پنجشنبه, ۲۹ شهریور(۶) ۱۴۰۳ / Thu, 19 Sep(9) 2024 /
           
فرصت امروز

در دنیای رقابتی امروز به روزرسانی محصول یک ضرورت برای هر کسب و کار محسوب می شود. اگر به برندهای بزرگ دنیا نگاه کنید، اغلب آنها هر ساله محصولات تازه ای را روانه بازار می کنند. مثلا برند اپل را در نظر بگیرید؛ این برند هر سال یک مدل جدید از آیفون روانه بازار می کند. این در حالی است که از نظر فنی شاید هیچ کاربری نیاز به خرید مداوم یک نسخه جدید آیفون نداشته باشد. پس چرا مشتریان علاقه پایان ناپذیری به خرید محصولات تازه با آپدیت های جدید دارند؟ 

آپدیت محصولات به یک برند کمک می کند تا همیشه محصولاتی با کمترین عیب و ایراد تحویل مشتریان دهد. مشتریان هم وقتی شاهد رفع نقص های یک محصول هستند، علاقه شان برای خرید دوچندان خواهد شد. ماجرا جالب شد، نه؟ 

متاسفانه برخی از کسب و کارها هیچ توجهی به آپدیت محصولات شان ندارند. به طوری که به محض اینکه محصول شان کمی در بازار با استقبال مواجه می شود، به سرعت خودشان را کنار کشیده و دیگر دست به سیاه و سفید نمی زنند. اگر شما هم فکر می کنید صرف طراحی یک محصول جذاب و کاربردی برای موفقیت در بازار کافی است، بد نیست در این مقاله با ما همراه شوید؛ چراکه ما قصد داریم سیر تا پیاز آپدیت محصول را به اتفاق شما مرور کنیم. 

شما در این مقاله اول از همه با مزایای آپدیت مداوم محصولات آشنا خواهید شد. بعد از اینکه خیال تان بابت اثرگذاری این استراتژی راحت شد، دنبال تکنیک هایی برای اجرای درست و حسابی آپدیت محصول خواهیم رفت. خب حالا که نقشه راه را متوجه شدید، بد نیست کم کم ماجراجویی مان را شروع کنیم. 

مزایای آپدیت محصول

مزایای آپدیت محصول

محصولاتی که به طور مداوم به روزرسانی شوند، مزایای متعددی برای کسب و کارها به ارمغان می آورند. بی شک خیلی از کارآفرینان در طول زندگی شان این عبارت به گوش شان خورده است. خب ما در این بخش قصد داریم چنین ادعایی را در بوته آزمایش بگذاریم. خب اگر واقعا این استراتژی ارزشش را نداشته باشد، چرا باید الکی وقت مان را با آن تلف کنیم؟ 

بد نیست در ادامه با ما همراه باشید تا مزایای این استراتژی را به اتفاق هم مرور کنیم.

•    افزایش رضایت مشتریان: با رفع اشکالات و ایرادات موجود و اضافه کردن ویژگی های جدید، رضایت و وفاداری مشتریان افزایش می یابد. خب بسیاری از مشتریان فقط به خاطر امکانات اندک یا ناکافی یک محصول سراغ برندهای دیگر می روند. حالا اگر در این میان شما به طور مدام محصولاتی مطابق انتظار و نیازهای مشتریان عرضه کنید، ماجرا کاملا متفاوت خواهد شد. 

•    افزایش فروش: به روزرسانی محصول می تواند با جلب نظر مشتریان جدید و ترغیب مشتریان فعلی به خرید نسخه جدید محصول، منجر به افزایش فروش شود. ماجرا از این قرار است که اغلب مشتریان بدون توجه به نیازشان به یک محصول صرفا با توجه به امکانات تازه اش دست به جیب می شوند بنابراین اگر شما این نکته را رعایت کنید، فروش تان در بازار تضمین شده خواهد بود.

•    بهبود برند: به روزرسانی مداوم محصولات نشان دهنده تعهد شرکت به نوآوری و بهبود کیفیت محصولات است و به ارتقای برند شرکت کمک می‎ کند. شما را نمی دانم، ولی من که ترجیح می دهم از برندی خرید کنم که تعهدات سفت و سختی نسبت به او با محصولاتش دارد؛ شما چطور؟

مطلب مرتبط: تکنیک های بازاریابی برای پیش از رونمایی محصولات

نمونه هایی از آپدیت محصول

نمونه هایی از آپدیت محصول

•    اضافه کردن ویژگی های جدید: به عنوان مثال، یک شرکت تولیدکننده نرم افزار می تواند به نرم افزار خود ویژگی های جدیدی مانند قابلیت هوش مصنوعی یا ابزارهای تجزیه و تحلیل داده اضافه کند. آن وقت محصول مورد نظر در عین حفظ ویژگی های قبلی با یک سر و شکل تازه روانه بازار خواهد شد.

•    بهبود عملکرد: به عنوان مثال، یک شرکت تولیدکننده خودرو می تواند با ارتقای موتور یا سیستم تعلیق، عملکرد خودروی خود را بهبود بخشد. خب اگر قرار بود محصولات صنعت خودرو هیچ تغییر نکند، هنوز هم باید ماشین های 100 سال قبل را سوار می شدیم!

•    رفع اشکالات: همه مردم عاشق بازی و سرگرمی هستند. یکی از تفریح های بزرگ در دنیای دیجیتال امروز، بازی های ویدئویی است. سالانه ده ها عنوان بازی ویدئویی با فروش های بیش از 100 میلیون دلار روانه بازار می شود. این در حالی است که کلی سرگرمی دیگر نیز در دنیا وجود دارد، اما به خاطر آپدیت مداوم عنوان بازی ها مردم در سراسر دنیا به خرید این بازی ها علاقه دارند. مثلا عنوان فیفا را در نظر بگیرید. شرکت EA هر سال یک نسخه جدید از بازی اش را روانه بازار می کند. مشتریان بازی فیفا هر سال به امید رفع مشکلات و نقاط ضعف نسخه قبلی دست به جیب می شوند. نکته جالب اینکه بسیاری از اوقات این انتظارات برآورده هم می شود.

•    تغییر ظاهر: برندهای مختلف در صنعت مد و پوشاک سالانه میلیون ها دلار خرج طراحی محصولاتی با ظاهر متفاوت می کنند. خب مشتریان یک ویژگی مشترک در بازار دارند و آن علاقه به محصولاتی با ظاهر متفاوت و تازه هستند. بنابراین شما با تغییر ظاهر محصول تان به خوبی می توانید دل آنها را به دست بیاورید.

فرآیند آپدیت محصول: راهنمایی عملی برای کارآفرینان 

فرآیند آپدیت محصول

آپدیت محصول فرآیند ساده ای نیست. خیلی از کارآفرینان در طی این فرآیند آنقدر ماجرا را پیچیده می کنند که دست آخر مجبور به ترک صحنه می شوند. از آنجایی که ما دوست نداریم شما چنین تجربه سختی را پشت سر بگذارید، در این مقاله سراغ برخی از مهمترین نکات در فرآیند آپدیت محصول خواهیم رفت. خب اجازه دهید بدون از دست دادن زمان یک راست برویم سراغ اصل ماجرا.

شناسایی نیازها

شناسایی نیازها

اولین قدم برای به روزرسانی محصول، شناسایی نیازهای مشتریان است. این کار می تواند از طریق نظرسنجی، مصاحبه با مشتریان و بررسی بازخورد آنها انجام شود.

خب تا وقتی شما خبری از نیازهای مشتری نداشته باشند، نمی توانید آپدیت درست و حسابی تحویل شان دهید. اگر شما به اندازه کافی خوش شانس باشید که مشتریان وفاداری دور و برتان را گرفته باشند، به راحتی با کمی گپ و گفت با آنها کارتان راه خواهد افتاد.

یادتان باشد، شما در شناسایی نیازهای نباید سلیقه شخصی تان را دخیل کنید. خب خیلی وقت ها کارآفرینان دوست دارند به هر قیمتی شده یک نکته را به آپدیت محصول شان اضافه کنند. اگر شما هم با چنین وسوسه هایی مواجه می شوید، بد نیست قبل از هر چیزی به این فکر کنید که معیار نهایی رضایت مشتریان است. پس باید قبل از هر چیزی به فکر سلیقه و انتظار آنها باشید.

مطلب مرتبط: ساخت ویدئوی بازاریابی از محصولات: چطور و چگونه؟

برنامه ریزی 

برنامه ریزی 

پس از شناسایی نیازها، باید برنامه ای برای به روزرسانی محصول تدوین کنید. این برنامه باید شامل اهداف آپدیت، جدول زمانی و منابع موردنیاز باشد.

وقتی درباره اهداف آپدیت حرف می زنیم، در واقع به این نکته اشاره داریم که از دل این فرآیند دنبال تحقق چه هدفی هستید. خب آدم که تا هدفی در سر نداشته باشد، دست به کاری نمی‎زند!

جدول زمانی در واقع بعد اطلاع رسانی کار را نشان می دهد. خب مشتریان که همین طور بی مقدمه از محصول تازه شما استقبال نمی کنند. در عوض شما باید کمی در اطلاع رسانی به مشتریان توجه داشته باشید. مثلا برند مایکروسافت قبل از اینکه سری ایکس باکس جدید را عرضه کند، از ماه ها قبل درباره زمان این اقدام اطلاع رسانی کرده بود. به همین خاطر مشتریان از این اقدام یا به قول خودمان آپدیت استقبال بی نظیری کردند.

در آخر نیز برای برنامه ریزی درست باید ارزیابی درستی از منابع مورد نیاز داشته باشید. اگر به این نکته توجه نداشته باشید، چه بسا در وسط مسیر منابع مالی تان ته بکشد. به علاوه، آپدیت محصول یک کار انفرادی نیست. به همین خاطر باید تیم تان را در جریان آپدیت قرار دهید تا این فرآیند با همکاری همگی جلو برود. 

طراحی و توسعه

طراحی و توسعه

در این مرحله، تغییرات مورد نظر در محصول طراحی شده و از نظر توانایی اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد. خب شما که قرار نیست هر تغییری را بر روی محصول تان اعمال کنید. چه بسا با یک آپدیت نابجا کل محبوبیت و کاربرد محصولات تان بر باد برود. 

این روزها بسیاری از کسب و کارها تیم توسعه و تحقیقات دارند. اگر شما هنوز این بخش را برای برندتان راه اندازی نکرده اید، بد نیست نیم نگاهی به این حوزه داشته باشید.

هدف اصلی از توسعه تیم تحقیقات مربوط به ارزیابی اولیه آپدیت محصول به منظور پرهیز از شکست های احتمالی است. بی شک اگر آپدیت یک محصول شکست بخورد، اثر بی نهایت منفی بر روی اعتبار برندتان خواهد داشت. پس بد نیست قبل از اینکه باعجله کارتان را سرهم بندی کنید، کمی حوصله به خرج دهید.

آزمایش و تست

آزمایش و تست

قبل از عرضه به روزرسانی به مشتریان، باید آن را به طور کامل آزمایش کرد تا از عملکرد صحیح و عدم وجود اشکال در آن اطمینان حاصل شود.

این مرحله از کار درباره تمام حوزه های کاری مصداق دارد. مثلا شرکت گوگل قبل از عرضه آپدیت جدید اندروید همیشه آن را به طور آزمایشی برای برخی از کاربران عرضه می کنند. اینطوری همه عیب و ایرادات محصول مشخص خواهد شد. 

مطلب مرتبط: بازاریابی برای محصولات لوکس: بایدها و نبایدها

عرضه نهایی

عرضه نهایی

پس از اتمام مراحل قبلی، به روزرسانی محصول به مشتریان به مرحله پایانی رسیده است. شما حالا می توانید بدون هیچ مشکلی آپدیت تان را روانه بازار کنید. بی شک شما تا اینجای کار با بسیاری از مشکلات کنار آمده و پشت شان را به خاک مالیده اید، حالا دیگر وقت آن است که کمی از موقعیت تان لذت ببرید. پس با خیال راحت آپدیت جدید را روانه بازار کنید.

چالش های به روزرسانی محصول

چالش های به روزرسانی محصول

هیچ کاری در این دنیا بدون چالش یا هزینه نیست. شما حتی وقتی برای قدم زدن در پارک محله تان از خانه خارج می شوید، کلی خطر مثل تصادف تهدیدتان می کند. با این حساب تکلیف آپدیت محصول که دیگر کاملا روشن است!

ما در این بخش قصد داریم قبل از اینکه چالش های آپدیت محصولات حسابی اوضاع شما را به هم بریزد، برخی از مهمترین آنها را به اتفاق شما زیر ذره بین ببریم. اینطوری با چشم های کاملا باز اوضاع این بخش را رصد خواهید کرد. 

هزینه آپدیت

هزینه آپدیت

به روزرسانی محصول همیشه هزینه ‎بر خواهد بود، به ویژه اگر تغییرات اساسی در محصول اعمال شود. خب وقتی شما فقط اسم یا ظاهر محصول را عوض می کنید، اوضاع خیلی سخت نخواهد بود. با این حال وقتی پای تغییرات اساسی در میان باشد، دیگر بحث فرق خواهد کرد. 

زمان

زمان آپدیت محصول

فرآیند آپدیت محصول می تواند زمان بر باشد. این نکته برای کارآفرینانی که همیشه عجله دارند، یک نکته منفی محسوب می شود. به طوری که پس از مدت زمانی کوتاه به فکر انصراف از آپدیت محصول یا حتی به تعویق انداختنش خواهند افتاد. اگر از ما می شنوید، قبل از اینکه وارد میدان آپدیت محصول شوید، باید خیلی خوب نسبت به زمانبر بودن این فرآیند آگاهی داشته باشید وگرنه کارتان خیلی زود به بن بست خواهد خورد.

مطلب مرتبط: رونمایی از محصولات برند با طراحی مراسمی حرفه ای

زمانی که شما در این بخش باید برای کارتان اختصاص دهید، مربوط به امروز و فردا نیست. در عوض یک فرآیند مداوم محسوب می شود که همیشه باید حواس تان به آن باشد.

ریسک

ریسک اپدیت محصول

آپدیت محصول ممکن است با ریسک هایی همراه باشد. مهمترین ریسک در این میان عدم استقبال مشتریان از آپدیت عرضه شده است. البته باید مراحل قبلی را به خوبی طی کرده باشید، احتمال چنین اتفاقی بی نهایت کم خواهد بود، اما هیچ وقت نباید آن را دور از ذهن بدانید. خب حساب و کتاب بازار که همیشه مطابق انتظار شما نخواهد بود!

راهکارهای غلبه بر چالش های به روزرسانی محصول

راهکارهای غلبه بر چالش های به روزرسانی محصول

حالا که چالش های آپدیت محصول را بررسی کردیم، باید نیم نگاهی هم به راهکارهای مدیریت این چالش ها داشته باشیم. خب صرف اطلاع از این چالش ها که دردی از شما دوا نخواهد کرد.

برنامه ریزی دقیق

برنامه ریزی دقیق

قبل از شروع فرآیند به روزرسانی محصول، باید برنامه ریزی دقیقی انجام شود تا از هدر رفتن زمان و منابع جلوگیری گردد. 

ما در این مقاله سعی کردیم برخی از نکات کلیدی درباره برنامه ریزی را با شما در میان بگذاریم. از اینجا به بعد همه چیز به سعی و تلاش شما بستگی خواهد داشت.

یادتان باشد، برنامه ریزی کاری نیست که شما یک شبه انجام دهید و بعد هم دیگر پیگیرش نشوید. در عوض باید دائما خودتان را آماده ادامه روند برنامه ریزی و مواجهه با چالش ها نگه دارید.

جلب مشارکت مشتریان

جلب مشارکت مشتریان

در فرآیند به روزرسانی محصول، باید از نظرات و پیشنهادات مشتریان استفاده کرد تا از انطباق تغییرات با نیازهای آنها اطمینان حاصل شود. خب تا وقتی شما نتوانید انگیزه ای در میان مشتریان ایجاد کنید، همیشه کارتان با مشکلات اساسی همراه خواهد بود. 

وقتی مشتریان در فرآیند او یا محصول با شما همراهی کنند، خیلی راحت در فرصت اثرگذاری بر روی آنها را خواهید داشت. به علاوه در این فرآیند شما به خوبی فرصت استفاده از بازخوردهای مختلف را خواهید یافت. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید این فرآیند خیلی راحت تر از جست وجوی بی امان در میان ابزارهای مختلف اطلاعاتی باشد، مگر نه؟ 

مطلب مرتبط: رونمایی از محصول تازه برند در 7 گام

آزمایش و تست نهایی

آزمایش و تست نهایی

قبل از عرضه آپدیت به مشتریان، باید آن را به طور کامل آزمایش کرد تا از عملکرد صحیح و عدم وجود اشکال در آن اطمینان حاصل شود. خب شما که نمی توانید همینطور سر به هوا کارتان را جلو برده و انتظار واکنش های مثبت را داشته باشید. 

معمولا کارآفرینان آزمایش آپدیت ها را به سادگی فراموش می کنند. با این حساب بد نیست دست کم شما در این رابطه عملکرد بهتری از خود نشان دهید. این امر به شما کمک می کند تا اثرگذاری بهتری بر روی مخاطب تان داشته باشید. ماجرا حسابی جالب شد، نه؟

سخن پایانی

به روزرسانی محصول

به روزرسانی محصول فرآیندی پیچیده اما ضروری برای هر کسب و کاری است. ما در این مقاله سعی کردیم نکات مختلف درباره آپدیت محصول را به اتفاق شما مورد بررسی قرار دهیم. حالا شما آمادگی لازم برای اجرای درست آپدیت محصولات را دارید. به علاوه، در این میان دیگر خبری از مشکلات گوناگون در این راستا نخواهد بود.

یادتان باشد، همیشه فرصت های تازه ای برای آپدیت محصولات وجود دارد. هنر شما به عنوان کارآفرین شناسایی به موقع این فرصت هاست. وگرنه زمان طلایی برای به روزرسانی محصولات تان را مثل آب خوردن از دست می دهید.

من و همکارانم در روزنامه فرصت امروز امیدواریم نکات مورد بحث در این مقاله به شما برای آشنایی بهتر با آپدیت محصولات مفید بوده باشد. مثل همیشه اگر سوالی درباره نکات مورد بحث در این مقاله داشتید، کارشناس های ما همیشه آماده کمک به شما هستند. پس تعارف را کنار گذاشته و با ما در ارتباط باشید.

منابع:

userpilot.com

https://www.chameleon.io

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/AUuhg0zQ
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزکمک به خیریهرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیک
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه