شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

توسعه فناوری اینترنت و گره خوردن بخش های مختلف زندگی مردم به آن هر مزیتی که به همراه داشته باشد، دلهره ای بی پایان مبنی بر احتمال سرقت اطلاعات را نیز به همراه آورده است. تجربه شبکه های اجتماعی و امنیت داده های کاربران نشان داده هیچ کس از دست هکرها در امان نیست. وقتی هم ماجرا ابعاد وسیع پیدا می کند، همه چیز ترسناک تر خواهد شد. البته کارشناس ها و دست اندرکاران امنیت سایبری هم در طول سال های اخیر بیکار نبوده اند. در عوض سراغ روش هایی برای ارتقای امنیت سایبری کاربران رفته اند. این نکته به طور ویژه ای درباره حوزه بانکداری و خدمات پس از فروش برندها مصداق دارد. 

آینده امنیت سایبری چه شکلی خواهد بود؟

ما در این مقاله قصد داریم آینده امنیت سایبری را به اتفاق شما زیر ذره بین ببریم. خب در دنیایی که همه چیز با سرعت هرچه تمام تر در حال تغییر است، امنیت سایبری چه سر و شکلی پیدا خواهد کرد؟ ما در ادامه سعی می کنیم جواب های درست و حسابی به این سوال دهیم. پس با ما همراه باشید تا یکی از مهمترین سوالات تان در رابطه با کسب و کارهای دیجیتال و امنیت آنلاین جواب داده شود. 

مطلب مرتبط: امنیت سایبری (Cybersecurity) چیست؟ راهنمایی برای کارآفرینان

ورود هوش مصنوعی

ورود هوش مصنوعی

خیلی وقت ها درز اطلاعات کاربران ناشی از اشتباهات بچگانه ای است که عامل انسانی در شرکت ها انجام می دهد. مثلا تغییر دوره ای رمزهای عبور یا آنالیز ترافیک های مشکوک از جمله کارهایی است که خیلی زود مورد فراموشی نیروی کار قرار می گیرد. اگر در این میان پای هوش مصنوعی در میان باشد، معادلات به طور کامل فرق خواهد کرد. ماجرا از این قرار است که هوش مصنوعی به کسب و کارها کمک می کند تا کارهای تکراری را بدون وقفه و با سرعت بسیار بالا انجام دهند. اصلا به همین دلیل هوش مصنوعی محبوبیت زیادی در میان کاربران دارد. 

نکته دیگری که در این میان باید بدان توجه کرد، توانایی هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل سریع است. بر این اساس مشکلاتی مثل ترافیک های مشکوک را در سریع ترین زمان ممکن مورد شناسایی قرار داده و حل می کند. این در حالی است که بسیاری از کسب و کارها برای اثرگذاری بر روی مخاطب هدف و تشخیص کاربران واقعی از ترافیک های مشکوک با مشکلات زیادی رو به رو هستند. 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم هوش مصنوعی به تمام حوزه های زندگی مدرن وارد شده است. با این حساب مشاهده هوش مصنوعی در عرصه امنیت سایبری نباید اتفاق عجیب یا غیرمنتظره‎ای باشد. درست به همین دلیل ما برندهایی که از این اتفاق استقبال کنند را برنده نهایی ماجرا می دانیم. 

اینترنت اشیاء

اینترنت اشیاء

اینترنت اشیاء یکی از تغییرات تازه ای است که در دنیای کسب و کار روی داده است. اگر زمانی نه چندان دور کنترل دما یا میزان نور خانه با استفاده از گوشی همراه رویایی خام بود، حالا این اتفاق به واقعیت بدل شده است. به علاوه، دستیارهای هوشمندی سر و کله‎شان پیدا شده که مثل یک دوست واقعی در کنار ما حضور دارند. 

ابزارهایی مثل الکسا روز به روز محبوبیت بیشتری در میان کاربران پیدا می کنند. این در حالی است که بسیاری از برندها روح شان هم از این محصول کاربردی خبر ندارد. اینترنت اشیاء در واقع به هوشمندسازی تمام ابزارها و اشیاء پیرامون ما اشاره دارد. از تلویزیون و یخچال گرفته تا سیستم سرمایش و گرمایش منازل، همه و همه در دسترس هوش مصنوعی و اینترنت قرار دارند. 

شاید فکر کنید اینترنت اشیاء کمک شایانی به شما برای امنیت سایبری خواهد کرد. خب در این صورت باید حسابی ناامیدتان کنیم؛ چراکه این ابزارها عملا ریسک های امنیت سایبری را به طور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد. هرچه باشد، هک ابزارهایی مثل تلویزیون خیلی راحت تر از حساب بانکی افراد است. به همین خاطر شاید هکرها از این روزنه برای نفوذ استفاده کنند. این در حالی است که کمتر کسی حواسش به این نکته کلیدی است. 

مطلب مرتبط: اهمیت امنیت سایبری در کسب و کار های کوچک

اگر شما امید زیادی به استفاده از اینترنت اشیاء دارید، دست کم در زمینه کسب و کار باید کمی جلوی خود را بگیرید. هرچه باشد، اطلاعات مهم شرکت شما بازیچه ای برای دیگران نیستند. کافی است سناریویی را در نظر بگیرید که برخی از اطلاعات مهم شرکت تان در اینترنت در دسترس عمومی قرار گیرد. بی شک در این شرایط همه اعتمادشان را نسبت به شما و کسب و کارتان از دست می دهند. پس بهتر است قبل از اینکه اوضاع تان حسابی به هم بریزد، دور این فناوری را، دست کم برای مدتی کوتاه، خط بکشید. 

همکاری امنیتی میان شرکت ها

همکاری امنیتی میان شرکت ها

بحث تامین امنیت سایبری نکته ای نیست که به این سادگی ها قابل تحقق باشد. بسیاری از کسب و کارها نیاز دارند همکاری بسیار نزدیکی با هم داشته و از این طریق اوضاع شان را بهبود بخشند. اگر شما در این میان حواس تان نباشد، خیلی زود با مشکلات عمده ای رو به رو می شوید. یک ایده جذاب در این میان تقویت همکاری میان شرکت های مختلف با هم است. این نکته برای بسیاری از کسب و کارها اهمیت محوری داشته و به آنها کمک می کند تا مشکلات شان را به خوبی رفع کنند. خب از قدیم گفته اند «یک دست صدا ندارد» و این نکته در حوزه امنیتی سایبری نیز مصداق دارد. پس بهتر است شما هم از همین امروز حواس تان به این نکته باشد. 

همکاری امنیتی میان کسب و کارها باید در حوزه های مشترک صورت گیرد. مثلا اگر شما در حوزه تولید لپ تاپ فعالیت دارید، همکاری با سایر شرکت های تولیدی در این حوزه ایده خوبی خواهد بود. اینطوری هر شرکت می تواند بخشی از نیازهای شرکت دیگر را پوشش داده و در نهایت شرایط را به سود همه مناسب سازد. حالا اگر در این میان شما سراغ همکاری با گزینه های عجیب بروید، مشکلات یکی پس از دیگری سر راه تان قرار می گیرد. پس بهتر است قبل از اینکه ماجرا برای تان بیش از اندازه اکشن و خطرناک شود، به فکر توسعه استاندارد همکاری ها باشید. اینطوری خیال خودتان هم راحت تر خواهد بود؛ به همین سادگی!

تغییر در نگرش به امنیت سایبری

تغییر در نگرش به امنیت سایبری

امنیت سایبری معمولا فرآیندی اساسی برای کسب و کارها در نظر گرفته می شود. به عبارت بهتر، بخش خصوصی معمولا نگران امنیت سایبری بوده و سرمایه گذاری هنگفتی روی آن انجام می دهد. تغییر بزرگی که در آینده پررنگ تر هم خواهد شد، ورود دولت ها به بحث امنیت سایبری است. خب این روزها تمام خدمات دولتی و عمومی بر بستر اینترنت جریان دارد. به همین خاطر اگر حواس تان نباشد، خیلی زود اوضاع تان در زمینه سایبری به هم خواهد ریخت؛ چراکه عملا امکان استفاده از خدمات دولتی در این حوزه را از دست می دهید. 

اگر دقت کرده باشید، در طول دو دهه گذشته بخشی از بودجه دولت ها به طور مداوم خرج امنیت سایبری شده است. این روند در طول سال های پیش روی افزایش چشمگیری خواهد داشت. خب هرچه باشد، از اینجا به بعد فقط پای کسب و کارها در زمینه امنیت سایبری مطرح نیست. در عوض حکومت ها نیز به دنبال حفاظت از اطلاعات شهروندان شان در فضای آنلاین خواهند بود. 

تغییر نگرش در بحث امنیت سایبری موجب نقش آفرینی بیشتر دولت ها در این عرصه خواهد شد. این یعنی شما باید گاهی اوقات خودتان را آماده همکاری با دولت های مختلف نیز بکنید. این نکته اهمیت بسیار ویژه ای برای کسب و کارها داشته و بر روی وضعیت شان اثرگذاری بالایی خواهد داشت. یادتان باشد، همکاری میان کسب و کارها و نهادهای دولتی با این اتفاق وارد فاز تازه ای خواهد شد؛ چراکه دیگر بحث فقط مربوط به منافع تجاری بنگاه های خصوصی نیست. در عوض منافع ملی نیز در این میان جای خواهد داشت. 

مطلب مرتبط: چطور پس از حمله سایبری شرایط برند را ساماندهی کنیم؟

حملات سایبری هدف گذاری شده

حملات سایبری هدف گذاری شده

حملات سایبری در طول دهه های اخیر بیشتر ماهیت عمومی داشت. مثلا یک لینک آلوده به بدافزار در سطح اینترنت پخش شده و قربانی های تصادفی می گرفت. این شیوه هنوز هم در بسیاری از مواقع کاربردهای خاص خودش را دارد. با این حال هکرها کمی پیشرفته تر شده اند. اگر قبلا قربانی حملات سایبری کاملا تصادفی بود، حالا دیگر هکرها بر روی افراد ویژه ای سرمایه گذاری می کنند.

اجازه دهید با یک مثال ساده وضعیت تازه در دنیای امنیت سایبری را توضیح دهیم. فرض کنید یک گروه هکری قصد خالی کردن حساب های بانکی در یکی از بانک های مشهور آمریکا را دارند. یک ایده در این میان خالی کردن تمامی حساب ها به طور همزمان است. بی شک این شیوه زمان زیادی از هکرها گرفته و شاید اصلا منطقی هم نباشد. خب همه مردم که پول های کلان در حساب ندارند. کاری که تیم های هکری به تازگی انجام می دهند، شناسایی افراد ثروتمند و خالی کردن حساب آنها به طور دقیق است. این یعنی دیگر هدف گذاری هکرها به صورت تصادفی نیست. در عوض همه چیز به شیوه ای متمایز جریان می یابد. بنابراین حواس کارشناس ها و افراد فعال در زمینه امنیت سایبری باید به این موج تازه از حملات هدف گذاری شده هم باشد.

هدف گذاری هکرها بر روی سرقت اطلاعات مشخص یا اخاذی از افرادی خاص نیازمند تمهیدات امنیتی تازه ای است. وگرنه شرکت هایی که مشتریان خاص داشته یا در حوزه تولید محصولات لوکس فعالیت دارند، خیلی زود در دام این حملات خواهند افتاد. متاسفانه هنوز خیلی از کسب و کارها این تهدید را جدی نمی گیرند. با این حال در طول سال های پیش رو با افزایش دامنه چنین حملاتی نگرش عمومی نسبت به آن تغییر محسوسی خواهد کرد بنابراین باید خودتان را برای این تغییر کلیدی آماده نمایید. 

تهدید بیشتر کارمندان دورکار

تهدید بیشتر کارمندان دورکار

دورکاری از آن دست ترندهایی است که احتمالا به این زودی ها قرار نیست تمام شود. بسیاری از کسب و کارها بر روی دورکاری به عنوان راهکاری برای اثرگذاری بهتر بر روی مخاطب هدف حساب باز کرده اند بنابراین شما باید خودتان را برای مشاهده بلندمدت این شیوه مدیریت کسب و کار آماده کنید. البته دورکاری مشکلات خاص خودش را هم به همراه دارد. مثلا وضعیت استفاده از اینترنت برای دورکاری را در نظر بگیرید. بی شک کارمندان در این شرایط نیاز به دسترسی گسترده به اطلاعات مربوط به شرکت دارند. این در حالی است که دسترسی به چنین اطلاعاتی به همین سادگی ها امکان پذیر نیست؛ چراکه هکرها فرصت استفاده از این فاصله مکانی را داشته و از طریق اینترنت امکان سرقت داده های مهم شرکت را دارند. 

بی شک در طول سال های آینده دورکاری بدل به یک ترند محبوب خواهد شد. با این حال شما نمی توانید به این سادگی ها از این ترند استفاده کنید؛ دست کم تا زمانی که فکری به حال مسئله امنیت سایبری نکرده اید، مشکلات یکی پس از دیگری دنبال تان خواهند آمد. ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم کسب و کارها دیگر زمان زیادی برای رسیدگی به این مسئله ندارند. اگر شما هم در زمینه دورکاری فعالیت دارید، بد نیست این نکته را پس ذهن داشته باشید. خب وقتی اطلاعات برند در فضای اینترنت درز پیدا کند، دیگر هیچ جوره امکان مدیریت شرایط را نخواهید داشت. 

مطلب مرتبط: تبدیل شدن به کارشناس امنیت سایبری چقدر زمان لازم دارد؟

ظهور کمپین های اطلاعاتی غلط

ظهور کمپین های اطلاعاتی غلط

وقتی بحث درباره یک موضوع داغ می شود، سر و کله اطلاعات غلط نیز به سرعت پیدا خواهد شد. خیلی وقت ها کارآفرینان برای اینکه مشکلات برندشان را حل کنند، عملا در دام اطلاعات غلط می افتند. البته این اطلاعات الزاما از سوی هکرها دست به دست نمی شود. در عوض خیلی وقت ها افراد به اشتباه مسئله ای را تحلیل کرده و درباره آن دست به تولید اطلاعات می زنند. ماجرا ریشه در هر فرآیندی داشته باشد، شما در هر صورت باید حواس تان به اطلاعات غلط باشد. 

حملات سایبری گاهی اوقات با انتشار گسترده اطلاعات غلط صورت می پذیرد. در این صورت شما خیلی زود به دام مهاجم ها افتاده و دودستی امنیت کسب و کارتان را پایین خواهید آورد. 

ما این روزها در عصر اطلاعات زندگی می کنیم؛ جایی که دسترسی به انبوهی از اطلاعات به لطف فناوری های دیجیتال بدل به امری بی نهایت ساده شده است. به همین دلیل خطرات مربوط به امنیت سایبری در این فضا نیز افزایش یافته است. با این حساب شما از این به بعد باید درک بهتری نسبت به اطلاعاتی که از آن استفاده می کنید، داشته باشید. بد نیست از حالا کمی با دقت بیشتر اطلاعات مورد استفاده تان را سبک و سنگین کنید. اینطوری دیگر به راحتی در دام اطلاعات غلط نخواهید افتاد. 

کمبود نیروی حرفه ای در زمینه امنیت سایبری

کمبود نیروی حرفه ای در زمینه امنیت سایبری

اگر از ابتدای مقاله با ما همراه بوده اید، حالا دیگر به خوبی از اهمیت امنیت سایبری خبر دارید. احتمالا برندهای بزرگ هم به خوبی از ضرورت سرمایه گذاری در حوزه امنیت سایبری خبر دارند. با این حال نکته کلیدی در این میان کمبود شدید نیروی متخصص در حوزه سایبری است. به طوری که همین حالا هم خیلی از شرکت ها با کمبود نیروی ماهر در این حوزه رو به رو هستند.

بی شک هر حوزه ای که اهمیت زیادی برای کسب و کارها داشته باشد، باید سرمایه گذاری مناسبی نیز به خود ببیند. این در حالی است که انگار همه در دنیای کسب و کار انتظار دارند دیگران مسئولیت سرمایه گذاری را برعهده گیرند. اگر شما هم چنین ذهنیتی دارید، باید فورا آن را تغییر دهید؛ چراکه در دنیای کسب و کار هیچ کس به جای شما دست به سرمایه گذاری نخواهد زد. در عوض این خودتان هستید که توانایی تغییر ماجرا را خواهید داشت. 

اگر نظر ما را بخواهید، سرمایه گذاری بر روی تربیت نیروی کار آشنا به مسائل امنیت سایبری نه تنها هزینه کلانی از شما نمی گیرد، بلکه می توانید از آن به عنوان مزیت رقابتی برای خود نیز استفاده کنید. شما را نمی دانم، ولی من که ترجیح می دهم از برندی خرید کنم که به مسائل امنیت اطلاعات مشتریانش اهمیت ویژه ای می دهد. ماجرا جالب شد، نه؟

کمبود نیروی حرفه ای در حوزه امنیت سایبری مسئله ای نیست که شما پشت گوش بیندازید؛ چراکه آینده برندتان به طور ویژه ای به آن بستگی دارد. درست به همین دلیل اگر حواس تان نباشد، خیلی زود مشکلات تان در این حوزه چند برابر خواهد شد. پس بهتر است از همین امروز به فکر همکاری با برخی از کارشناس های سایبری یا آموزش برخی از نیروی کارتان باشید. 

شاید فکر کنید کسب و کارهایی که خدمات دیجیتال ارائه نمی دهند، از بابت امنیت سایبری خیال شان راحت خواهد بود. خب در این صورت باید بگوییم سخت در اشتباهید؛ چراکه امروزه راه فراری از اینترنتی شدن وجود ندارد. برندهایی که حتی فکرش را هم نمی کنیم نیز در این روزها محصولات شان را به طور آنلاین به فروش می رسانند بنابراین شما باید حساب کار خودتان را بکنید؛ وگرنه اوضاع تان خیلی زودتر از آنچه فکرش را بکنید، به هم خواهد ریخت.

مطلب مرتبط: مسئله حفظ امنیت سایبری در کسب و کارهای کوچک

سخن پایانی

مهمترین تغییرات دنیای امنیت سایبری

دنیای امنیت سایبری دستخوش تغییرات بی نهایت مهمی است. ما در این مقاله سعی کردیم برخی از مهمترین تغییرات در این حوزه را به اتفاق شما مرور کنیم. حالا دیگر شما چشم انداز مناسبی برای ارزیابی شرایط دارید. از اینجا به بعد همه چیز به تحلیل خودتان از شرایط بستگی خواهد داشت. 

من و همکارانم در روزنامه فرصت امروز امیدواریم نکات مورد بحث در این مقاله کمکی هرچند کوچک به شما برای آشنایی با آینده امنیت سایبری کرده باشد. مثل همیشه اگر سوالی در این رابطه داشتید، کارشناس های ما همیشه آماده کمک به شما هستند. پس تعارف را کنار گذاشته و با ما در ارتباط باشید. 

منابع:

https://fieldeffect.com

https://www.skillvertex.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/NmDcRaRE
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه