پنجشنبه, ۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 25 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

رئیس انجمن سنگ آهن درباره رکود حاکم بر بخش معدن می گوید: آن طور که به نظر می رسید رکود بخش معدن در امسال باید پایان می یافت اما این گونه نشد.

قدیر قیافه در گفت وگو با «فرصت امروز» در این باره می افزاید: رکودی که منجر به تعطیلی بخش زیادی از معادن شده بود احساس می کردیم با پایان سال 95 به انتها رسیده است ولی این گونه نیست.

قیافه با اشاره به تعطیلی معادن در کشور می گوید: از میان 200 معدن سنگ آهن تنها 20 معدن در حال فعالیت هستند و با تعطیلی حدود 180 معدن حدود 10هزار شغل مستقیم وغیرمستقیم در این حوزه از بین رفته است.
به گزارش «فرصت امروز» وی می افزاید: با رشد قیمت های جهانی طی ماه های اخیر، معدن کاران به شرایط پیش روی خود امیدوار شدند اما با طرح موضوع عوارض 5 تا 15درصدی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت بار دیگر با مشکلاتی مواجه شدند.

رئیس انجمن سنگ آهن با اشاره به اینکه ما به دنبال پیشگیری و شفاف سازی این موضوع هستیم ، می گوید: در قانون ششم برنامه توسعه شورای استانی معادن پیشنهاد شد شوراهای استانی به توسعه بخش معدن کمک کنند ولی تحقق نیافت.

وی درباره رشد و توسعه بخش معدن با این مشکلات بیان کرد: به نظر من سرمایه گذار خارجی با این گونه سنگ اندازی ها و قوانین دست و پاگیر که در حوزه معدن وجود دارد حاضر به سرمایه گذاری در این بخش نخواهد بود.

قیافه می گوید: اعلام غیر کارشناسی عوارض صادراتی موجب حیرت فعالان این بخش شد و ما به عنوان انجمن سنگ آهن ایران با وضع هرگونه عوارض صادراتی سنگ آهن مخالفیم و درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت نابهنگام است.

رئیس انجمن سنگ آهن با اشاره به وجود لابی قدرتمند در صنایع پایین دستی در کشور، بیان می کند: این شرایط اجازه نخواهد داد تا سنگ آهن به جایگاه واقعی خود برسد در حالی که ما همین الان 8 میلیون تن مازاد عرضه سنگ آهن داریم.

وی می گوید: اکنون شرکت سنگ آهن گل گهر با 4میلیون تن مازاد کنسانتره مواجه است و با این روند در آینده نزدیک با مازاد سنگ آهن دانه بندی شده مواجه خواهیم شد.

قیافه افزود: هرجایی در کشور که قوانین سختگیرانه است در آنجا دوستان به شدت بر اجرای قانون تاکید دارند و برعکس در جایی که قانون با ملایمت برخورد می کند هیچ اصراری به اجرای آن نیست، هرچند مشخص است که درخواست 11 قلم محصول معدنی به عنوان ماده خام از جانب وزارتخانه تشریفات قانونی را طی نکرده است و خام دانستن این مواد بی انصافی به تولیدکنندگانی است که در بخش معدن و صنایع معدنی فعالیت می کنند.

قیافه می افزاید: ما اکنون نه تنها کمبود سنگ آهن نداریم بلکه با مازاد تولید در این بخش مواجه ایم و اگر امسال رشد 10 درصدی را داشته باشیم سال آینده به 30میلیون تن سنگ آهن نیاز داریم درحالی که در بدترین شرایط ما 42میلیون تن تولید سنگ آهن داشتیم که مفهوم آن این است که باوجود مشکلات سنگ آهنی ها ما نیاز تولیدکنندگان فولاد را تامین کرده ایم.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران که از معدن داران بخش خصوصی است نیز با انتقاد به اینکه دولت و بخش خصوصی هدف و استراتژی مناسبی برای این بخش ندارند، می گوید: متاسفانه تمامی تصمیم گیری ها در این بخش مقطعی است و هرروز شاهد بخشنامه ای جدید در این حوزه هستیم.

پدرام سلطانی ادامه می دهد: تامین مواد اولیه از جمله چالش های این بخش به حساب می آید و مانع از صادرات موادخام می شود اما بخش خصوصی عقیده ای متفاوت دارد و این موضوعی است که باعث تقابل دو گروه شده است.

سلطانی بیان می کند: البته بخش خصوصی هم کم کاری و مشکلاتی در این حوزه دارد ، وی ادامه داد: یک سرمایه گذار و مدیر توسعه نگر روی روندها سرمایه گذاری می کند. این روندها براساس اقتضائات و الزامات ملی شکل می گیرند. به طور حتم شفافیت یکی از همین الزامات محسوب می شود.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره معافیت مالیاتی صادرات مواد خام توضیح می دهد: پس از برگزاری جلسات متعدد 20درصد از معافیت مالیاتی این بخش باقی ماند و اجرای آن به پایان برنامه پنجم توسعه موکول شد.

لزوم ادغام معادن کوچک و متوسط در آینده ای نزدیک

مهدی کرباسیان به عنوان نماینده بخش دولتی، ادغام شرکت های معدنی کوچک و متوسط را از جمله مباحث مهم در این حوزه عنوان می کند و دراین باره می گوید: این ادغام باید به صورت کنسرسیوم یا مشارکتی انجام شود در حالی که از سال گذشته تاکنون این اتفاق نیفتاده یا به کندی انجام شده است. اگر مسئله تجمیع معادن انجام نشود، هر روز دغدغه هایی مانند قیمت تمام شده، رقابت، حمل و نقل، تولید، فروش و صادرات گریبان می گیرد.

رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) درباره اینکه انجمن سنگ آهن باید مسئله تجمیع یا ادغام را در دستور کار خود قرار دهد، بیان می کند: به دلیل اینکه در بازار رقابتی امروز، وضعیت برای این معادن سخت تر خواهد شد. این امر می تواند هزینه های ثابت را کاهش دهد.

کرباسیان در ادامه درباره صنعت فولاد گفت: تولید 55 میلیون تنی فولاد عددی غیرقابل تصور نیست اما برای تحقق آن باید به سمت اکتشافات جدیدی حرکت کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/S06ZD3O8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه