جمعه, ۱۴ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 3 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

یک مطالعه علمی نشان می‌دهد در زمان خواندن یا فرستادن پیامک توسط فرد در حین رانندگی، حالت «رانندگی خودکار» مغز وی از کار می‌افتد.

در مغز انسان حالتی شبیه به قابلیت رانندگی خودکار در خودروها وجود دارد که موجب پیشگیری از انحراف در مسیر رانندگی رانندگان حواس‌پرت می‌شود و این بخش در زمان خواندن یا فرستادن پیامک همزمان با رانندگی از کار می‌افتد. این یافته‌ها که در مجله Scientific Reports به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد که فرستادن پیامک در حین رانندگی یکی از بزرگ‌ترین عوامل ایجاد خطر است.

خطرناک‌ترین عامل حواس پرتی برای رانندگان

در آزمایش‌هــای مربــوط به این مطالعه از داوطلبان خواسته شد که در یک مسیر شبیه‌سازی شده رانندگی کنند و در عین حال پژوهشگران تمام تلاش خود را برای منحرف کردن آنها از مسیر خود انجام دهند. در این مطالعه سه عامل حواس پرتی رانندگان مورد مطالعه قرار گرفت که شامل سوالات مشغول‌کننده ذهن، سوالات عاطفی و نیز میزان اهمیت ارسال پیامک در حین رانندگی بود.

همه این عوامل تا حدی منجر به از دست رفتن کنترل راننده شد اما تنها ارسال پیامک بود که موجب انحراف از لاین و رانندگی غیر‌ایمن شد.

پژوهشگران در این باره گفتند که رانندگان وقتی در حال کنترل پیامک‌های خود بودند نتوانستند از سیستم «اصلاح خطا» ناخودآگاه خود در مغزشان که در سایر موارد با دخالت به موقع موجب خارج شدن از خطر شده بود کمک بگیرند.

«حس ششم» تشخیص خطر در زمان ارسال پیامک از کار می‌افتد محقق اصلی این پروژه، دکتر یوانیس پاولیدیس از دانشگاه هیوستون در تگزاس آمریکا گفت: «ذهن راننده ممکن است منحرف شده و احساسات وی نیز ممکن است برانگیخته شود اما همیشه یک حس ششم وجود دارد که فرد را حداقل از منظر انحراف عمده مسیر ایمن نگه می‌دارد.»

«آنچه ارسال پیامک را بسیار خطرناک می‌کند این است که به‌طور کلی حس ششم مورد بحث را از پایه نابود می‌کند. خودروهای خودران ممکن است راه‌حلی برای این مشکل و سایر مشکلات اینچنین باشند اما تمام روح قضیه اینجاست که خود انسان‌ها سیستم‌های خودکار کنترل مسیر طبیعی در ذهن دارند و تا زمانی‌که آن را از بین نبرند، به خوبی کار می‌کند.»

براساس این مطالعه، توانایی کنترل مسیر غیر ‌ارادی انسان در پوسته قدامی (ACC) مغز قرار دارد. استرس ناشی از عوامل حاشیه‌ای بیرونی موجب تزریق انرژی fight or flight به بازوان راننده شده و در نتیجه به عدم هدایت پایدار و کنترل شده فرمان خودرو می‌انجامد.

اینجاست که ACC وارد عمل شده و هرگونه انحراف قوی به سمت چپ را با مقیاسی برابر به سمت راست و برعکس متعادل‌سازی می‌کند. برآیند این جریان جلوگیری از هرگونه انحراف عمده به سمت راست یا چپ و ثبات خودرو در طول مسیر است.

خواندن یا ارسال پیامک‌ها این سیستم را متوقف کرد و کنترل نامتعادل فرمان خودرو در نهایت منجر به انحراف زیاد در مسیر خودرو شد.

دکتر پاولیدیس اضافه کرد: با پیگیری نتایج مطالعه علمی انجام شده خود در حال حاضر به دنبال توسعه یک سیستم نظارت بر رفتارهای راننده، مشخصا انحراف فرمان یا تغییر لاین ناگهانی و نیز وضعیت درونی راننده هستیم که عامل اصلی بروز این رفتارها است.

این سیستم که من آن را Stressalyser می‌نامم و در واقع بازی با کلمه breathalyzer است (دستگاه تشخیص درصد الکل در تنفس رانندگان)، نه‌تنها قابلیت ایفای نقش جعبه‌سیاه در تصادفات رانندگی را دارد بلکه می‌تواند با تشخیص تغییر جهت‌های متوالی در مسیر مستقیم به عدم تمرکز راننده پی برده و به‌عنوان یک مکانیزم هشدار‌دهنده به راننده و پیشگیری از تصادفات به کار گرفته شود.

منبع : autoexpress.co.uk
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/PhbgTQVZ
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه