مشاغل خانگی مدتی است که در داخل کشور رواج پیدا کرده و این موضوع در کلانشهرها بیش از سایر شهرها مشاهده میشود. از عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی گرفته تا محصولاتی که نیاز به پخت دارد این روزها از طریق مشاغل خانگی انجام میشود. شاید در ابتدا فرض بر این باشد که هر کسی که این کار را انجام میدهد میتواند در کار خود موفق باشد و امرار معاش کند اما حقیقت این است افرادی که نقطه شروع خود را خانه میدانند باید پس از مدتی کار خود را گسترش دهند و برای شغل خود فضای مناسبی تعیین کنند. حال برخی افراد به کسبوکار تک محصولی اعتقاد دارند و از این راه کسب درآمد میکنند. این محصول میتواند یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی مثلا آش باشد که طرفداران زیادی هم دارد. اگر شما نیز دارای یک آشکده و مشغول ارائه خدمات در این حوزه هستید بد نیست نگاهی به این گزارش بیندازید؛ شاید برخی راهکارهای افزایش مشتری ارائه شده در آن به دردتان بخورد.
طعمهای متفاوت برای کسبوکار تکمحصولی
در ابتدای کار باید بدانید شما یک محصول را ارائه میکنید اما این یک محصول میتواند طعمهای متفاوتی داشته باشد. برای اینکه در کار خود بسیار موفق و به قول معروف زبانزد باشید میتوانید از چند نقطه کشور افرادی را که در پخت آش تخصص دارند استخدام کنید. در ایران هر شهری یک آش مخصوص به خود دارد. شما نیز میتوانید با ارائه همه نوع آش نامی بر هم بزنید و هر کسی که هوس آش کرد به مغازه شما مراجعه کند. بهعنوان مثال آش دوغ، آش شله قلمکار، آش رشته، آش گندم، آش جو، آش آلو، آش کاچی، آش کدو، آش شیر، آش ماست، آش گوجه فرنگی، آش برنج، آش بلغور، آش عباسعلی، آش کشک، آش شلغم، آش انار، آش دندونی، آش ترخینه، آش شولی، آش آبغوره، آش برویشین، آش بادمجان، آش سماق، آش زرشک، آش تویگا، آش آبادانی، آش گوشت، آش هویج، آش ماش، آش خاشل و آش همدانی میتواند منوی مغازه شما را تشکیل دهد.
استخدام آشپز از سراسر کشور
نوع پخت و موادی که در هر کدام از این آشها استفاده میشود تفاوت دارد و باید برای هر کدام تخصص داشته باشید تا بتوانید به بهترین نحو پخت آن را انجام دهید. هر کدام از این آشها مختص به یک شهر است. بهعنوان مثال آش خاشل برای تهران قدیم است که نحوه پخت آن به این ترتیب است: برنج و آرد را با هم مخلوط میکنند، بعد از مدتی که هم زدند داخل بشقاب میکشند، وسط آن را گود میکنند و عسل و روغن حیوانی میریزند. برخی افراد نسبت به ذائقه خود از سیر، پیاز داغ و شکر و نمک استفاده میکنند. برای اینکه بتوانید هر کدام از این آشها را بهصورت تخصصی درست کنید نیاز دارید که چند آشپز را از نقاط مختلف کشور استخدام کنید. وجود این همه آش در منوی غذایی شما میتواند مشتریان زیادی را از دور و نزدیک به سمت مغازه شما راهی کند.
تقریبا همه رستورانها دارای یک غذای مخصوص هستند و شما نیز از این موضوع مستثنی نیستید اما به نکتهای که باید توجه کنید این است که آش مخصوص شما باید دارای طعم مخصوص باشد. از سبزیهای ارتفاعات کوههای تبریز برای محصولات خود سفارش بدهید تا طعم آش شما بسیار خاص شود. زیرساخت این خاص بودن از تهیه مواد اولیه است و باید همه محصولات تازه و روزانه خرید شود تا طعم آش نیز تازگی داشته باشد.
قیمت چگونه باشد؟
قیمت محصولات باید معقول و به صرفه باشد. برای اینکه قیمت محصول برایتان زیاد آب نخورد، میتوانید کاسههای شیکی خریداری کنید. این کاسهها باید ویژه مغازه شما باشد. منحصر به فرد، خوشرنگ، یک جور، بهداشتی و تا جاییکه ممکن است تک. برای این کار لازم نیست راهی چین شوید تا چند دست کاسه چینی ارزانقیمت و تک گل و تک رنگ سفارش دهید، کافی است سری به میبد یزد بزنید یا لاله جین همدان یا هر کارگاه سفالسازی دیگری و سفارش کاسهها را بدهید. رنگ خاص طلب کنید و تعداد کافی. اندازه کاسهها قرار است از زیان شما برای آشهایی که به مشتریان میدهید، جلوگیری کند. حالا کمکم دستتان میآید که خیلی از مشتریهایتان عاشق کاسههایتان شدهاند و در جواب اینکه از کجا خریدهاید باید بگویید سفارش ماست برای شما. حتی میتوانید سفارش دهید پشت کاسهها نام شما یا نامی که بر رستورانتان گذاشتهاید و حتی نام میزهایی را که برای رستوران انتخاب کردهاید حک شود.
کشف رمز همین کاسهها خیلی از مشتریانتان را مشغول نگه میدارد. در ضمن میشود با نام آشها نیز این بازی را داشته باشید. اصلا برای هر آشی کاسهای خاص سفارش دهید با رنگ و لعابی منحصر به فرد. آن وقت میبینید که این بازی شما چه بازیکنان فراوانی را به زمین شما خواهد کشید.
دخل و خرجتان را تنظیم کنید
شما در این شغل باید سرمایهگذاری تدریجی و افزایش پلکانی قیمت را طی چند سال مدنظر قرار دهید. فکر نکنید از روز اول قرار است سودهای هنگفت راهی جیب شما شود. باید قبول کنید هر شغلی زمانی برای خاکخوری دارد. البته باید دقت کنید که این دوره خاک خوری را میتوانید با اتخاذ تدابیری کوتاه کنید. نخستین گام برای کوتاه کردن این دوره طبیعتا باید این باشد که حساب دخل و خرج را دقیق یادداشت کنید. برای چند ماه حتی به زیان هم فکر کنید. دورهای را تعریف کنید برای سود سر به سری و بعد از آن نیز دورهای را برای سود تعیین کنید. سود شما ممکن است حتی هزار تومان باشد اما سودده شدهاید و باید از حالا به بعد به روزهایی فکر کنید که قرار است سرمایهتان چند برابر شود و مشتریانتان چندین برابر.