پنجشنبه, ۲۷ شهریور(۶) ۱۴۰۴ / Thu, 18 Sep(9) 2025 /
           
فرصت امروز
قیمت یارانه‌ای برای برق حاصل از گازهای فلر قابل قبول نیست

بیش از ٢٠ میلیون مترمکعب گاز همراه نفت به مزایده گذاشته می‌شود

9 سال پیش ( 1395/1/18 )
 

معاون سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی شرکت ملی نفت ایران از برنامه‌ریزی برای برگزاری دومین مزایده گازهای مشعل این شرکت خبر داد و گفت: بیش از ٢٠ میلیون متر مکعب گازهای همراه نفت به مزایده گذاشته می‌شود.

علی کاردر در گفت‌وگو با شانا، با بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه افزایش تولید نفت، سوختن گازهای همراه بیشتری را نیز به دنبال خواهد داشت و از سوی دیگر، بخش عمده‌ای از گازهای به مزایده گذاشته شده در سال ٩٣ متقاضی نداشت، مزایده دوم گازهای مشعل شرکت ملی نفت ایران با عرضه مجدد بیش از ٢٠ میلیون مترمکعب گاز برگزار می‌شود. کاردر اظهار کرد: قیمت گازهای مشعل در مزایده دوم نیز مشابه مزایده اول اعلام می‌شود. 

3462343126237347246315125125123623363276247

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به استقبال نه چندان مناسب از مزایده اول، استقبال از مزایده دوم را چگونه پیش‌بینی می‌کنید، عنوان کرد: با توجه به ورود به دوران پساتحریم و امکان حضور شرکت‌های خارجی در مزایده، پیش‌بینی می‌کنیم مزایده دوم با استقبال مناسب‌تری مواجه شود.

کاردر با یادآوری اینکه خریداران به طور معمول از این گاز برای تبدیل به برق استفاده می‌کنند و قیمت کنونی برق که یارانه‌ای است باعث می‌شود این فرآیند، برای برخی خریداران توجیه اقتصادی مناسبی نداشته باشد، ادامه داد: برخی شرکت‌های خارجی به دلیل استفاده از فناوری‌های روزآمدتر و نوآوری، می‌توانند گازهای همراه نفت را با هزینه تمام شده کمتری به محصولات مدنظر خود بدل کنند و از این جهت، حضور در مزایده برای آنها صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه خرید این برق نباید با قیمت یارانه‌ای صورت گیرد، تاکید کرد: توجه داشته باشید این برق در فرایند متفاوتی تولید می‌شود زیرا با این اقدام از سوختن گازهای همراه نفت جلوگیری و علاوه بر جلوگیری از آلایندگی هوا، گاز بی‌مصرف و آلاینده بازیافت می‌شود و به این ترتیب، می‌توان این برق را انرژی تجدیدپذیر تلقی کرد.

کاردر در پاسخ به اینکه مشکلات وزارت نیرو برای همکاری در این زمینه چیست؟ ، با بیان اینکه وزارت نیرو نیز دلیل موجهی دارد و آن هم کمبود منابع مالی است، افزود: دولت باید در سطح کلان به طور جدی تمهیداتی در این زمینه بیندیشد و در نظر داشته باشد که عواید حاصل از فروش گازهای همراه نفت و تبدیل آن به برق، حتی به ازای خرید برق با قیمت غیر‌یارانه‌ای بسیار زیاد است و باید از این فرصت اقتصادی به بهترین شکل ممکن استفاده شود.

معاون سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی شرکت ملی نفت ایران همچنین با اشاره به نهایی شدن مذاکرات قراردادی برای فروش گازهای مشعل چهار میدان نفتی کشور گفت: با اجرایی شدن این قراردادها، 8میلیون مترمکعب گازهای همراه نفت شرکت ملی نفت ایران تعیین تکلیف می‌شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/6RQXIUcu
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگراممشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرهارد باکسقرص تنوییدتور ترکیهتور تایلند ؛ سفر رویایی به سرزمین لبخندهاسایت معتبر خرید طلاکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه