به گزارش فرصت امروز به نقل از دنیای خودرو، کشور ما سالانه به یک میلیون دستگاه خودرو نیاز دارد که درصد بالایی از این رقم توسط خودروسازان کشور و درصد پایینی از طریق واردات تامین می شود؛ با این حال سال هاست موازنه میان عرضه و تقاضا به هم خورده و همچنان صف خریداران بیشتر از تولید است.
از ابتدای هفته، با مشخص شدن زمان دقیق انجام مذاکرات دور چهارم، بازار ارز با نوسانات هرچند حداقلی همراه بود و اوایل هفته نیز این نوسان سمت وسویی کاهشی داشت.این درحالی است که در هفته گذشته و پس از به تعویق افتادن دور چهارم گفت وگوها، بازار ارز مجددا نوسان افزایشی را تجربه کرد، اما روز شنبه و به ویژه یکشنبه این هفته، با اطلاع رسانی در خصوص روز برگزاری دور چهار مذاکرات، مجددا شاهد نوسان کاهشی در این بخش از بازار بودیم.
به صورت کلی اما در بررسی تاثیر کاهش نرخ ارز بر بازار خودروهای مونتاژی و وارداتی، باید گفت با وجود کاهش نرخ ارز، قیمت خودرو های وارداتی در بازار تغییر قابل توجهی نداشته است.
وارداتی ها همچنان در حال ریزش قیمت هستند!
خودروهای داخلی روز گذشته رشد بهای یک تا ۷ میلیون تومانی را تجربه کردند. جایی که پژو ۲۰۷ اتومات (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۷ میلیون تومان افزایش ۹۱۷ میلیون تومان، اطلس (سفید مشکی) (۱۴۰۴) با ۶ میلیون تومان افزایش ۵۸۸ میلیون تومان، پارس سال (دریچه برقی) (۱۴۰۳) با ۵ میلیون تومان افزایش ۸۴۹ میلیون تومان، رانا پلاس پانوراما (۸۵ گانه) (۱۴۰۲) با ۵ میلیون تومان افزایش ۷۹۵ میلیون تومان، دنا پلاس توربو ۶ دنده (۸۵ گانه) (۱۴۰۴) با ۴ میلیون تومان افزایش ۹۶۹ میلیون تومان و کوییک GXL (۸۵ گانه) (۱۴۰۴) با ۳ میلیون تومان افزایش ۵۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری شدند.
همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد رشد بهای ۵ تا ۴۰ میلیون تومانی بودیم. جایی که قیمت کی ام سی T۹ (۱۴۰۴) با ۴۰ میلیون تومان افزایش به ۲ میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان، فیدلیتی پرستیژ ۷ نفره (۱۴۰۴) با ۳۰ میلیون تومان افزایش به ۳ میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان، کی ام سی J۷ (۱۴۰۴) با ۲۰ میلیون تومان افزایش به یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان، هایما ۷X (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون تومان افزایش به یک میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان و ام وی ام X۲۲ PRO دنده ای (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون تومان افزایش به یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان رسید.
از طرفی در میان خودروهای وارداتی شاهد افت بهای ۵۰ میلیون تومانی بودیم. جایی که هیوندای کونا (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون تومان کاهش ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، تویوتا bz۴X ۶۱۵ پرو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون تومان کاهش ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، نیسان سیلفی E-Power پلاس (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون تومان کاهش ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و فولکس تی راک ۱۵۰۰ سی سی توربو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون تومان کاهش ۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان ارزش گذاری شدند.