حجت الاسلام میثم امرودی، معاون اجتماعی شهردار تهران در تشریح برنامه‌های معاونت اجتماعی شهرداری برای متکدیان تهران با بیان اینکه حضور متکدیان در محدوده بازار به وضوح قابل رویت است، گفت: بررسی‌ها نشان داده است افراد فرصت طلب‌ با سوءاستفاده از احساسات مردمی، اقدام به تکدی‌گری می‌کنند و این درحالی‌است که این افراد وضعیت مالی خوبی دارند و تنها با تکدی‌گری خود علاوه بر ایجاد مزاحمت، فضای شهر را به‌هم می‌زنند.

23464575697606769

او با بیان اینکه شهرداری با همکاری پلیس برنامه‌ای بلندمدت برای جمع‌آوری متکدیان دارد گفت: این متکدیان در اختیار مسئولان قضایی کشور قرار داده می‌شوند. او با بیان اینکه شهرداری مسئولیت کارهای خدماتی در شهر را دارد در عین حال گفت: اما در مورد تکدی‌گری سازمانی مشخص نشده است و همه در این زمینه مسئول هستند.

امرودی با بیان اینکه در زمان برگزاری اجلاس سران کشورها تمامی سازمان‌ها اراده کرده و متکدیان از سطح شهر جمع‌آوری شدند، گفت: با اینکه سازمان رفاه شهرداری برنامه جدی برای جمع آوری متکدیان دارد اما باید سایر دستگاه‌ها نیز در امر ساماندهی متکدیان وارد شوند؛ چراکه شهرداری در نهایت برای جمع‌آوری این افراد می‌تواند از ظرفیت‌های خود استفاده کند اما برای نگهداری باید بهزیستی ظرفیت‌سازی کند. امرودی با بیان اینکه وزارت کار نیز باید برای اشتغال این افراد چاره‌اندیشی کند، گفت: مطالعات نشان داده تنها 15درصد این متکدیان فقیر هستند که با ارجاع آنها به کمیته امداد، مشکلات‌شان حل می‌شود.

امرودی با بیان اینکه عمدتا متکدیان به‌صورت باندی فعالیت می‌کنند؛ گفت: گاهی برخی دوستان برای این متکدیان شغل با درآمد یک میلیون و 500 هزارتومان پیدا می‌کنند؛ اما این افراد راضی نیستند که شغل خود را تغییر دهند چرا که در برخی نقاط درآمد بالاتری دارند به عبارت دیگر برای این متکدیان تغییر شغل نمی‌صرفد. او با بیان اینکه متکدیان خارجی نیز باید با همکاری مسئولان وزارت کشور ارجاع داده شوند گفت: مردم شهرمان دلرحم هستند اما باید بدانند که این افراد فقیر نیستند.