پنجشنبه, ۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 25 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

مجموعه نخبگان ایرانی به این نتیجه رسیده‌اند که ایران برای توسعه خود هنوز نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌های میان‌مدت است. بر پایه همین خردجمعی نخبگان است که دولت یازدهم در فرآیندی منطقی لایحه برنامه ششم توسعه را تدوین و به مجلس ارائه کرده است. در این روزها که انتخابات نهاد قانون‌گذاری ایران، فضای خبری ایران را به خود اختصاص داده، موضوع برنامه ششم توسعه به مدت معینی به محاق رفته است. تردیدی نیست که پس از فرونشستن بحث‌های مرتبط با انتخابات، برنامه ششم توسعه در صدر اخبار و گزارش‌های سیاسی- اقتصادی قرار خواهد گرفت. در این شرایط است که نگاه به ماهیت برنامه در ایران و رویکرد به آن واجد اهمیت فوق‌العاده‌ای است.

64784834574734573584683468357247234735846956057

نگاهی به آنچه در لایحه برنامه آمده است و مقایسه آن با پنج برنامه قبلی تدوین و اجرا شده، نشان می‌دهد که ماهیت لایحه تدوین شده مترقی است و می‌توان با لحاظ کردن برخی مسائل راهبردی آن را به یک برنامه پیش‌برنده و کارآمد تبدیل کرد. کارشناسان و فعالان اقتصادی و اقتصاددانان معتقدند ایران در آستانه اجرای برنامه ششم توسعه با چند مسئله بسیار مهم مواجه است که اگر مجموعه نیروهای موثر در اداره کشور بر سر آنها به اجماع و توافق ذهنی نرسند بدون تردید جامعه ایرانی با مشکلات پیچیده‌ای‌ مواجه خواهد شد.

نرخ بالای بیکاری جوانان تحصیلکرده و یورش سالانه نزدیک به 800هزار دختر و پسری که مدرک کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و حتی دکترا دارند، بازار کار ایران را از سمت عرضه تحت شدیدترین فشارها قرار خواهد داد. برای اینکه اقتصاد ایران بتواند این عرضه سنگین را جواب دهد باید چرخ تولید صنعتی، چرخ فعالیت‌های خدمات مدرن و منطبق با تحولات روز جهان و چرخ سایر فعالیت‌ها مثل کشاورزی، معدن و حمل‌ونقل نیز بچرخند و سرعت بگیرند. هرگونه غفلت از این مسئله می‌تواند بنیادهای جامعه ایرانی را به لرزه درآورد و باید هوشیار بود و برای آن راه پیدا کرد.

راه‌های تجربه شده جامعه بشری و کشورهای نیرومند اقتصادی در تاریخ معاصر این است که باید نرخ رشد سرمایه‌گذاری شتاب بگیرد و به نقطه قابل اطمینان و بی‌برگشت برسد. افزایش نرخ رشد سرمایه‌گذاری بدون تجهیز منابع و پس‌انداز ملی یا پس‌انداز جهانی ناممکن است. آمارها نشان می‌دهد پس‌انداز ملی در بهترین شرایط و فرضیه‌ها و آمادگی‌ها برای رشد 8درصدی تولید ناخالص داخلی کافی نیست و باید از پس‌انداز جهانی استفاده شود. 

مازاد پس‌انداز جهانی به چند صورت می‌تواند به اقتصاد ایران تزریق شود که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی کارآمدترین آنهاست. ایران به لحاظ داشتن منابع و ثروت‌های طبیعی، بازار بزرگ مصرف، درآمد سرانه متوسط به بالا، داشتن مرزهای مشترک با صدها میلیون ساکن در کشورهای همسایه و ظرفیت‌های خالی، توانایی فوق‌العاده‌ای برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارد.

علاوه بر راه‌حل‌های بالا که می‌توانند راه ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور باشند، یک راه اصلی اما ذهن‌های باز و آماده برای پذیرش پیامدهای ورود سرمایه‌های خارجی است. ذهنیت مستعد، منسجم و متحد کلیت جامعه ایرانی شرط ضروری برای ورود سرمایه‌های خارجی و عبور دادن ایران از گردنه سخت و باریک عرضه هراس‌آور نیروی جویای کار تحصیلکرده در سال‌های آتی است.

* دکترای مالی و اقتصاد

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/T8s1wUKe
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه