رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: وقتی گلوتن آرد پایین باشد نانواها باید شبکه گلوتن آرد و نان را تامین کنند و همین امر موجب افزودن نمک به نان می شود که کیفیت آن را کاهش داده و محصول شور را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.
کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران در گفت و گو با ایلنا، در رابطه با وضعیت تامین آرد نانوایی های صنعتی و مشکلاتی که برای این صنف در تامین آرد مرغوب به وجود آمده است، بیان داشت: نان های حجیم نیاز به آرد گندم با گلوتن 28 دارد و گندم تولید داخل کشور این ویژگی را ندارد.
او افزود: در سال های گذشته گندم وارداتی سهمیه بندی و برای کارخانه های آرد ارسال می شد، این کارخانه ها آرد داخلی و خارجی را در اختیار داشتند و با ترکیب این دو آرد گلوتن مناسب را تولید می کردند و آرد مورد نیاز تامین می شد؛ اما امسال واردات محدود شده است که معضلاتی را به وجود آورده و ذخیره گندم هایی با گلوتن بالا رو به اتمام است.
زرگران در ادامه گفت: نیاز نانواها با آرد داخلی تامین نمی شود؛ چرا که کیفیت مورد نیاز را تامین نمی کند و موجب کاهش کیفیت نان می شود. در نان های حجیم می توان از بهبوددهنده ها استفاده کرد، اما در بخش نان های سنتی نانواها مجبور می شوند نمک اضافه کنند و اگر مسئولین فکری در این رابطه نکرده و راهکاری پیدا نکنند تا گندم کیفی در اختیار نانوایی ها قرار گیرد در بحث نان نیز دچار مشکلاتی خواهیم شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران در پایان تاکید کرد که وقتی گلوتن آرد پایین باشد نانواها باید شبکه گلوتن آرد و نان را تامین کنند و همین امر موجب افزودن نمک می شود که کیفیت نان را کاهش داده و محصول شور را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.