یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
راهنمایی برای بازگشت به عرصه کارآفرینی

چطور از شکست های کاری جان سالم به در ببریم؟

11 ماه پیش ( 1402/3/17 )

کمتر کسی در دنیا پیدا می شود که از همان روز اول شروع کسب و کار به شکست های احتمالی فکر کند. انگار که شکست فقط در قصه ها یا نهایتا تجربه بقیه به چشم می خورد. احتمالا شما هم بارها و بارها وسوسه شده اید که شکست را فقط اتفاقی مربوط به دیگران قلمداد کنید. خب در این صورت احتمالا خیلی زود سر و کله چالش های بزرگ در کارتان پیدا خواهد شد. هرچه باشد بازار با کسی شوخی ندارد و یک لحظه غفلت برای پشیمانی همیشگی کافی خواهد بود. 

شاید فکر کنید ما در این مقاله قصد داریم برخی از رمز و رازهای فرار از شکست را آشکار کنیم. خب در این صورت باید کمی ناامیدتان کنیم؛ چراکه اصلا چنین فرمولی وجود ندارد. سالانه هزاران استارت آپ در سراسر دنیا با شکست های بزرگ رو به رو می شوند. نکته حیرت انگیز ماجرا درگیری برخی از برندهای بزرگ با این مسئله است. به زبان خودمانی، حتی کمپانی های بزرگ هم از شر شکست ها در امان نیستند. خب اگر کارآفرین موفقی را سراغ دارید که تا حالا طعم شکست را نچشیده، ما را هم بی خبر نگذارید. 

راهنمایی برای بازگشت به عرصه کارآفرینی

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم شکست برای هر کسب و کاری روی می دهد. کارآفرینانی که استارت آپی برای خودشان دارند، معمولا بیشترین ضربه را از شکست ها می خورند. به طوری که گاهی اوقات کلا قید کارآفرینی را زده و سراغ استخدام به عنوان کارمند در یک شرکت معمولی می روند. اگر شما هم تازگی با نوعی شکست در کارتان رو به رو شده اید، این مقاله کاملا مخصوص شماست. ما در ادامه برخی از مهمترین نکات برای مدیریت شکست و بازگشت دوباره به عرصه کارآفرینی را مرور خواهیم کرد. اینطوری شما یک کامبک حیرت انگیز خواهید زد. 

مطلب مرتبط: 7 درسی که از هر شکست می توان آموخت

شکست آخر دنیا نیست!

چطور از شکست های کاری جان سالم به در ببریم

اولین باوری که کارآفرینان باید در خودشان تقویت کنند، طبیعی بودن شکست است. همانطور که بازیکنان راگبی تا مصدومیت های شدید را تجربه نکنند به عنوان یک ستاره بزرگ شناخته نخواهند شد، کارآفرینان هم بدون شکست در واقع هنوز وارد بازار نشده اند. بی شک اگر یک کارآفرین هیچ وقت دست به سیاه و سفید نزند، خبری از شکست نخواهد بود. با این حال کسب موفقیت های کاری نیازمند کمی ریسک است. پس بهانه جویی را کنار گذاشته و وارد گود کارآفرینی شوید.

بسیاری از کارآفرینان که وارد دنیای کسب و کار می شوند، شجاعت بالایی دارند. هرچه باشد، همیشه امکان استفاده از مزایای فعالیت به عنوان کارمند یک شرکت وجود دارد. بنابراین شما نباید خودتان را دست کم بگیرید؛ چراکه ریسک های ورود به دنیای کسب و کار را به جان خریده اید و حالا اینجا هستید تا موفقیت های بزرگ تر را تجربه کنید. یک شکست کوچک شاید حسابی ناامیدتان کرده و برنامه تان را عقب بیندازد اما اصلا نباید شما را کاملا از اهداف تان منصرف کند. 

وقتی یک دانش آموز در امتحان آخر سال مردود می شود، معمولا دور درس خواندن را خط نخواهد کشید. در عوض دوباره درس ها را مرور کرده و شهریور سراغ امتحان ها می آید. این بازی آنقدر ادامه پیدا می کند تا دست آخر دانش آموزش قصه مان پشت امتحانات را به خاک بمالد.

توصیه ما در این بخش کاملا روشن است؛ شما نباید شکست را پایان دنیا در نظر بگیرید. اینطوری نه تنها خودتان را اذیت خواهید کرد، بلکه دیگر فرصتی برای توسعه کسب و کارتان هم نخواهید داشت. خب کسی در بازار منتظر شما و غصه های تان نمی ماند. در عوض مشتریان به سرعت سراغ یک برند تازه رفته و خریدشان را از آن خواهند کرد. 

قبول دارم پذیرش شکست به عنوان یک واقعیت کار سختی است. هرچه باشد کارآفرینان معمولا دنبال بلندپروازی های عجیب و غریب هستند که اتفاقا در آن جایی برای شکست نیست. با این حال شما باید عادت تان در این مورد را خیلی زود تغییر دهید. وگرنه با مشکلات زیادی برای کارآفرینی و اثرگذاری بر روی مشتریان رو به رو خواهید شد. نکته جالب اینکه هر چقدر تمرین تان در این رابطه بیشتر شود، راحت تر به عرصه کارآفرینی بازمی گردید. 

کمی استراحت و دوری از کار

کمی استراحت و دوری از کار

آدم ها وقتی با یک شکست بزرگ در زندگی رو به رو می شوند، دوست دارند سریع آن را جبران کنند. این طرز فکر شاید بیانگر عطش افراد برای موفقیت بیشتر باشد اما خیلی زود دردسرساز می شود. به طوری که شکست های سریالی به همراه داشته و عملا هرگونه شانسی برای موفقیت را به صفر می رساند. 

تیم های ورزشی معمولا بعد از یک فصل طولانی چند هفته ای استراحت مطلق دارند. این نکته صرف نظر از نتیجه ای که تیم در طول بازی ها گرفته برای همه رعایت می شود. بعد از این مدت تازه برنامه ریزی برای فصل جدید شروع شده و تلاش برای جبران شکست های فصل قبل استارت می خورد. شاید فکر کنید چنین کاری نوعی تنبلی بزرگ محسوب می شود. خب در این صورت باید کاملا ناامیدتان کنیم؛ چراکه در دنیای واقعی استراحت بخشی از برنامه بزرگ تر برای بازگشت به کورس رقابت است. ماجرا جالب شد، نه؟

اشتباهی که خیلی از کارآفرینان به سادگی مرتکب می شوند، اشتباه گرفتن استراحت بعد از شکست با بی خیالی است. قبول دارم فکر و خیال زیادی در چنین موقعیت هایی به سر آدم حمله می کند، اما اگر شما کمی به خودتان استراحت ندهید، این افکار عملا فرصت هرگونه کارآفرینی را از شما می گیرد. هرچه باشد کسی که سرش دائما پر از فکر و خیال است، شانسی برای کار با کیفیت ندارد. اینطوری هم فقط وقت خودش و دیگران را تلف خواهد کرد.

آخرین باری که تعطیلات رفتید، کی بود؟ خیلی از کارآفرینانی که با شکست های سریالی دست و پنجه نرم می کنند، هیچ جوابی برای این سوال ندارند. انگار که استراحت یا مسافرت چند روزه برای کارآفرینان مثل جرمی نابخشودنی است. خب اگر شما هم جواب مشخصی برای این سوال ندارید، بهتر است هرچه زودتر دست به کار شده و برنامه یک مسافرت کوتاه را بچینید. قول می دهم بعد از مسافرت ذهنیت تان نسبت به عرصه کسب و کار و اهداف تان از این رو به آن رو خواهد شد. آن وقت دیگر استراتژی های قبلی تان را قبول هم نخواهید داشت. 

مطلب مرتبط: راز تبدیل شکست به پل پیروزی

گفت وگو با مشاور

گفت وگو با مشاور

این روزها مشاورهای بی نهایت خوبی برای کارآفرینان وجود دارد. روانشناس های صنعتی به طور تخصصی برای حل مشکلات افراد درگیر در حوزه های کاری فعالیت دارند. ممکن است شما در طول زندگی تان یکبار هم سراغ چنین مشاورهایی نرفته باشید، اما حالا که اوضاع تان به هم ریخته، بد نیست از این برگ برنده هم استفاده کنید. 

معمولا مشاورها توانایی خوبی برای کمک به افراد در مدیریت شکست شان دارند. هرچه باشد آنها سال های سال با افرادی که درگیر همین مشکلات بوده اند، سر و کار داشته اند. پس بد نیست یکبار هم که شده به آنها فرصت دهید. چه بسا واقعا کارشان عالی از آب درآمده و برای بازگشت به کورس کارآفرینی کمک تان کنند. 

گاهی اوقات همین که آدم با دیگران حرف بزند، ایده بسیار خوبی برای رهایی از شر برخی از افکار قدیمی است. شما را نمی دانم، ولی من که گاهی اوقات افکار مربوط به شکست های سال های دور را هنوز هم در سرم دارم. چنین افکاری نه تنها کمکی به آدم نمی کند، بلکه رسما عبور از بحران و رویارویی با شرایط تازه را هم سخت تر خواهد کرد. پس چه بهتر که الکی خودتان را این شرایط گول نزنید. 

گفت وگو با دوستان

گفت وگو با دوستان

این ایده درست ماند بخش قبلی است. با این تفاوت که شما وقتی با دوستان تان صحبت می کنید، کمتر حالت رسمی خواهید داشت. در این شرایط آدم معمولا با دوستانش حسابی شوخی کرده و سر صحبت را باز می کند. همین رفتار به ظاهر عادی نقش مهمی در بهبود اوضاع شما به عنوان کارآفرین خواهد داشت. هرچه باشد تعامل با مشکلات زندگی و کار وقتی دوستان خوبی کنار آدم باشند، راحت تر خواهد بود. 

گاهی اوقات کارآفرینان بعد از اینکه با شکست رو به رو می شوند، همه را از دور خود دور می کنند. شاید تنهایی در ابتدا راه خوبی برای تعامل با مشکلات به نظر برسد اما خیلی زود اوضاع برای تان فرق خواهد کرد. به طوری که تنهای خودش مشکلات تان را چند برابر کرده و هیچ راه فراری برای تان باقی نخواهد گذاشت. 

فرمول ما برای نجات از شکست های کاری در این بخش بی نهایت ساده است. کافی است ارتباط تان با دوستان را بیشتر کرده و کمی برای آنها درد و دل کنید. اینطوری دیگر لازم نیست نگران بحران های روحی بعد از شکست کاری باشید. به علاوه، خیلی وقت ها دوستان پیشنهادات خوبی برای مدیریت اوضاع خواهند داشت. به طوری که فرآیند بازگشت تان به عرصه کارآفرینی عملا زودتر روی می دهد. 

بی شک تمرین این بخش برای خیلی از کارآفرینان بی نهایت سخت خواهد بود. هرچه باشد کمتر کسی در این دنیا هست که بعد از یک شکست بزرگ حوصله تعامل با دیگران را داشته باشد. با این حال شما باید چنین زحمتی را به جان بخرید؛ چراکه در غیر این صورت همیشه مشکلات تان ادامه پیدا کرده و نمی توانید خودتان را از شر آنها رها کنید. 

مطلب مرتبط: چگونه از احساس شکست فاصله بگیریم

امیدتان را به دست بیاورید

امیدتان را به دست بیاورید

امید اصلی شما برای تبدیل شدن به یک کارآفرین بزرگ چه بود؟ منظور ما امیدی است که قبل از بروز شکستی بزرگ شما را هر روز صبح زود در محل کار حاضر می کرد. اگر هیچ ایده ای درباره امید اصلی تان ندارید، مواجهه تان با شکست اصلا امر عجیبی نیست؛ چراکه آدم های بی برنامه معمولا در بازار جایی ندارند. پس از فرصت پیش آمده برای یافتن برخی از راهکارها یا به زبان خودمانی امید و انگیزه تازه استفاده کنید. فقط در این صورت شانسی برای عبور از شکست های قبلی خواهید داشت. 

گاهی اوقات پیگیری ایده ای که سال های سال گوشه ذهن تان خاک خورده، گزینه مطلوبی برای شروع کسب و کارتان خواهد بود. شما با این تکنیک دست کم از بحران های اصلی عبور کرده و دیگر لازم نیست خودتان را دائما نگران کنید. به علاوه، گاهی اوقات همین ایده ها خودش تبدیل به گزینه های جذابی برای کارآفرینی می شود. 

چقدر در طول روز وقت تان را به سرگرمی های مختلف اختصاص می دهید؟ این سوالی است که خیلی از کارآفرینان میانه خوبی با آن ندارند. خب هر کسی دوست دارد خودش را فردی کاملا جدی نشان دهد که کارش را مهمتر از هر چیز دیگری می داند. با این حساب اگر شما دائما دنبال نقش بازی کردن هستید، هیچ وقت راهی برای عبور از بحران ها پیدا نخواهید کرد. توصیه ما در این بخش تلاش برای خداحافظی با بحران ها به هر قیمتی است. یکی از راه های کلیدی برای این امر توجه به تفریحات تان خواهد بود. البته شما قرار است از دل این تفریحات پول دربیاورید؛ ماجرا عجیب شد، نه؟

خیلی از تفریحاتی که آدم ها در طول روز دنبال می کنند، پتانسیل تبدیل شدن به یک ایده کارآفرینی را دارد. اینطوری شما علاوه بر اینکه با کارتان تفریح می کنید، دیگر دلیلی برای تنبلی در محیط کار نخواهید داشت. به علاوه، کامبک تان به عرصه کارآفرینی نیز سریع تر از هر زمان دیگری صورت می پذیرد. 

ارزیابی شکست از زاویه ای دیگر

ارزیابی شکست از زاویه ای دیگر

تا وقتی آدم شکست ها را از زاویه خودش تماشا کند، هیچ فرصتی برای عبور از آنها پیدا نخواهد کرد. اینطور وقت ها هر چقدر هم که سعی کنید، بازهم مانعی بزرگ برای بازگشت به وضعیت طبیعی خواهید داشت. بهترین ایده در این میان استفاده از یک زاویه دید تازه است. اینطوری نه تنها خودتان را بهتر برانداز خواهید کرد، بلکه عملا فرصت درس گرفتن از تجربه های منفی گذشته را نیز پیدا می کنید. 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم آدم ها تا از شکست های قبلی شان درس نگیرند، راهی به سوی پیشرفت پیدا نخواهند کرد. با این حال مقدمه درس گرفتن از شکست ها تماشای آنها از زاویه دید متفاوتی است. مثلا خودتان را به جای مشتریان قرار دهید تا اوضاع را بهتر ارزیابی کنید. قبول دارم این کار، به ویژه برای کسانی که سال ها فقط با یک عینک خاص همه اتفاقات را تماشا کرده اند، حسابی سخت خواهد بود. درست به همین خاطر شما باید هرچه زودتر دست به کار شده و اوضاع را تحت کنترل بگیرید. وگرنه خیلی زود بازگشت به حالت عادی برای تان تبدیل به یک امر محال خواهد شد. 

مطلب مرتبط: چگونه از جو حاصل از شکست خوردن فاصله بگیریم

الگوبرداری از نجات یافتگان!

الگوبرداری از نجات یافتگان

شما اولین کسی نیستید که در دنیای کسب و کار با شکست رو به رو شده و آخرین نفر هم نخواهید بود. شاید فکر کنید این فکت ساده هیچ نکته امیدوارکننده ای ندارد. خب در این صورت کاملا در اشتباهید؛ چراکه وجود کسانی که قبلا از شکست ها جان سالم به در برده اند، خودش نکته بی نهایت امیدوارکننده ای محسوب می شود. به طوری که دیگر لازم نیست خودتان را فردی عجیب در نظر بگیرید.

بعد از اینکه کارتان به عنوان یک تماشاگر دیگران تمام شد، باید کمی پا را جلوتر گذاشته و از آنها برای بهبود اوضاع تان درس بگیرید. هرچه باشد آنها مسیری که شما الان در ابتدای آن هستید، تا آخر رفته اند. از همه مهمتر اینکه چنین افرادی مسیر موردنظر را به طور درست طی کرده اند. وگرنه خبری از حضور دوباره شان در عرصه کسب و کار نبود!

یادتان باشد، درس گرفتن از دیگران اصلا نکته بدی نیست. شما می توانید مدت ها ادای آدم هایی را دربیاورید که نیازی به راهنمایی یا کمک ندارند. با این حال دست آخر این درس گرفتن از تجربه دیگران است که تا حدودی اوضاع تان را بهتر خواهد کرد. البته باید یادتان باشد که درس گرفتن از دیگران باید ارتباطی هرچند اندک با حوزه کاری خودتان هم داشته باشد. وگرنه هیج فایده مشخصی برای تان نخواهد داشت.

خیلی وقت ها کارآفرینان عملا به دنبال درس گرفتن از کسانی می روند که هیچ ارتباطی با حوزه کاری شان ندارند. این امر شاید در ابتدا جالب به نظر برسد، اما شما را برای شکست های بعدی آماده خواهد کرد، نه چیزی دیگر.

سخن پایانی

عبور از شکست ها

عبور از شکست ها کاری نیست که آدم دست تنها به راحتی از پس آن بربیاید. در عوض شما باید خودتان را برای تجربه ای متمایز آماده کنید. ما در این مقاله تمام توصیه های لازم برای عبور از شکست های کاری را به اتفاق شما مرور کردیم. از اینجا به بعد همه چیز به خودتان بستگی دارد. پس همین حالا دست به کار شده و ماموریت تان را شروع کنید. مثل همیشه هر جا نیاز به کمک یا راهنمایی داشتید، همکاران من در روزنامه فرصت امروز آماده کمک به شما خواهند بود. 

مطلب مرتبط: 6 دلیل شکست استارت آپ هایی با ساختار مناسب

منابع:

https://www.zendesk.com

https://www.themuse.com

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/VKs1G5aF
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه