چهارشنبه, ۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

معاون امور بین الملل بازرگانی وزارت نفت با بیان اینکه با نزدیک شدن به انتخابات مسائل جناحی و سیاسی در کشور افزایش می یابد، افزود: این مسائل موجب می شود تا اطمینان و اعتماد شرکت ها و شرکای خارجی کاهش یابد.

به گزارش «فرصت امروز»، امیرحسین زمانی نیا در دومین روز کنفرانس نفت 2017، با بیان اینکه مشکلات حقوقی قراردادهای نفتی ایران به واسطه برجام مرتفع شده اما چالش های سیاسی هنوز باقی مانده است،  اظهار کرد: بخش های دولتی و خصوصی می توانند با همکاری چالش های سیاسی را مدیریت و کمتر کنند.

وی به لغو برخی تحریم های شرکت های دولتی نفتی اشاره کرد و افزود: در جلسه ای که اواخر دسامبر 2016  (دی ماه) درباره برجام برگزار شد موارد مهمی به تصویب رسید، برای نمونه در صورت بازگشت احتمالی تحریم ها نیاز نیست که سرمایه گذاری های صورت گرفته و وام های اخذ شده،  همان موقع بازگردانده شود، بلکه بر مبنای توافق و قرارداد کنونی، این دیون و تعهدات مالی تسویه خواهد شد. این اتفاق برای بخش فعالیت بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است.

وی خطاب به مهمانان خارجی این کنفرانس به برخی از مزایا و جذابیت های ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی اشاره کرد و گفت: در تجارت بین المللی مفهوم اعتماد و آرامش در فضای کسب و کار مفهوم مهمی است. ایران برای جذب سرمایه گذاری با چالش هایی مواجه است که مهم ترین آن افزایش رقابت های حزبی و جناحی است، به طوری که با نزدیک شدن به انتخابات مسائل جناحی و سیاسی در کشور بیشتر می شود که ممکن است سبب کاهش اطمینان و اعتماد شرکت های خارجی شود.

وی با اشاره به برخی ادعاها از سوی جناح مخالف، گفت: گاهی ادعا می شود برجام کاری برای کشور نکرده است که به نظر ما این رویکردها واقع بینانه نیست. با این وجود ما با چالش های خارجی از جمله محدودیت منابع بین المللی به دلیل بحران منابع مواجه هستیم، به طوری که رقابت کشورهای نفت خیز برای جذب سرمایه گذاری خارجی تشدید یافته است.

در این کنفرانس، ویلیام بریز شریک شرکت حقوقی هربرت اسمیت نیز به عنوان یکی از سخنرانان به انتخابات ایران و آمریکا به عنوان چالشی برای سرمایه گذاران اشاره کرد و گفت: کار ما برگزاری پروژه های بزرگ است در چند هفته گذشته، پیش پرداخت چند میلیارد دلار را انجام دادیم، این کار را برای ایران هم می توانیم انجام دهیم.

وی به چالش های بانکی، محدودیت تجاری، تبادلات کالایی و انتخابات ایران و آمریکا اشاره کرد و افزود: باید بانک ها را وادار کنیم که شرایط مالی خود را شفاف کنند، بین بانک های بزرگ و کوچک تعارض وجود دارد. می توانیم هزینه ها را کاهش دهیم و همانطور که در کنفرانس مطرح شد به دنبال تسهیلات سرمایه گذاری باشیم.

وی با اشاره به اینکه دولت آمریکا اعلام کرده است که هر کس با ایران مبادله کند جریمه خواهد شد، تأکید کرد: بسیاری برای انجام مبادلات نگرانی دارند که حاصل مبادلات پولی در آمریکا دچار چه گرفتاری خواهد شد. این در حالی است که سرمایه گذاری در ایران فرصتی بسیار بزرگ بوده و مورد توجه همه قرار گرفته است، اما اتفاقاتی مانند بیمه و حمل و نقل نگرانی های را برای مبادلات تجاری با ایران به وجود آورده است.

در این همایش حبیب اله بیطرف، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهشی و فناوری نیز به مقایسه تحقیق و توسعه در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: بودجه تحقیق و توسعه نسبت به تولید ناخالص کشورها است که از صفر تا 4 درصد است. موقعیت ایران در این زمینه حدودا 8 دهم درصد است.

وی با بیان اینکه شرکت های نفتی به طور متوسط سالانه یک میلیارد دلار در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می کنند، اظهار کرد: وزارت نفت به فناوری توجه ویژه دارد که نتیجه آن امضای قرارداد با 9 دانشگاه کشور است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه شرکت های خارجی امروز برای انتقال تکنولوژی گارد بسته ندارند، تأکید کرد: این شرکت ها حاضر هستند فناوری های خود را به لوکال پارتنر منتقل کنند.

توقف هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری نفتی

نرسی قربان، کارشناس بین المللی نفت نیز در این کنفرانس درباره بازارهای نفت مواردی را اعلام کرد. وی با اشاره به اینکه تغییراتی در ساختار بازار نفت ایجاد شده است، اظهار کرد: با افت شدید قیمت نفت خام،  هزار میلیارد دلار از سرمایه گذاری های نفتی متوقف یا با تأخیر مواجه شده است. در حال حاضر پروژه های پرهزینه در صنعت نفت جهان متوقف شده است حتی شرکت های بزرگ نفتی جهان میزان سرمایه گذاری خود را کاهش داده اند.

وی با بیان اینکه در فضای کنونی جذب سرمایه گذار به مراتب سخت تر خواهد شد، گفت: بهره برداری از لایه های شیل، انقلابی در بازار نفت ایجاد کرد که بالانس عرضه و تقاضا را تغییر داد، مسئله ای که پیش از این توسط اوپک ایجاد می شد.

از دیگر سخنرانان این کنفرانس، رضا خیامیان رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت بود که درباره خودکفایی صنعت تجهیزات نفتی مواردی را به مهمانان خارجی اعلام کرد. وی با بیان اینکه ایران بازار 100 میلیارد دلاری برای ساخت تجهیزات دارد،  گفت: توسعه صنعت نفت، نیاز به تجهیزات را همراه خود دارد. ما ظرفیت هایی در تولید 70 درصد از تجهیزات نفتی داریم و در صورت جوینت شدن با شرکت های خارجی این ظرفیت قابل افزایش است.

وی با بیان اینکه ما توانمندی زیادی برای صادرات تجهیزات داریم، تأکید کرد: در ساخت تجهیزات صنعت نفت استانداردهای بین المللی رعایت می شود البته هنوز قادر به کسب استانداردهای API نیستم و باید با تلاش و همراهی شرکت های دانش فنی روز دنیا این امکان فراهم شود.

خامیان با اشاره به تهیه نقشه راه برای سازندگان در عرصه بین الملل، گفت: براساس نقشه راه ترسیم شده، تمامی برنامه های توسعه ای سازندگان با جوینت شدن با شرکت های بزرگ شدنی است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DwEkaOUS
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایل
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه