یکشنبه, ۲۴ اسفند(۱۲) ۱۴۰۴ / Sun, 15 Mar(3) 2026 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: سرانجام علی ربیعی با رای مجلس از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برکنار شد. او که سابقه چند بار استیضاح ناموفق را در کارنامه اش داشت، این بار اما نتوانست از آزمون استیضاج مجلس سربلند بیرون بیاید و دیروز تعداد موافقان استیضاحش بیشتر از مخالفانش بود. با وجود اینکه صبح چهارشنبه، جلسه استیضاح ربیعی با اما و اگرهای فراوانی روبه رو بود و حتی احتمال منتفی شدن جلسه استیضاح نیز می رفت، اما جلسه علنی مجلس به ریاست علی لاریجانی و با دستور کار استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد و در پایان، نمایندگان با ۱۲۹ رای موافق و ۱۱۱ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۴۳رای به استیضاح علی ربیعی رای دادند.

جلسه علنی دیروز مجلس اما خالی از حاشیه نبود. پس از آنکه با اما و اگرهای فراوان سرانجام جلسه استیضاح وزیر کار دولت دوازدهم شروع شد، موافقان استیضاح ربیعی انتقادات شدید و تندی را علیه وی مطرح کردند. چنانچه یکی از نمایندگان مجلس، ربیعی را استاد لابی گری و بازی کردن با احساسات مردم نامید و اشک او را برای کارگران، تنها یک شوی تبلیغاتی دانست. در عین حال، نماینده ای دیگر ربیعی را وزیری ضعیف خواند و گفت که نباید بگذاریم وزیران ضعیف در دولت باقی بمانند.

همچنین یکی دیگر از نمایندگان، استیضاح ربیعی را ضروری دانست و گفت که اگر به استیضاح ربیعی رای ندهیم یعنی در افسردگی و بیکاری همه جوانان شریک هستیم. البته تعدادی دیگر از نمایندگان همچون نگهبان سلامی نیز انتقاد را متوجه مجلس و اهالی آن دانستند و گفتند این مجلس از سوی نمایندگان به توپ بسته شده است.

در ادامه گزارش حاضر، روایت خبرنگار ایسنا از جلسه استیضاح وزیر کار را می خوانید.

ربیعی وزیر نماند

در حالی که جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با دستور استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شده بود، اما در پی اعتراض جمعی از نمایندگان به عدم رعایت تشریفات قانونی در مورد استیضاح و عدم بررسی آن در جلسه کمیسیون، احتمال منتفی شدن استیضاح وزیر کار نیز مطرح شد. ابتدا قرار بود ۱۱ نفر از نمایندگان به عنوان متقاضی استیضاح وزیر کار در مجلس صحبت کنند، اما با آغاز جلسه هیچ کدام حاضر به صحبت در مخالفت با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشدند.

در ادامه جلسه، علی لاریجانی در دفاع از روال قانونی استیضاح با بیان اینکه «در جریان اعلام وصول و بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روال قانونی انجام شده» در عین حال گفت که منتفی شدن این استیضاح تنها با پس گرفتن همه امضاها امکان پذیر خواهد بود، بنابراین رئیس مجلس برای رسیدن به اجماع و تعیین تکلیف جمع بندی استیضاح کنندگان تنفس اعلام کرد و در نهایت بعد از تنفس ۳۰ دقیقه ای استیضاح ربیعی آغاز شد.

با آغاز مجدد جلسه استیضاح علی ربیعی، بین محجوب و لاریجانی برای حضور داشتن یا نداشتن وزیر برای شروع جلسه بگو مگو اتفاق افتاد. محجوب گفت که پس از اعلام تنفس و خارج شدن نمایندگان دولت و رسانه ها، هنوز وزیر به داخل صحن برنگشته و شما نباید جلسه استیضاح را بدون حضور ربیعی آغاز کنید و لاریجانی در واکنش به اعتراض شدید وی، با خواندن ماده ۲۲۹ آیین نامه داخلی مجلس به وی گوشزد کرد که هیچ کجای آیین نامه صراحتی برای آغاز جلسه استیضاح با حضور وزیر استیضاح شونده ندارد.

در همین رابطه محسن کوهکن در حاشیه جلسه علنی با بیان اینکه علیه استیضاح کنندگان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جوسازی شده، گفت: صحنه گردان جلسه یکی دو نفر از وزارت کار بودند.

پس از آغاز جلسه نیز بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی، روند طی شده در اعلام وصول طرح استیضاح وزیر کار را «قانونی» دانست و اقدام نمایندگان متقاضی استیضاح برای صحبت نکردن را «نکوهش» کرد.

آنچه موافقان استیضاح گفتند

در ادامه جلسه نیز موافقان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در جایگاه به ارائه نظرات خود پرداختند.

رستمیان گفت: «آقای ربیعی اشک شما برای کارگران، شوی تبلیغاتی است.» نگهبان سلامی نیز گفت: «آقای ربیعی به جای لابی گری وظایف وزارتخانه ای خود را انجام می دادید.»

اکبری هم گفت: «لحن وزرا پس از رای اعتماد تغییر کرد.» سلیمانی نیز بیان کرد: «عوامل پشت پرده در مجلس برای اخلال در استیضاح وزیر تعاون معرفی شود.»

جاسمی هم گفت: «امروز صبح عده ای از نمایندگان در حال معامله با وزیر بودند.» مقصودی تاکید کرد: «آقای ربیعی شما آخر لابی گری و بازی کردن با احساسات مردم هستید.»

کمالی پور نیز گفت: «شستا نتوانسته شفاف سازی لازم را در مجموعه های اقتصادیش ایجاد کند.» گودرزی ادامه داد: «تامین اجتماعی در حال فروپاشی است.»

خادمی گفت: «اگر به استیضاح ربیعی رای ندهیم در افسردگی و بیکاری جوانان شریکیم.» یارمحمدی عنوان کرد: «امروز باید پرسید آیا آقای ربیعی توانسته به وعده های خود جامه عمل بپوشاند؟»

خجسته نیز تصریح کرد: «مجلس معامله گر نیست.» چنارانی هم گفت: «وزارت تعاون به جامعه کارگری ظلم کرده است.»

نوروزی بیان کرد: «وزیر کار در مورد عدم بازگشت دلارهای پتروشیمی ها توضیح دهد.» رنجبرزاده تاکید کرد: «نباید بگذاریم وزیران ضعیف در دولت باقی بمانند.»

پورابراهیمی هم گفت: «اشتغال ماموریت کیست که مردم به کف خیابان ها می آیند؟»

همچنین سیدحسین نقوی حسینی گفت: «فراکسیون نمایندگان ولایی به استیضاح ربیعی رای مثبت خواهد داد.»

ربیعی چه پاسخ داد

بالاخره علی ربیعی پس از شنیدن سخنان استیضاح کنندگان پشت تریبون مجلس رفت و گفت: «منصفانه این است که آمار و ارقامی بر علیه بنده بیان می کردید که متاسفانه هیچ یک از استیضاح کنندگان این چنین صحبت نکردند. یکی از آنان گفت چرا مجلس تنها وزیری که پاسخگوست را استیضاح می کند؟» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «همه ارکان نظام باید درباره چرایی ایجاد نابسامانی های کشور جوابگو باشند. باید با هم کار کنیم و تصمیم بگیریم تا حقوق کارگران افزایش یابد.»

وی افزود: وام های ارزان را دنبال کردم. بیش از همه سفره خالی را درک می کنم، اما شما می گویید «باز گریه» کرد.»

ربیعی در قسمت دوم صحبت هایش هم در جلسه استیضاح گفت: «باید به سمتی برویم که در کشور شفافیت ایجاد کنیم و به مردم نشان دهیم که با فساد مبارزه می کنیم. تجربه من که نویسنده کتاب زنده باد فساد هستم نشان می دهد که هر وقت سیاسی کاری انجام شد و موضوعات را غیرشفاف کردند به دنبال کاهش نظارت بودند.»

وی خطاب به پورابراهیمی گفت: «من واقعا نمی خواهم وارد برخی از مسائل شوم اما رزومه آقای کهنوجی دست من چکار می کند؟ اگر ایشان مدیرعامل مس می شد مشکل شما این چنین با من ادامه پیدا می کرد؟»

پس از اظهارات وزیر کار، علی لاریجانی گفت که هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، ادعای مطرح شده از سوی وزیر کار در مورد یکی از نمایندگان را بررسی خواهد کرد.

در ادامه جلسه نیز مخالفان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در جایگاه به ارائه نظرات خود پرداختند. ازجمله مخالفان استیضاح، خدری بود که گفت: «به من گفتند اگر فکر تایید صلاحیت دی ماه ۹۸ هستید صحبت نکنید.»

دفاع تمام قد پزشکیان از ربیعی

همچنین رئیس مجلس در جریان استیضاح علی ربیعی، نامه حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در مورد حمایت دولت از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را قرائت کرد و توضیح داد: «آقای امیری نامه ای را دادند و در آن آوردند که در مجلس مطلبی به من انتساب داده شده مبنی بر اینکه دولت از آقای ربیعی حمایت نمی کند که این درست نیست. من به عنوان وظیفه از آقای ربیعی حمایت می کنم و حرفی غیر از آن نادرست است.»

سپس به منظور پایان یافتن جلسه استیضاح، جلسه علنی مجلس با رای نمایندگان یک ساعت تمدید شد. پس از آغاز دوباره جلسه علنی، رئیس مجلس با آغاز رای گیری از نمایندگان دولت خواست جلسه علنی مجلس را ترک کنند و نمایندگان مجلس با ۱۲۹ رای موافق و ۱۱۱ رای مخالف به استیضاح علی ربیعی رای دادند، بنابراین علی ربیعی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کنار رفت.

برچسب ها : اخبار امروز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/awhl6mG2
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
ماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسخرید بلیط هواپیمانرم افزار بهای تمام شده شُماران سیستمآزمون آنلاینحرف تو: مرجع مقایسه برند و بررسی کسب کارهاکاپشن مردانهکوچینگ چیستمشاور دیجیتال مارکتینگموفقیت در اینستاگرامآموزش اتاق معاملاتی فراز گلدخرید جم فری فایرقیمت نیم سکه
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه