یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

بزرگ ترین بانک‌های جهان

7 سال پیش ( 1395/4/14 )
پدیدآورنده : فاطمه مرادی  

بانک‌ها به‌عنوان بخش مهمی از نظام اقتصادی کشورها، نقش بسیار مهمی در رشد و شکوفایی اقتصاد دارند. همچنین بانک‌ها از مهم‌ترین موسسات مالی در سراسر جهان محسوب می‌شوند که در زمان رونق یا رکود اقتصادی دارای جایگاه ویژه‌ای در نظام مالی و اعتباری یک کشور هستند.

بزرگ ترین بانک‌های جهان

این موسسات مالی و عملکرد آنها از منظر کارشناسان به‌عنوان نشانه‌ای از ثبات و عملکرد درست زیرساخت‌های اقتصادی مدنظر قرار دارد. همچنین عملکرد بانک‌ها به‌عنوان مرکز تجهیز و توزیع اعتبارات، خریدوفروش ارزها، نقل و انتقال وجوه، وصول مطالبات اسنادی، نگهداری و ارائه سهام و اوراق بهادار، انتشار اسکناس، تنظیم حجم پول در گردش، سرمایه‌گذاری، حمایت از پروژه‌های عمرانی، زیربنایی و... بسیار پیچیده، حساس و حیاتی خواهد بود. در این میان هم شاهد هستیم که نام بانک‌های مطرح جهان هر ساله در گزارش‌ها و ارزش‌یابی برترین کمپانی‌های جهان قرار دارد که این مسئله نیز نمایانگر دامنه فعالیت این موسسات است.

براساس آخرین گزارش موجود از فوربس، نگاهی به لیست تعدادی از برترین بانک‌های جهان خواهیم داشت که اعلام فهرست جدید، تصوری که راجع به قدرت و اعتبار بانک‌های سرشناس آمریکایی وجود داشت را از بین برد و نشان داد بانک‌های چینی به خوبی رقیبان آمریکایی خود را پشت سر گذاشته‌اند. «جی پی مورگان چیس» و «بانک آو آمریکا» تنها نمایندگان آمریکا در این فهرست هستند.

کارشناسان مسائل مالی پیش‌بینی کردند اگر جی‌پی‌مورگان هم قوانین حسابداری خود را همانند رقبای خارجی تغییر دهد، این شانس را خواهد داشت تا به صدر این فهرست بازگردد. دارایی‌های بانکی عموما با سنگ ترازوی قوانین پذیرفته شده حسابداری در سراسر جهان سنجیده می‌شود. گفتنی است ارزش بازار به مجموع ارزش روز و متعارف سهام یک شرکت سهامی عام گفته می‌شود. این ارزش معادل ارزش روز و جاری یک سهام ضرب‌در تعداد سهم‌های منتشر توسط یک شرکت است. بانک‌های بین‌المللی از قوانین استاندارد مالی پیروی می‌کنند، اما بانک‌های آمریکایی در این بخش قوانین مخصوص به خود را دارند.

تفاوت اصلی قوانین حسابداری بین‌المللی با قوانین آمریکایی در چگونگی برآورد گزارش دارایی‌های مشتق خالص تحت قانون GAAP و دارایی‌های ناخالص مشتق تحت قانون IFRS است.

بانک صنعتی و بازرگانی چین

بانک صنعتی و بازرگانی چین که بزرگ‌ترین بانک جهان از لحاظ میزان سود و ارزش بازار سرمایه است، در چین واقع است. این بانک با ارزش بازار ۱۹۸میلیارد دلار و دارایی ۳,۴۲۰ میلیارد دلار و سود ۴۴.۲میلیارد دلار رتبه نخست را در سال 2016 به خود اختصاص داده است. این بانک یکی از چهار بانک بزرگ دولتی در جمهوری خلق چین است.

بانک سازندگی چین

بانک سازندگی چین یکی از چهار بانک بزرگ در جمهوری خلق چین است. این بانک با ارزش بازار ۱۶۲.۸میلیارد دلار و دارایی ۲,۸۲۶میلیارد دلار و سود ۳۶.۴میلیارد دلار رتبه دوم را در سال 2016 به خود اختصاص داده است. این بانک در کشور چین، حدود ۱۳،۶۲۹ شعبه داخلی دارد. علاوه بر این، دارای شعبه‌های زیادی، در خارج از کشور چین است. شعبه‌های بین‌المللی این بانک در شهرهای: فرانکفورت، هنگ کنگ، ژوهانسبورگ، نیویورک، سئول، سنگاپور، توکیو و سیدنی مستقر هستند.

بانک کشاورزی چین

بانک کشاورزی چین یکی از «چهار بانک بزرگ»، در جمهوری خلق چین است که دفتر مرکزی آن در شهر پکن قرار دارد. این بانک با ارزش بازار ۱۵۲.۷میلیارد دلار و دارایی ۲,۷۳۹.۸میلیارد دلار و سود ۲۸.۸میلیارد دلار رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. بانک کشاورزی چین، دارای شعبه‌های زیادی در سراسر کشور چین است، همچنین شعبه‌های فعال این بانک، در خارج از چین، در هنگ‌کنگ، لندن، توکیو، نیویورک، فرانکفورت، سیدنی، سئول و سنگاپور قرار دارند.

جی پی مورگان چیس (JP Morgan Chase)

مجموع دارایی‌های بانک جی‌پی مورگان چیس حدود ۲,۴۲۳.۸میلیارد دلاربوده و با ارزش بازار ۲۳۴.۲میلیارد دلار و سود ۲۳.۵ میلیارد دلار و با در اختیار داشتن حدود 240هزار کارمند، در کشورهای مختلف جهان به مشتری‌های خود خدمات ارائه می‌کند. جی پی مورگان چیس از سیتی بنک نیز قدمت بیشتری دارد. همچنین این بانک در میان بسیاری از مردم، از مقامات رسمی دولت، سرمایه‌گذاران تا مردم عادی محبوبیت دارد. ساختمان مرکزی این بانک در سال 2010 به شهر نیویورک منتقل شد.

بانک آو آمریکا (Bank of America)

بانک آو آمریکا شرکت خدمات مالی و بانکداری آمریکایی و چند ملیتی است، که هم‌اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین بانک ایالات متحده آمریکا شناخته می‌شود و از زمانی که بازار سرمایه‌گذاری جایگاه خود رادر اقتصاد یافته است، این بانک در میان بزرگ‌ترین و برترین بانک‌ها دنیا قرار داشته است. شعب این بانک هم‌اکنون در 120 کشور دنیا موجود است. از رقبای بزرگ این بانک «ول فارگو» و «سیتی گروپ» را می‌توان نام برد.

اچ اس بی‌سی (HSBC)

20سال از تاسیس اچ اس بی‌سی می‌گذرد و شعب آن در گوشه وکنار انگلستان به چشم می‌خورد. طبق اعلام نشریه فوربس این بانک در میان بزرگ‌ترین و موفق‌ترین شرکت‌ها و موسسات در سال گذشته جای داشته است و مجموع دارایی‌های این بانک حدود ۲,۴۰۹.۷ میلیارد دلار است. این بانک انواع مختلف تسهیلات بانکی را به مشتری‌های خود ارائه می‌کند. این بانک به علت پیشنهادها و راهنمایی‌های مؤثری که در زمینه تجارت در آسیا داشته در میان مشتریان آسیایی خود با استقبال بسیاری خوبی مواجه است. ساختمان مرکزی این بانک در شهر لندن قرار دارد.

سیتی بانک (Citibank)

مجموع دارایی‌های سیتی بنک حدود ۱,۸۰۱میلیارد دلار است. این بانک از قرن هجدهم میلادی در نیویورک تاسیس شد و در حال حاضر با رعایت کردن بسیاری از استاندارد‌ها جزو یکی از بهترین بانک‌های دنیا محسوب می‌شود. این بانک که در کشور آمریکا واقع است، بسیاری از پیشرفت‌های خود را مدیون سیستم بانکداری صحیح می‌داند. همچنان شعب این بانک در حال گسترش در دنیا به‌ویژه در قاره آمریکا است.

بی‌اِن‌پی پاریباس (BNP Paribas)

این بانک در سال 2000 و از ادغام بانک پاریباس و بانک ناسیونال پاریس (BNP) شکل گرفت. گستره فعالیت‌های این بانک سراسر جهان را در بر می‌گیرد و بیش از 200هزار کارمند دارد. طبق گزارش نشریه فوربس، این مؤسسه بانکی در میان 10 شرکت برتر دنیا قرار دارد. بی‌ان‌پی پاریباس در بسیاری از بانک‌های دنیا سهام دارد و از این جهت یکی از قوی‌ترین موسسات بانکی در دنیا محسوب می‌شود. طی بحران مالی اخیر، این شرکت مجبور شد بسیاری از سهام‌های خود را از بانک‌ها بیرون بکشد. ساختمان مرکزی بانک بی‌اِن‌پی پاریباس در شهر پاریس و ساختمان مرکزی دوم آن در شهر لندن قرار دارد. این مؤسسه همزمان در لندن و پاریس اداره می‌شود.

گروه مالی میتسوبیشی توکیو (Mitsubishi Tokyo Financial Group)

گروه مالی میتسوبیشی توکیو به علت رقابت بالایی که با یکی دیگر از بانک‌های مشهور در این کشور داشته، به سرعت و در مدت زمان بسیار کمی به پیشرفت قابل توجهی دست یافته‌است. همچنین این بانک دارای بیش از 130هزار کارمند است. ساختمان مرکزی گروه مالی میتسوبیشی UFJ که یکی از شرکت‌های اصلی گروه میتسوبیشی محسوب می‌شود در شهر توکیو قرار دارد.

حضور گسترده بانک‌های چینی در لیست بزرگ‌ترین بانک‌های جهان نمایانگر گام بلند چینی‌ها برای سلطه بر آینده بازارهای مالی در جهان خواهد بود. همچنین بانک‌های سنتاندر از اسپانیا، بانک ارتباطات از چین، ایتاو یونی‌بانکو از برزیل، کامان‌ویت بانک از استرالیا، بانک بازرگانان چین، تی دی بانک گروپ از کانادا و یو بی‌اس از سوییس را می‌توان جزو بزرگ‌ترین بانک‌های جهان نام برد.

منبع : Economia
برچسب ها : فرصت آزاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/it2zKP3s
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه