یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

فعالیت استارتاپ‌ها و سایر موضوعات مرتبط با آن طی سال گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده است و طبق گفته عضو شورای راهبری مرکز شتابدهی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال 93، 27 رویداد کارآفرینی استارتاپ ویکند و نخستین دوره شتابدهی در شتابدهنده وابسته به این مرکز برگزار شد. استارتاپ‌ها عموما به شرکت‌های نوپایی گفته می‌شود که در فاز تحقیق و توسعه بازار هستند و عموما این شرکت‌ها با فناوری، رشد و توسعه پیدا می‌کنند. شاید دقیق‌ترین و کوتاه‌ترین تعریف این باشد که استارتاپ یک سازمان موقت است که با هدف یافتن یک مدل کسب و کار تکرار‌پذیر و مقیاس‌پذیر به وجود آمده است.

علی هزاوه معتقد است: مرکز شتابدهی نوآوری که از ابتدای تیرماه سال 93 فعالیت خود را با دو برنامه «100در 100» و «100 استارتاپ» آغاز کرده تاکنون توانسته است 27 رویداد استارتاپ ویکند را در سراسر کشور برگزار کند. وی ادامه داد: در برنامه 100در100 که شامل برگزاری 100 رویداد کارآفرینی در طول سه سال است، طی 9 ماه سال 93، 27 رویداد استارتاپ ویکند در 16 شهر ایران، شامل تهران با هشت رویداد، اصفهان با دو رویداد، مشهد با سه رویداد، شیراز، زنجان، بیرجند، ارومیه، ساری، شوشتر، گرگان، قزوین، آمل، اهواز، بوشهر، سبزوار و یزد برگزار شد که درواقع نوعی رکوردشکنی در ایران و جهان محسوب می‌شود.

به‌گفته عضو شورای مرکز شتابدهی نوآوری، در این رویدادها بیش از 3 هزار نفر صاحب ایده، دانشجو، فارغ‌التحصیل و فعالان استارتاپ حضور داشتند. همچنین در برگزاری این رویدادها دانشگاه‌های مختلف کشور و بنیادهای نخبگان استانی مشارکت داشته‌اند. مدیر مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس افزود: استارتاپ ویکند، رویدادی آموزشی- تجربی است که سه روز متوالی (در انتهای هفته) برگزار می‌شود. در این رویداد، شرکت‌کنندگان صاحب ایده گرد هم می‌آیند تا طی 54 ساعت ایده‌های‌شان را مطرح کنند، گروه تشکیل دهند و هر گروه ایده‌ای را اجرا کند.

هزاوه ابراز امیدواری کرد در سال 94، بیش از 30 رویداد کارآفرینی در سراسر کشور با مشارکت 3500 نفر خلاق و نوآور و صاحب ایده و دو دوره شتابدهی با معرفی 20 استارتاپ جدید برگزار شود. وی افزود: شتابدهنده‌ها مراکز حمایت و سرعت‌بخشی به توسعه کسب‌و‌کارهای نوپا (استارتاپ‌ها) هستند که صاحبان ایده‌های منتخب رویدادهای استارتاپ‌ویکند و کارآفرینان مشتاق می‌توانند از طریق برنامه‌های آموزشی، سرمایه اولیه و فضای کار این مراکز به توسعه ایده‌های خود بپردازند.

فرید غلامی، از فعالان استارتاپ درباره وضعیت و کیفیت استارتاپ‌هایی که در سال گذشته برگزار شدند به «فرصت امروز» گفت: سال گذشته به علت استقبال از استارتاپ‌ها، کیفیت برگزاری آنها نیز بهتر شد و این امید می‌رود که امسال نیز با برگزاری استارتاپ‌ها در بخش‌های مختلف، کیفیت و روند برگزاری آنها مطلوب‌تر از سال گذشته باشد. وی افزود: خوشبختانه سال گذشته استارتاپ‌ها تنها به شهر تهران محدود نشد و سایر شهر‌ها نیز استارتاپ‌های موفق زیادی را برگزار کردند که این امر تاثیر زیادی بر بخش خلاق جامعه دارد. غلامی با اشاره به تاثیر استارتاپ بر روند اشتغال‌زایی گفت: اگر بتوان از خروجی استارتاپ‌ها استفاده کرد یقینا به جامعه کمک شایانی به‌ویژه در بحث اشتغال‌زایی خواهد کرد. وی بزرگ‌ترین مشکل برگزاری استارتاپ‌ها را نبود اطلاع‌رسانی مناسب دانست و افزود: با اینکه اخیرا فعالیت‌های نسبی خوبی شکل گرفته است اما هنوز خلأ‌های زیادی وجود دارد و تبلیغات و اطلاع‌رسانی‌های منــاسبــی در این بخــش نمی‌شود.

این فعال حوزه استارتاپ با بیان اینکه سال گذشته در ایران وضعیت اقتصادی از ثبات خوبی برخوردار بود، اظهار کرد: نرخ ارز و فلزات گرانبها با وجود نوسان اما در محدوده مشخص و قابل پیش‌بینی قرارداشت. نرخ نزولی تورم در سال ۹۳ منجر به آرامش نسبی بازار شد که این امر می‌تواند به برنامه‌ریزی مناسب برای کسب‌وکار کمک کند. وی افزود: پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که در سال آینده، کشور رشد اقتصادی مثبت و میزان محدودی از کاهش تورم فعلی را در نیمه اول سال تجربه خواهد کرد و بررسی‌ها نشان‌دهنده خروج از رکود اقتصاد است و پیش‌بینی‌ها از رشد 5/1 تا 5/2 درصدی اقتصاد در سال ۱۳۹۴ خبر می‌دهند که می‌تواند خبر خوشــحال‌کننده‌ای برای فعالان استارتاپ باشد. غلامی ادامه داد: علاه بر این، اکونومیست اعلام کرده که در سال ۹۴ رشد اقتصادی ایران در سطح 5/1 درصد خواهد بود، حال آنکه این رشد در سال پس از آن یعنی ۹۵ به 2 درصد افزایش خواهد یافت. واحد اطلاعات اکونومیست برای سال ۹۶ رشد اقتصادی 1/2 درصدی برای ایران پیش‌بینی کرده است. این اطلاعات نشان‌دهنده روند روبه‌رشد مثبت در سه سال پیش‌رو است؛ سه سالی که برای یک استارتاپ بسیار حیاتی است. 

وی با اشاره به امید به توافقات هسته‌ای گفت: تلاش‌های زیاد تیم هسته‌ای و پیشرفت جدی که در مذاکرات شده در مراحل قبل به برداشته شدن بخشی از تحریم‌ها و باز شدن بازار‌های جهانی به روی محصولات ایرانی منجر شده است. وی افزود: آشنایی ایرانیان با بازار جهانی و بالارفتن سطح استاندارد فعالیت‌ها در ایران منجر شده است که در سال‌های اخیر فعالیت‌ها به این سمت بروند. بنابراین یکی از نشانه‌های مثبت کاهش و برداشته شدن تحریم‌هاست که باید برای ورود به بازار جهانی و تعامل با آن آماده باشید و فرصت‌های موجود را دریابید. غلامی درپایان یادآور شد: این تحولات اقتصادی تاثیر زیادی در روند استارتاپ‌ها خواهد گذاشت و اگر اقتصاد رشد خود را ادامه دهد فعالان و نخبگان بیشتری به این بخش روی خواهند آورد که از هرنظر برای کشور مفید خواهد بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/URil5rIa
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه