پنجشنبه, ۹ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Thu, 28 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز

ارنست هریسون، رییس شرکت راکال‌الکترونیکس، بزرگ‌ترین تولیدکننده رادیوهایی با تکنولوژی نظامی، در سال ۱۹۸۰ در توافقی با لرد وینستاک از شرکت جنرال الکتریک از آنها اجازه استفاده تعدادی از تکنولوژی‌های رادیویی نظامی این شرکت را گرفت. گری ونت سرپرست قسمت رادیوهای نظامی راکال، با هدف تبدیل شرکت به یک کمپانی رادیویی تجاری، در آن سال از تجهیزات کارخانه جنرال الکتریک در ویرجینیای ایالات متحده آمریکا بازدید کرد. در سال ۱۹۸۲ مجموعه جدید راکال با نام «شرکت رادیویی استراتژیک راکال» با مدیریت ونت، توانست امتیاز یکی از دو شبکه تلفن همراه انگلستان را دریافت کند.

این زیرمجموعه که ۸۰ درصد آن را راکال در اختیار داشت، ۱۵ درصد متعلق به میلیکام و ۵ درصد دیگر از آن شرکت هامبروس تکنولوژی بود، شبکه «راکال وودافون» را راه‌اندازی کرد. شرکت وودافون در سال ۱۹۸۵ از شرکت اصلی جدا شد و نام شرکت رادیویی استراتژیک نیز به «گروه راکال تلکام» تغییر یافت. در دسامبر ۱۹۸۶ شرکت راکال بخشی از سهام وودافون را به مبلغ ۱۱۰ میلیون پوند خریداری کرد و تا سال ۱۹۸۸ مالک حدود ۲۰ درصد از سهام آن بود. 

شرکت وودافون در سال ۱۹۹۷ لوگوی معروف خود را معرفی کرد. این لوگو که از یک علامت نقل قول درون یک دایره تشکیل شده، برای ترغیب مشتریان به مکالمه طراحی شده است. در ۲۹ ژوئن ۱۹۹۹ شرکت «ایرتاچ» توسط وودافون خریداری و در آن ادغام شد و نام آن به «وودافون ایرتاچ» تغییر یافت. در سپتامبر سال ۲۰۰۰ وودافون با ادغام شرکت تجهیزات بیسیم خود در ایالات متحده آمریکا با شرکت بل آتلانتیک متعلق به ورایزون وایرلس موافقت کرد. این قرارداد در ۴ آوریل ۲۰۰۰ منعقد شد. نام این شرکت در ۲۸ ژوئیه ۲۰۰۰ مجددا به گروه وودافون بازگشت و در آوریل سال بعد، نخستین ارتباط نسل سوم ارتباطی این شرکت در شبکه نسل سوم تلفن همراه وودافون در انگلستان برقرار شد. گسترش این شرکت در سال ۲۰۰۱ با ورود به ایرلند و خریداری شرکت ایرسل و تغییر نام آن به «وودافون ایرلند» ادامه یافت و همچنین نخستین معرفی‌کننده تلفن‌های همراه دوربین‌دار در ژاپن، یعنی جی‌فون که سومین اپراتور بزرگ این کشور بود را از آن خود کرد. 

در ۱۷ دسامبر ۲۰۰۱ وودافون ضمن قرارداد با «تی‌دی‌سی» شبکه موبایل دانمارک، به معرفی مفهوم «شبکه‌های مشترک» پرداخت. این مفهوم جدید شامل معرفی سرویس‌های بین‌المللی وودافون به بازار محلی، بدون نیاز به سرمایه‌گذاری توسط این شرکت بود. این روش به وودافون کمک می‌کرد تا در کشورهایی که هنوز وارد نشده نیز به توسعه نام و خدمات شرکت خود بپردازد. در سال‌های اخیر این شرکت به گسترش فعالیت‌های خود در کشورهایی از جمله: اسپانیا، صربستان، جمهوری مقدونیه، جزایر فارو، روسیه، ارمنستان، ترکمنستان، اوکراین، ازبکستان، لوکزامبورگ، غنا، لیبی، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه و بلژیک پرداخته است و همکاری خود با ورایزون آمریکا را نیز مستحکم‌تر کرده است. 

شرکت وودافون اکنون حدود ۸۶ هزار کارمند در سراسر جهان دارد و در سال ۲۰۱۲ میلادی با داشتن درآمدی بالغ بر ۴۶ میلیارد پوند، بیش از ۶ میلیارد پوند سود به دست آورده است. بخش اعظم سهام شناور شرکت وودافون، در بازار بورس اوراق بهادار لندن مبادله می‌شود. همچنین در فهرست ۱۰۰ شرکت دارای بالاترین میزان ارزش بازار سرمایه در بورس لندن که با نام شاخص اف‌تی‌اس‌ای ۱۰۰ شناخته می‌شود، ذکر شده‌است. هم‌اکنون ارزش جاری بازار سرمایه وودافون حدود ۸۰ میلیارد پوند است، که آن را به سومین شرکت بزرگ فعال در بریتانیا تبدیل کرده است. سهام این شرکت همچنین در بازار بورس نزدک نیز ذکر شده‌است. شرکت وودافون نخستین ارائه‌دهنده سرویس پیام کوتاه یا اس‌ام‌اس است. یکی از مهندسان این شرکت به نام نیل پاپ‌ورت نخستین پیام کوتاه را در سوم دسامبر ۱۹۹۲ برای یکی از اعضای دیگر شرکت ارسال کرد. 

نخستین مدیرعامل وودافون سر جرارد ونت بود که در ماه اکتبر سال ۱۹۸۸ به این سمت منصوب شد. در زمان رهبری وی بر راکال تلکام بود که شرکت موفق شد امتیاز شبکه تلفن همراه انگلستان را دریافت کند. این اقدام شروعی بود برای تبدیل شدن وودافون به شرکتی در سطح بین‌المللی که در پی آن، نام شرکت نیز از راکال به وودافون تغییر یافت. از دیگر اقدامات موفق جرارد ونت، ورود شرکت وودافون به بازار بورس لندن بود. پس از بازنشستگی ونت در دسامبر ۱۹۹۶، مدیر ارشد اجرایی وودافون، سر کریستوفر جنت در ژانویه ۱۹۹۷ به‌عنوان مدیرعامل شرکت انتخاب شد. در دوران رهبری سر کریستوفر در وودافون، این شرکت از یک اپراتور فعال در بریتانیا به یک کمپانی بزرگ مخابراتی تبدیل شد.

این فرآیند با خریداری شرکت ایرتاچ ایالات متحده و منزمان آلمان محقق شد. آرون سارین در ماه ژوییه سال ۲۰۰۳ سکان رهبری وودافون را به‌دست گرفت. در زمان ریاست وی، وودافون همچنان به توسعه فعالیت‌های خود در سطح بین‌المللی ادامه داد و تحت رهبری سارین، وودافون وارد بازار آسیا و آفریقا شد. خریداری شرکت تلسیم ترکیه و هاچیسون اسار هند در زمان مدیریت سارین انجام شد. مدیرعامل فعلی وودافون، ویتوریو کولاو است. وی که چهارمین مدیرعامل اجرایی این شرکت است، از ماه ژوییه سال ۲۰۰۸ به این سمت منصوب شد.

نام وودافون از عبارت «وویس دیته فن» گرفته شده است. این شرکت از لحاظ میزان درآمد بزرگ‌ترین کمپانی ارتباطات سیار جهان است و تا پایان ژوئن ۲۰۱۱ با در اختیار داشتن ۴۳۹ میلیون مشترک، پس از چاینا موبایل، دومین شرکت بزرگ مخابراتی جهان محسوب می‌شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/LMzRjyI4
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه