سرآشپزهایی که در فرانسه آموزش دیدهاند، در پیونگ یانگ برای «طبقه ممتاز»، کره شمالی نان فرانسوی «باگت» میپزند.
این در حالی است که تقریبا نیمی از جمعیت کره شمالی در خارج از پایتخت روزانه با بحران غذا دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش رویترز، کارخانه کومکوپ که مختص تولید موادغذایی برای ورزشکاران است در سال 2011 بنا شده است. چوسون سینبو گفت که این کارخانه سال گذشته چند سرآشپز شیرینیپز خود را برای گذراندن دورههای آموزشی به فرانسه فرستاد تا خود را بهعنوان یک کارخانه تولید موادغذایی در کلاس جهانی مطرح کند. این گزارش که توسط انجمن کره شمالیهای ساکن ژاپن منتشر شده خاطرنشان میکند که این باگتهایی که کاملا از گندم خالص درست میشوند نیز اثباتکننده این ادعا است.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در ماه ژانویه شخصا از این کارخانه دیدن کرد. پایگاه خبری رسمی کره شمالی KCNA نوشت: «اون گفت این کارخانه باید تمام تلاش خود را بکند تا موادغذایی را تولیدکرده و کارخود را گسترش دهد. آدامس از جمله این موارد است که بهشدت مورد نیاز ورزشکاران و البته مطابق سرشت کرهایهاست.»
به گزارش فرارو، پیونگ یانگ محل زندگی اکثر ثروتمندان کره شمالی، طبقه تحصیلکرده، ماموران دولتی و طبقه متوسط رو به بالا
است. در مناطق غیرشهری اما بسیاری نمیدانند که وعده بعدی غذایشان را چگونه قرار است تهیه کنند. سازمان ملل در همین رابطه اعلام کرد که بیش از یک چهارم تمام کودکان دچار سوءتغذیه هستند.