علی صالح آبادی معتقد است واقعیات اقتصادی کشور با آنچه در فضای جامعه به واسطه جوسازی های یادشده جریان دارد، متفاوت است و می توان با مدیریت عرضه و تقاضا آرامش را به بازار ارز کشور بازگرداند.
به گزارش روابط عمومی بانک توسعه صادرات به نقل از اگزیم نیوز، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: فارغ از اینکه قیمت ارز چه رقمی باشد، نوسانات شدید اقتصادی به دلیل اینکه قدرت پیش بینی را از فعالان اقتصادی می گیرد، به نابسامانی های اقتصادی دامن می زند.
وی با اذعان به اینکه ارز بر بسیاری از مولفه اقتصادی اثر مستقیم می گذارد، گفت: بر این اساس نوسانات شدید نرخ ارز، پدیده مبارکی نیست و باید راهکارهای عملی برای کنترل آن به کار گرفته شود.
صالح آبادی با اشاره به توانمندی داخلی کشور برای عبور از موانع تحریمی گفت: کشور ما به لحاظ تولید در سطح مطلوب و قابل قبولی قرار دارد و حتی در صورت ایجاد شرایط سخت تحریمی، می توانیم بسیاری از نیاز ضروری خود را تهیه کنیم بنابراین می توان با مدیریت دقیق، واردات کالای لوکس و غیرضروری را ممنوع کرد چرا که بدون این کالاها نیز مشکلی متوجه مردم و اقتصاد کشور نخواهد شد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات معتقد است باید به تناسب کاهش عرضه ارز می بایست تقاضا را نیز کم کرد؛ کم کردن تقاضا از طریق مدیریت تخصیص ارز به گروه های کالایی میسر است؛ با اشراف به آمار حجم واردات گروه های مختلف کالایی در سال می توان گروه های کالایی که ممنوعیت واردات آن لطمه ای به بازار نمی زند را مشخص و با حذف آنها از لیست واردات این سیاست را اجرایی کرد. خودروهای لوکس، لوازم خانگی غیرضروری و کالایی از این قبیل از این جمله هستند و دلیلی ندارد در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم برای تهیه آنها ارز مصرف کرد.