پنجشنبه, ۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 25 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

زندگی پر از مشکلات مختلفی است که هر روز رو به روی آدم صف می کشد. حتی اگر بهترین روز زندگی تان را داشته باشید، یک تلنگر کوچک کافی است تا با مرور مشکلات جاری حسابی افسرده شوید. بعضی از کارآفرینان چالش ها و مشکلات پیش روی شان را به عنوان دیوارهای محکمی می نگرند که هیچ راه فراری از آنها وجود ندارد. تنها کاری هم که انجام می دهند، انتظار بی پایان برای حل و فصل جادویی مشکلات است. انگار که دست روی دست گذاشتن معجزه می کند!

بی شک همه ما در طول زندگی مان بارها و بارها با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم کرده ایم. با این حال قرار نیست وقتی یک دردسر تازه سر و کله اش پیدا می شود، بدون حتی یک دقیقه مقاومت تسلیم شویم. کافی است سری به زندگینامه کارآفرینان بزرگ بزنید تا خیلی خوب متوجه ماجرا شوید. بحران اصلی در دنیای کارآفرینی نه مشکلات ریز و درشت، بلکه تلاش خستگی ناپذیر کارآفرینان برای ارائه یک تصویر بی نقص از خودشان است. به طوری که همه مشتریان باور کنند با یک انسان کاملا متمایز رو به رو هستند که اتفاقا اصلا شکست نمی خورد.

چطور مشکلات به موفقیت کارآفرینان کمک می کند؟

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم کارآفرین بی عیب و نقص اصلا وجود ندارد. شاید در دنیای سینمایی مارول قهرمان های این شکلی به چشم بخورد، اما در دنیای واقعی اصلا از این خبرها نیست. در عوض حتی بزرگترین کارآفرینان دنیا هم به طور مداوم با مشکلات مختلفی رو به رو هستند. البته چنین کارآفرینان موفقی در مواجهه با مشکلات رویکرد تدافعی ندارند. در عوض با تمام قوا دنبال حل کردن چالش ها و رسیدن به قله های موفقیت هستند. ماجرا آنطور که فکر می کردید پیش نرفت، مگر نه؟

مطلب مرتبط: موفقیت کارآفرینی در بازارهای رقابتی

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم مشکلات به خودی خود مانعی بر سر راه کارآفرینی نیست. این مدیران یا به زبان خودمانی اهالی دنیای کسب و کار هستند که چالش ها را تبدیل به بهانه هایی مناسب برای در رفتن از زیر کار می کنند. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید بهانه تراشی بابت ناکامی های حرفه‎ ای خیلی راحت تر از تلاش برای حل مشکلات و تبدیل شدن به همان کارآفرینی است که مشتریان انتظارش را دارند. 

اگر شما هم احساس می کنید مشکلات زیادی رو به روی مسیر کارآفرینی تان قرار دارد، این مقاله کاملا مخصوص شماست. ما در این مقاله قصد داریم خیلی ساده و خودمانی به شما یاد دهیم چطور چالش ها و موانع عرصه کارآفرینی کمک تان می کند تا مسیر موفقیت را طی کنید. 

مشکلات و مسئله انتخاب آینده کارآفرینی

چطور مشکلات به موفقیت کارآفرینان کمک می کند؟

کسانی که سابقه طولانی در زمینه مصاحبه های کاری دارند، معمولا اولین سوال این جلسات نفسگیر را از حفظ هستند. اینکه «خودتان را پنج سال آینده کجا می بینید؟» سوالی است که کمتر کسی جواب مشخصی برای آن دارد. انگار همه فقط دنبال کار کردن هستند و نتیجه آن اصلا مهم نیست. راستش را بخواهید، تصمیم گیری درباره نکات مهم زندگی معمولا همراه با دلهره فراوانی است. به همین خاطر خیلی از مردم عملا تصمیم های مهم را دائما به فردا موکول می کنند. کارآفرینان هم در این میان چنین وضعیتی دارند. البته تا زمانی که سر و کله مشکلات پیدا نشده باشد!

وقتی یک کارآفرین با مشکلات مختلف رو به رو می شود، در واقع زنگ خطر مهمی به گوشش می رسد. اینکه واقعا در آینده چه مدل کارآفرینی خواهد بود. آیا برای همیشه در یک بازار محدود فعالیت می کند یا اینکه بالاخره بعد از مدت ها قرار است تحولی شگرف در زمینه فعالیت کاری اش روی دهد. این سوال و هزاران پرسش دیگر معمولا در حالت عادی به ذهن آدم نمی رسد. به همین خاطر اولین کمک شگفت انگیز مشکلات به کارآفرینان روشن کردن تکلیف آنها با آینده شان است. 

گاهی اوقات آدم ها باید در شرایط سخت و تحت فشار قرار گیرند تا دست به انتخاب های مهم بزنند. مثلا دانش آموزی را در نظر بگیرید که به تازگی کنکور داده و حالا بعد سال ها باید خیلی زود تصمیم بگیرد که چه رشته ای را دوست دارد. اینطور وقت ها نگاه آدم به اطرافش متفاوت خواهد شد. اگر نظر ما را بخواهید، مشکلات دنیای کارآفرینی هر چقدر هم که سخت باشند، دست کم شما را مجبور می کند آینده تان را از میان هوای مه آلود بیرون بکشید. اینطوری حداقل تلاش های روزانه تان جهت خاصی پیدا خواهد کرد. پس دفعه بعد که چالش های مختلف خودی نشان دادند، کمی هم درباره آینده کاری تان فکر کنید. 

استراحت در میان چالش های بزرگ!

چطور مشکلات به موفقیت کارآفرینان کمک می کند؟

واکنش شما به مشکلات کارآفرینی چیست؟ احتمالا خیلی از خوانندگان پر و پاقرص ما تلاش بی نهایت برای پیدا کردن راه حل را بهترین جواب به سوال بالا می دانند. اگر شما هم چنین عقیده ای دارید، احتمالا یک کارآفرین بی نهایت متعهد محسوب می شود. منظور ما آن دست کارآفرینانی است که وقتی سنگی جلوی پای شان قرار می گیرد، عزم شان را جزم می کنند تا هر طور شده آن سنگ را کنار بزنند. البته یک راه دیگر هم جلوی پای شما قرار دارد: کمی استراحت. 

مطلب مرتبط: پنج گام موفقیت در کارآفرینی

قبول دارم استراحت کردن، آن هم وسط مشکلات، دردی را دوا نمی کند. با این حال شما قرار نیست 24 ساعته کار کنید. هرچه باشد دستگاه های اتوماتیک هم ساعت هایی در روز خاموش می شوند. پس چرا فکر می کنید به عنوان کارآفرین باید همیشه مشغول کار کردن باشید؟

گاهی اوقات وقتی مشکل بزرگی سر و کله اش پیدا می شود، نشانه مثبتی برای کم کردن دور موتورتان خواهد بود. چه بسا کمی استراحت هم روحیه تان را تقویت کند، هم اینکه دیگر خبری از ایده های تکراری برای رفع مشکلات نباشد. راستش را بخواهید، معمولا کارآفرینان به این بخش از دنیای کسب و کار توجه زیادی نشان نمی دهند. به همین خاطر دائما در دفترشان احساس خستگی کرده یا کیفیت کاری شان بی نهایت کاهش پیدا می کند. 

قبول دارم تبدیل شدن به یک کارآفرین همه فن حریف و خستگی ناپذیر جذابیت بسیار زیادی دارد، اما شما قرار نیست همیشه طبق این دست فرمان رویایی جلو بروید. در دنیای واقعی کارآفرینان معمولا با کلی مشکلات گوناگون پنجه به پنجه می شوند. این وسط اگر شما دائما به دنبال مخفی کردن مشکلات یا نشان دادن اعتماد به نفس در برابرشان باشید، خیلی زود اوضاع تان به هم خواهد ریخت؛ چراکه دنیا همیشه مطابق میل تان پیش نمی رود. در عوض باید در برابر مشکلات خیلی بزرگ از دیگران کمک گرفته یا حتی به فکر کمی دوری از ماراتن کارآفرینی باشید. اینطوری کمی هوای تازه به کمک تان آمده و مشکلات تان را بهتر ارزیابی خواهید کرد. 

اجازه دهید این بخش را با یک سوال کلیدی تمام کنیم؛ آخرین باری که یک تعطیلات کامل داشته اید، کی بود؟ اگر برای جواب دادن به این سوال بیشتر از چند ثانیه وقت لازم دارید، احتمالا مدت هاست با مفهوم تعطیلات بیگانه بوده اید. در این صورت اولین توصیه ما به شما استفاده از نزدیک ترین تعطیلات در دسترس برای کمی خوشگذرانی است. هرچه باشد دنیای کسب و کار هیچ وقت در عرض یکی دو روز شما را حذف نمی کند. با این حال اگر سال های سال فقط سخت کار کنید، احتمالا در اولین فرصت رقبا جای تان را خواهند گرفت. 

لذت بیشتر از دنیای کارآفرینی

چطور مشکلات به موفقیت کارآفرینان کمک می کند؟

مهمترین آرزوی شما در دنیای کسب و کار چیست؟ احتمالا هر کارآفرینی در این دنیا آرزوهای خاص خودش را دارد. با این حال قرار نیست چنین رویاهایی همیشه یکسان باقی بماند. چه بسا با تحقق هر کدام از آنها رویاهای جسورانه تری در ذهن آدم شکل بگیرد. همانطور که یک بازیگر تئاتر در ابتدای راه فقط دوست دارد نقشی کوچک در نمایش ها داشته باشد، اما کم کم فقط نقش های اصلی را قبول خواهد کرد، کارآفرینان هم رقابت شان را با اهداف کوچک شروع می کنند. وقتی شما مشکلات را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارید، اعتماد به نفس تان طوری بالا می رود که نگو. خب حق هم دارید، وقتی از پس یک چالش برآمده اید، چه دلیلی دارد در برابر بقیه چالش ها کمر خم کنید؟ 

ما در روزنامه فرصت امروز چالش های مسیر کارآفرینی را بیشتر شبیه تابلوی راهنما در جاده های بین شهری می بینیم. همانطور که این تابلوها فاصله تان تا مقصد را نشان می دهد، مشکلات و چالش های مختلف هم راه باقی مانده تا اهداف بزرگ تان را نمایش خواهد داد. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید که کارآفرینی در دنیایی که همه چیز گل و بلبل است، احتمالا خیلی مشکوک خواهد بود؛ چراکه رقابت در بازار هیچ وقت اوضاع را کاملا مطابق میل یک شرکت جلو نخواهد برد. در عوض تمام بازیگران بازار فراز و فرودهای خاص خودشان را خواهند داشت. 

گاهی اوقات کارآفرینان وقتی ارزیابی های نادرستی از وضعیت بازار دارند، خیلی زود چشم انداز پیش روی شان را کاملا امیدبخش در نظر می گیرند. درست در همین مواقع سر و کله شکست های بزرگ به آرامی پیدا می شود. پس اگر شما هم در عرصه کسب و کار هیچ مشکل یا چالشی ندارید، باید کمی با عینک بدبینی اطراف تان را زیر نظر بگیرید. وگرنه خیلی زود اوضاع تان به هم خواهد ریخت. 

ورزشکارانی که در طول مسابقات دائما به قرعه استراحت می خورند، معمولا لذت زیادی از مدال شان نخواهند برد. در عوض آنهایی که از دور اول با رقبای سرسخت رو به رو شده و پشت شان را به خاک می زنند، قهرمانی لذت بخش تری را تجربه خواهند کرد. ماجرا درباره دنیای کسب و کار هم تقریبا به همین شکل است. پس اگر دوست دارید از مسیرتان نهایت لذت را ببرید، نباید خیلی نگران چالش های مسیرتان باشید. در عوض آمادگی برای رویارویی با آنها بهترین گزینه خواهد بود. 

یادگیری اصول رهبری

چطور مشکلات به موفقیت کارآفرینان کمک می کند؟

رهبران تجاری یک شبه سر و کله شان در بازار پیدا نمی شود. آنها سال های سال در شغل های مختلف تجربه کسب کرده و حتی با شکست هم غریبه نیستند. شاید فکر کنید مدیریت هم مثل بقیه رشته های دانشگاهی در عرض چند سال آموزش داده می شود. در این صورت باید حسابی ناامیدتان کنیم؛ چراکه ماجرا خیلی پیچیده تر از این حرف هاست. کارآفرینان بزرگ نه پشت میزهای دانشگاه، بلکه در متن بازار درس های رهبری تجاری را یاد می گیرند. تا وقتی هم که چالش های بزرگ سر راه شان سبز نشود، آشنایی با اصول رهبری تجاری بیشتر شبیه نوعی شوخی خواهد بود. 

مطلب مرتبط: موفقیت کارآفرینی و سهیم شدن آن با کارمندان

اگر شما فکر می کنید چالش های بزرگ فقط به ضرر کسب و کارتان تمام می شود، باید هرچه زودتر نظرتان در این رابطه را تغییر دهید. یادتان باشد طرز نگاه شما به دنیای اطراف سیگنال مهمی برای دیگران ارسال می کند. شما را نمی دانم، ولی من که اگر قرار بود تبدیل به یک سرمایه گذار شوم هیچ وقت سراغ کارآفرینی که از مشکلات وحشت دارد، نمی رفتم. دلیل آن هم کاملا روشن است؛ چنین کارآفرینی حتی یک دقیقه هم توانایی رهبری تجاری کسب و کارش را ندارد. پس اصلا چرا باید کسی به او اعتماد کند؟

همانطور که گیمرها در بازی های ویدئویی برای رسیدن به مراحل بالاتر باید سختی های زیادی را متحمل شوند، کارآفرینان هم برای تبدیل شدن به یک رهبر تجاری درجه یک باید از مراحل گوناگون عبور کنند. پس دفعه بعدی که مشکلات کارآفرینی سر و کله شان پیدا شد، دیگر خیلی ماجرا را دراماتیک نکنید. در عوض آن را به چشم فرصتی عالی برای تغییر اوضاع نگاه کنید. قول می دهم نتیجه کار حسابی غافلگیرتان خواهد کرد. 

خلاقیت بیشتر

چطور مشکلات به موفقیت کارآفرینان کمک می کند؟

تا وقتی همه چیز مطابق برنامه پیش می رود، هیچ کس اعتراضی به جریان کارها ندارد. این ماجرا درباره کارآفرینان شدت بسیار بیشتری پیدا می کند. گاهی اوقات کارآفرینان بدون اینکه متوجه باشند، سال های سال از یک استراتژی قدیمی استفاده می کنند. این ماجرا تا وقتی ادامه پیدا می کند که یکهو سر و کله چالش های بزرگ پیدا شود. آن وقت همه دنبال راه حلی فوری برای مشکلات خواهند بود. 

بی شک کارآفرینانی که میانه خوبی با برنامه ریزی و آماده سازی اعضای شرکت برای شرایط اضطراری ندارند، همیشه در چنین شرایطی دست شان در پوست گردو می ماند. در عوض مدیران باتجربه همیشه خطرات را بیخ گوش شان احساس می کنند. به همین خاطر هیچ وقت بدون برنامه ‎ای دقیق کارشان را شروع نخواهند کرد. البته داستان ما به اینجا ختم نمی شود؛ چراکه مشکلات کسب و کار فقط آدم ها را با برنامه نمی کند، بلکه خلاقیت شان را هم بیشتر خواهد کرد. 

کارآفرینان بزرگ که هر روز ایده های تازه دارند، همیشه اینطوری نبوده اند. ماجرا از جایی شروع می شود که سر و کله مشکلات تازه پیدا شود. آن وقت دیگر روش های قدیمی جوابگو نخواهد بود. در چنین شرایطی خیلی از کارآفرینان شروع به تغییر روندهای کاری قبلی می کنند. اینطوری کم کم اوضاع عوض شده و کارآفرینان انگیزه بیشتری برای آزمون و خطا پیدا می کنند. 

یادتان باشد در بازار هیچ کس با روش های قدیمی موفق نخواهد شد. بنابراین شما دیر یا زود باید روش های تان را کاملا عوض کنید. مشکلات مختلف این وسط فقط نقش اهرم فشار را دارند؛ چراکه اغلب کارآفرینان اگر همه چیز به خودشان بستگی داشته باشد، هیچ وقت ایده های خلاقانه را جایگزین روش های قدیمی نخواهند کرد. با این حساب شما دیگر نباید خیلی از مشکلات مسیر کارآفرینی وحشت زده شوید؛ چرا که مثل زنگ خطری برای خلاقیت بیشتر عمل می کنند.

مطلب مرتبطموفقیت در کارآفرینی با توصیه های کاربردی

منابع:

https://www.entrepreneur.com

https://www.linkedin.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/at8JeCHm
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه