معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طی یک سال اخیر مشکلات در حوزه صنعت تغییر کرده است، بهترین راهکار فائق آمدن بر مشکلات را ایجاد شفافیت در مسیرهای اقتصادی دانست.
به گزارش ایسنا، محسن صالحی نیا روز شنبه 22تیر در آیین تجلیل از واحدهای صنعتی برتر استان فارس ایجاد شرایط نرمال اقتصادی را در بهبود شرایط و افزایش رضایت اقتصادی بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: تمام تلاش دولت این است که با شناخت و درک مشکلات و حل مشکلات داخلی و بین المللی، حداکثر حمایت را از واحدها داشته باشد .

وی افزود: همه واحدهای تجاری از بانک ها تسهیلات گرفته اند، اما در شرایط فعلی باید موارد را به صورت خرد بررسی کرد و اگر نظام بانکی نیاز به اصلاح داشته باشد، توسط متخصصین و دست اندرکاران مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکلات حادث شده در نظام ارزی، خاطرنشان کرد: منابع ارزی از جمله مشکلاتی است که این روزها واحدهای تولیدی با آن دست و پنجه نرم می کنند.
صالحی نیا با تاکید بر ایجاد تعادل میان صادرات و واردات در شرایط فعلی، عنوان کرد: شاید این تعادل بخشی به بوروکراسی قلمداد شود، اما لازم به ذکر است که هیچ واحد تولیدی در هر گروه کالایی نباید محدودیتی برای تامین مواد اولیه داشته باشد و اگر نیاز به واردات باشد، هیچ محدودیتی در نظر نخواهیم گرفت.
وی همچنین درخصوص ۴۰ واحد کوچک و متوسطی که در استان فارس دچار مشکل هستند نیز بیان کرد: قول نخواهم داد که طی ۱۰ روز مشکلات را حل کنم، اما نیاز این واحدها تا پایان سال را برطرف خواهم کرد .
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآورد شد: در حالی که باید حجم جذب نقدینگی ۴۰درصد باشد اما تاکنون تنها ۳۲درصد جذب نقدینگی داشته ایم .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این مراسم گفت: بار مشکلات آنقدر زیاد است که با جلسات رونق تولید و رفع موانع تولید نمی توان مشکلات موجود را حل و فصل کرد.
علی همتی با بیان اینکه همه صنعتگران مشکلاتی دارند که دل ما هم از این مشکلات به درد می آید، افزود: باید پرسید که چه کسی متولی و مسئول حل این مشکلات است؟ تا چه اندازه کارگروه های رفع موانع و رونق تولید می توانند این مشکلات را رفع کنند؟
وی یادآور شد: در سال 95 حدود 663 میلیارد تومان و از سال 96 تاکنون نیز در جلسات کارگروه رفع موانع و رونق تولید تسهیلات پرداخت شده و مشکلات آب، برق، بیمه، مالیات و. . . آنها حل و فصل شد، اما با چنین ساختاری نمی توان همچنان مشکلات واحدهای تولیدی را رفع کرد .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس خاطرنشان کرد: اگر با حفظ کرامت رابطه مان را با دنیا بهبود ببخشیم و دنیا هم رابطه اش را با ایران خوب کند قطعا عمده ای از این مشکلات رفع و رجوع می شود.
وی اضافه کرد: در چنین شرایطی استان فارس قادر به صادرات 10میلیارد دلاری تولیدات خود به کشورهای مختلف جهان است، این در حالی است که به دلیل مشکلات فعلی، پیش بینی کرده ایم میزان صادرات از فارس امسال به 2میلیارد دلار برسد .
همتی میزان صادرات استان فارس در سال گذشته را یک میلیارد و 333 میلیون دلار عنوان و با اشاره به اینکه تا پایان امسال 225 پروژه صنعتی در فارس افتتاح می شود، گفت: این پروژه ها با سرمایه گذاری 12هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی به بهره برداری می رسد که حدود 10 هزار میلیارد تومان آن مربوط به هشت پروژه است.