«دومین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد اخلاق حرفه ای» در دانشگاه خاتم با سخنرانی مجید قاسمی، رئیس هیأت مدیره انجمن ایران با موضوع «اخلاق حرفه ای در علم اقتصاد» آغاز به کار کرد و روز گذشته نیز به پایان رسید.
به گزارش «فرصت امروز»، دومین روز از دومین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد اخلاق حرفه ای با حضور مجید قاسمی رئیس انجمن مدیریت ایران و رئیس شورای سیاست گذاری کنفرانس، محمدرضا نعمت زاده مشاور وزیر نفت و وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت و همچنین مدیران و کارشناسان انجمن مدیریت ایران و دانشجویان دانشگاه خاتم برگزار شد.

مجید قاسمی، رئیس هیأت مدیره انجمن ایران سخنانش را در این همایش با موضوع اخلاق حرفه ای در علم اقتصاد آغاز کرد و بحث اخلاق حرفه ای در علم اقتصاد یا اخلاق در اقتصاد حرفه ای را موضوعی دانست که متأسفانه در محافل علمی کشور بسیار مغفول مانده است. مهم ترین بندهای سخنان مجید قاسمی، رئیس هیأت مدیره انجمن ایران را در ادامه می خوانید.
* اخلاق حرفه ای در علم اقتصاد دارای مرزبندی هایی است که عبارت است از اخلاق، اخلاقیات و قوانین.
* اخلاق حرفه ای در علم اقتصاد را به اخلاق هنجاری، شخصی، اجتماعی و حرفه ای می توان دسته بندی کرد.
* بحث اخلاق حرفه ای در علم اقتصاد یا اخلاق در اقتصاد حرفه ای موضوعی است که بسیار مغفول مانده است.
* به ظاهر اقتصاد علمی است که به اخلاق کاری ندارد و در هر صورت بدون اخلاق هم قادر است موفق باشد.
* سیاست های اقتصادی به ندرت به نفع همه آحاد مردم در تمام نسل های بشر است.
* بیشتر سیاست های اقتصادی بر روابط بین نسل های مختلف اثر می گذارند. به عنوان مثال اینکه اگر دولتی بخواهد کسری بودجه داشته باشد اقدامی است که اثر آن بر آیندگان، کاستن از قدرت آنها است.
* در نگاه خودبینی، اشخاص همیشه کاری را انجام می دهند که خودشان بیشترین رغبت را نسبت به آن دارند.
* در نگاه نوع دوستی، اصل بر این است که منافع دیگران هم مد نظر قرار بگیرد.
* ساده ترین راه شناخت وجود نوع دوستی این است که ببینیم آیا هرگز حاضر شده ایم بابت جلب رضایت سایرین، هزینه ای بپردازیم.
* پارامتر های اخلاق حرفه ای در اقتصاد تا حد زیادی به بافت و ساخت اقتصاد و باورهای ملی بستگی دارد، به طور مثال وقتی یک کشور در حال توسعه مدنظر قرار می گیرد، تصمیم های اقتصادی تا حد زیادی به نوسان های نرخ ارز بستگی پیدا می کند.
* تحقق دلایل نوسان های نرخ ارز در کشور های در حال توسعه به متغیر های متعدد و داشتن داده های آماری و اطلاعاتی زیادی نیاز دارد که بخش بزرگی از آنها در کشور های در حال توسعه وجود ندارد یا به سادگی در زمان نیاز در اختیار پژوهشگران و تحلیلگران قرار نمی گیرد.
گزارش کامل «دومین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد اخلاق حرفه ای» را در روزهای آینده در «فرصت امروز» خواهید خواند.