جمعه, ۱۴ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 3 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

کاکایی، کارشناس صنعت خودرو گفت: شیوه صحیح رفع مشکلات مربوط به صنعت خودرو جلوگیری از زیان و افزایش نقدینگی آن هاست و بورس کالا نیز در همین مسیر گام برمی دارد.

به گزارش فرصت امروز به نقل از سنا، امیرحسن کاکائی کارشناس مسائل خودرویی اظهار کرد: فروش بر اساس حاشیه بازار و قیمت گذاری دستوری دو شیوه عرضه در بازارهاست که البته قیمت گذاری دستوری شیوه ای منسوخ شده ای به حساب می آید و بعضا تنها در کشورهایی با مدیریت مرکزی استفاده می شود. طی سالیان گذشته این سازوکار در برخی از محصولات همچون فروش خودرو بکار گرفته شده و همین امر نیز باعث زیان سنگین تولیدکنندگان و آسیب دیدن دو خودروساز بزرگ کشور شده است؛ علاوه بر این مسئله با وجود نرخ گذاری دستوری بازهم با معضل رشد افسارگسیخته قیمت ها در بازار آزاد مواجه شدیم.

وی با اشاره به دیگر مسیر فروش در بازارها، اضافه کرد: هرچند که مکانیزم فروش بر اساس حاشیه سود بهترین شیوه عرضه محسوب می شود اما به اعتقاد اقتصاددانان، با وجود تحریم و کمبود محصول در بازار، این مکانیزم در کشورمان کارساز نیست و پیش روی بر این اساس باعث افزایش قیمت ها می شود؛ بنابراین بورس کالا تنها راهکار منطقی بوده که مانع از بروز مشکلات پیشین می شود و متناسب با وضعیت فعلی اقتصاد کشورمان است همچنین باید توجه داشت که بورس آینه ای تمام نما از رخدادهای اقتصادی کشور بوده و به خودی خود نقشی در افزایش و یا کاهش قیمت ها ندارد.

کاکائی بیان کرد: وظیفه و رسالت اصلی بورس کالا ایجاد شفافیت در معاملات، بهبود شرایط برای خریداران و جلوگیری از زیان خودروسازان بوده که در این امر نیز با توجه به خروجی های به دست آمده، تاکنون موفق عمل کرده است و در ادامه مسیر بهبود وضعیت این صنعت برعهده دولت و سیاست گذاران است که با رسیدگی به مسائل مربوط به گمرکات و موانع تولید، در جهت بهبود زنجیره ارزش آفرینی عمل کنند.

کارشناس مسائل خودرویی تشریح کرد: تداوم عرضه خودرو در بورس کالا نه تنها باعث افزایش نرخ خودرو نمی شود، بلکه منجر به کاهش قیمت در بازار آزاد نیز خواهد شد و بدیهی است که این موضوع در گام نخست به نفع مصرف کننده و تولیدکننده است.

وی تصریح کرد: با عرضه خودرو در بورس کالا، خودروسازان از زیان خارج می شوند و اگر دولت همت کافی برای رفع موانع تولید و عدم فشارهای اقتصادی به تولیدکنندگان داشته باشد، امکان افزایش تولید و کیفیت نیز برای آنها مهیا می شود و در ادامه می توان امیدوار به کاهش قیمت تمام شده بود. در چنین شرایطی اگر قیمت دلار یا به عبارتی ارزش ریال ثابت بماند، قیمت خودرو در بازار آزاد نیز کاهش پیدا می کند؛ پیش تر این موضوع در خصوص خودروهای لوکس تجربه شد و اکنون درمورد خودروهای پرتیراژ نیز در حال تجربه است.

کاکائی معتقد است: شفافیت در بازار و جلوگیری از زیان خودروساز وظیفه بورس کالا بوده و در این امر نیز تاکنون موفق عمل کرده و از این به بعد و ادامه مسیر به عهده دولت و سیاست گذاران است که مابقی زنجیره ارزش افرینی را که اکنون درگیر مباحثی همچون رفع موانع تولید، گمرکات و ... بوده را برطرف کنند.

وی بیان کرد: طی هفته های گذشته ارزش ریال حدود ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد و قیمت تمام دارایی ها از جمله خودرو در بازار آزاد افزایش یافته است و در این بین عده ای که منافع آنها در سازوکار شفاف بورس کالا تامین نمی شود، این موضوع را به بورس کالا ارتباط می دهند؛ در صورتی با چنین ذهنیتی این پرسش به وجود می آید که فارغ از بحث خودرو و بورس کالا، آیا دارایی های دیگر نظیر مسکن با افزایش قیمت روبه رو نشده است؟ و یا در مورد افزایش قیمت کالاهای اساسی مورد مصرف مردم چه شخص حقوقی یا حقیقی مقصر است و چه سازوکاری باعث افزایش نرخ آنها شده است؟ در حقیقت واضح است علت افزایش قیمت به معضلات و واقعیت های انکار ناپذیر اقتصادی بر می گردد، به طور حتم در پی کاهش ارزش پول ملی، قیمت کالاهای سرمایه ای افزایش پیدا می کند.

کاکائی گفت: سازوکار تجربه شده بورس کالا، جای بحث ندارد و تنها راه ممکن کنونی است. نمی دانم چرا عده ای به دنبال بحث های غیرمنطقی و حاشیه ای هستند؛ دو راه عرضه پیشین با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، منتفی است. اگر سیاست گذاران به دنبال کاهش قیمت هستند باید به مسائل ریشه ای به پردازند.

وی ادامه داد: برخی از مسئولان نسبت به افزایش هزینه تولید و زیان ساز شدن آنها با توجه به مکانیزم قیمت گذاری دستوری، بی تفاوت و منفعل عمل می کنند؛ در صورتی که باید علت و معلول در چنین مسائلی به طور ریشه ای دنبال شود و به طور تفکیک شده به موضوعات پرداخت.

کارشناس مسائل خودرویی تاکید کرد: مسئله با اهمیت رفع موانع تولید نباید از سوی متولیان امر در حد شعار باقی بماند. شیوه صحیح رفع مشکلات مربوط به صنعت خودرو جلوگیری از زیان و افزایش نقدینگی آنهاست و بورس کالا نیز در همین مسیر گام بر میدارد؛ بی شک این مکانیزم بازی برد-بردی را برای تولیدکننده و مصرف کننده رقم می زند.

کاکائی گفت: اگر مسئولان خواهان متعادل سازی قیمت ها هستند نباید با چنین بستر شفافی در تضاد باشند و باید این را بفهمند که اقدام سرکوب گرایانه نمی تواند قیمت ها را کنترل و تولیدکنندگان را رقابت پذیر کند و چنین روندی تنها باعث بروز فساد و رانت صاحب نفوذان می شود؛ مسئولان باید توجه داشته باشند که بازی با بازار نمی تواند راهکار کنترل قیمت باشد.

جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/SvPzvsNC
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهمریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه