شنبه, ۲۵ بهمن(۱۱) ۱۴۰۴ / Sat, 14 Feb(2) 2026 /
           
فرصت امروز
نماگر اقتصادی سه ماهه دوم سال 94 نشان می‌دهد

کاهش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعت

10 سال پیش ( 1394/11/16 )
پدیدآورنده : فرصت امروز  

بانک مرکزی نماگر اقتصادی سه ماهه دوم سال 94 را منتشر کرد. به گزارش «فرصت امروز»، براساس اطلاعات مندرج در این نماگرجواز تأسیس واحدهای صنعتی درسه ماهه اول سال جاری 198 هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 23.7درصد کاهش را نشان می‌دهد. این در حالی است که میزان یاد شده در سه ماهه دوم سال جاری به 262.6 هزار میلیارد ریال رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال پیش 25.4درصد کاهش را نشان می‌دهد. براساس گزارش منتشر شده توسط بانک مرکزی میزان جواز تأسیس واحدهای صنعتی در سه ماهه اول سال گذشته 56 درصد و در سه ماهه دوم 77.6 درصد رشد داشته است اما در سه ماهه سوم و چهارم به ترتیب 72.8 و 37.5 درصد کاهش داشته است که گویای عمیق شدن رکود اقتصاد و کاهش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعتی است.

همچنین شمار پروانه‌های بهره‌برداری از واحدهای صنعتی در سه ماهه نخست امسال منفی 12.6 درصد و ارزش سرمایه‌گذاری پروانه‌های صادر شده، منفی 27.6درصد بود. این آمار در فصل تابستان در بخش شمار پروانه‌های بهره‌برداری از واحدهای صنعتی به منفی 1.5 درصد و از نظر ارزش سرمایه‌گذاری به منفی 17.5درصد رسید. گفتنی است که شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی در سه ماهه اول سال 4.1 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

این میزان در سه ماهه دوم سال 0.6درصد کاهش داشته که گویای کاسته شدن از شیب رکود اقتصادی در بخش صنعت است.  ناگفته نماند شاخص کل تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی کشور در سال 1393 برمبنای سال پایه 1390، به عدد 92.9 رسیدکه نسبت به سال 1392 معادل 6.7 درصد افزایش یافته بود. نکته مهم دیگر این است که بانک مرکزی در این نماگر از اعلام رشد اقتصادی سه ماهه اول و دوم سال جاری خودداری کرده است. رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال 83 با احتساب درآمدهای نفتی 3 درصد و بدون نفت 2.8 درصد اعلام شده است.

نرخ بیکاری در سه‌ماهه دوم 94 10.9درصد بوده است. در همین مدت نرخ بیکاری شهری 12.2 درصد و نرخ بیکاری روستایی به 7.4 درصد رسیده است. میزان نقدینگی نیز در شهریور 94 نسبت به پایان سال قبل 11.6 درصد رشد داشته و سپرده‌های بخش دولتی هم از 12.7 درصد رشد برخوردار بوده است. در 12 ماه منتهی به شهریور سال جاری نرخ تورم 15.1 درصد بوده است این نرخ در شهریور سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل 11.7 را تجربه کرده است. نرخ تورم در شهریور سال 94 نسبت به ماه مرداد 6.0 درصد بوده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/np3agdoW
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
شماره 2880 روزنامه فرصت امروز قبل از اینکه ممیز وارد شود؛ مشاوره مالیاتی چگونه جلوی جرائم سنگین شرکت‌ها را می‌گیرد؟ سقوط پینترست پس از چشم انداز ضعیف؛ نبرد برای دلارهای تبلیغاتی شدیدتر شد بورس تهران در هفته ای ناتمام؛ صعودی که دوام نیاورد راهنمای کشف استعدادهای دنیای کسب و کار آمارهای سبز و بازار خاکستری حقوق مدیرعامل سیتی گروپ به ۴۲ میلیون دلار رسید؛ جهش دستمزد در سال ۲۰۲۵ نیم رخ بازار کار ایران آنتروپیک ۳۰ میلیارد دلار جذب کرد؛ ارزش گذاری به ۳۸۰ میلیارد دلار رسید قیمت طلای جهانی در فاز اصلاح؛ آیا روند صعودی متوقف شده است؟ وال استریت زیر فشار سهام فناوری؛ افت شاخص ها با بازگشت اضطراب AI قیمت خودروهای وارداتی در مسیر صعود یا کاهش؟ آغاز ثبت نام جدید بازار را تعیین می کند قیمت طلا و سکه امروز جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ چرا هوش مصنوعی در محیط کار ما را مضطرب می کند؟ هوش مصنوعی در تبلیغات سوپربول؛ سرمایه گذاری بزرگ با بازده نامطمئن
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید از چینماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسخرید بلیط هواپیمانرم افزار بهای تمام شده شُماران سیستمآزمون آنلاینکمپرسور اسکروقرص لاغریاستند خیریهحرف تو: مرجع مقایسه برند و بررسی کسب کارهاکاپشن مردانهکوچینگ چیستمشاور دیجیتال مارکتینگموفقیت در اینستاگرامآموزش اتاق معاملاتی فراز گلدخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه