یکشنبه, ۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 28 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

شاید به جرات بتوان گفت سرمایه‌گذاری در صنعت کاغذ کم‌کم در میان سرمایه‌گذاران رو به فراموشی رفته است. این در حالی است که سیاست‌های دولت بر افزایش مطالعه و کتابخوانی تاکید دارد و انتظار می‌رود این بخش با حمایت‌های ویژه تقویت شود تا چاپ کتاب‌های مختلف با قیمت‌های پایین‌تری در دسترس مردم قرار گیرد. در این گزارش سعی بر این است که علل کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت کاغذ بررسی شود.


وزارت صنعت یکی از مهم‌ترین عوامل بی‌رغبتی حضور سرمایه‌گذاران در صنعت کاغذ را حقوق ورودی پایین آن دانست و اعلام کرد: تلاش‌های این وزارتخانه هم برای تغییر تعرفه واردات برای حمایت از تولید داخل تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است.

 


به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، هر چندکه این وزارتخانه تولید کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه را در اولویت سرمایه‌گذاری قرار داده است اما رغبتی از سوی سرمایه‌گذاران برای ورود به این صنعت وجود ندارد. به نظر می‌رسد که یکی از مهم‌ترین علل آن حقوق ورودی پایین است که باعث عدم صرفه اقتصادی و سرمایه بر بودن این صنعت شده و سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها نداشته باشند.


مصرف کاغذ در هر کشور نشان‌دهنده وضعیت اقتصادی آن کشور بوده و یکی از شاخص‌های مهم رشد فرهنگی آن جامعه محسوب می‌شود. تولید خمیر کاغذ و کاغذ با توجه به فرآیند نسبتا پیچیده آن می‌تواند بیانگر وضعیت صنعتی کشورهای مختلف باشد.

در سال‌های اخیر سیستم‌های اطلاع‌رسانی انفورماتیک رشد چشمگیری داشته و این امر سبب شده مصرف برخی کاغذها مشخصا کاغذ روزنامه در جهان کاهش یابد. هر ساله با گسترش و توسعه سیستم‌های رایانه‌ای، تولید و بالطبع مصرف برخی کاغذها بالاخص کاغذ روزنامه کاهش یافته است. چالش‌ها و مشکلات فرا‌روی تولید، مصرف و واردات کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه کشور حاکی از ضرورت حمایت همه‌جانبه از این صنعت است.


کمبود چوب مورد نیاز برای تولید کاغذ در کشور و عدم تولید خمیر کاغذ از یک سو و پایین بودن بازیافت کاغذ و موانع به وجود آمده در تامین مواد اولیه از سوی دیگر از مشکلاتی است که همچنان فعالان این بخش را درگیر خود کرده است. همچنین ظرفیت پایین تولید، افزایش نرخ ارز و اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را می‌توان از دلایل عمده افزایش قیمت چوب و کاغذ دانست.


در این راستا توسعه زراعت چوب برای تامین نیاز فصلی و آتی صنایع چوب به‌عنوان راهکار طولانی‌مدت تهیه کاغذ کشور امری بسیار ضروری است همچنین واردات مواد اولیه صنایع چوب به‌عنوان راهکار کوتاه‌مدت باید در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.


حداکثر ظرفیت تولید کاغذ در داخل 700 هزار تن است و یک‌میلیون و 300هزار تن مابقی به‌صورت واردات تامین می‌شود. به این ترتیب تنها صنایع داخلی تعیین‌کننده قیمت‌ها نیستند و نقش اساسی را بازار جهانی بازی می‌کند. در حال حاضر 2 شرکت در زمینه تولید این کاغذها در کشور فعالیت می‌کنند؛ یکی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با ظرفیت اسمی 94 هزار تن در سال و دیگری گروه صنایع کاغذ پارس که با ظرفیت اسمی 85 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر فعال است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ktmle9CB
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهنهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوست
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه