوان ثروتمندترین فرد برزیل را یدک می کشد و مالکیت دو برند انهایرز بوش اینبیف(تولیدکننده نوشیدنی) و لوجاس آمریکاناس(خرده فروشی) را در اختیار دارد. وی همچنین اقدام به خرید سهام چندین شرکت نیز کرده است که در سال 2018 شرکت مواد غذایی کرفت هینتز، با سقوطی چشمگیر مواجه شد و ارزش سهام آن 33درصد کاهش یافت.

7- کاروئن سیریوادهاناباکدای

دارایی:12/8 میلیارد دلار

میزان کاهش: 7/24 میلیارد دلار

ثروتمندترین فرد کشور تایلند مالک برند نوشیدنی Fraser and Neave است که در سال 2018 به علت کاهش تقاضا، با کاهش 39درصدی ارزش سهام مواجه شد.

8-پولینا چو

دارایی:2 میلیارد دلار

میزان کاهش:7/2 میلیارد دلار

برنده بازنده دنیای کارآفرینی

وی نخستین کارآفرین زن لیست محسوب می شود که شرکت او به نام کینگستون در زمینه خدمات مالی فعالیت دارد. در سال 2018 این شرکت با کاهش چشمگیر درآمد مواجه شد که به کاهش بیش از نیمی از ارزش سهام آن منجر شد.

9-وانگ وی

دارایی: 13 میلیارد دلار

میزان کاهش:6/7 میلیارد دلار

وی موسس برند SF Express است که در زمینه تجارت الکترونیک در کشور چین فعالیت دارد. با این حال در سال 2018 با توجه به مشکلات متعددی که متوجه این شرکت شده است، کاهش 30درصدی ارزش سهام را تجربه کرده است. به همین خاطر نیز وانگ وی که سهامدار اصلی شرکت نیز محسوب می شود، متحمل ضرری هنگفت شده است.

مطلب مرتبط: 10 راز مهم برای تبدیل شدن به کارآفرینی موفق

10-ژو کانفی

دارایی: 3/5 میلیارد دلار

میزان کاهش: 6/3 میلیارد دلار

وی دیگر کارآفرین زن موجود در لیست است که موسس شرکت چینی لنز تکنولوژی است. با توجه به این امر که محصولات تولیدی این شرکت توسط ابر برندهایی نظیر اپل، سامسونگ، تسلا و مایکروسافت مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد آن کاملا جهانی است. با توجه به درگیری دو کشور چین و آمریکا در سال 2018 این برند نیز متحمل ضررهایی شد و سهام آن با افت 64درصدی مواجه شد.

منبع : forbes
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/0Ppoxhqk
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایل
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه