همه ما گاهی برای تغییر حال و هوایمان به بیرون شهر میرویم و در یك رستوران مشغول خوردن خوراك میشویم. اینكه چه نوع غذایی میخوریم برایمان بسیار اهمیت دارد و به طور معمول فضایی را انتخاب میكنیم كه هم آرامش در آنجا حاكم باشد و هم بتواند به خوبی از ما میزبانی کند. اکثر ما تاكنون به این موضوع توجه نكردیم كه این رستورانها چگونه فعالیت میكنند و چطور یك رستوران در بیرون شهر میتواند امرار معاش كند. اگر شما هم بهعنوان مدیر یك رستوران در بیرون شهر هستید لطفا این گزارش را بخوانید تا از چند و چون ماجرا باخبر شوید و راههای كسب درآمد بیشتر را بیاموزید.
اطلاعات جمع کنید
اینكه رستوران شما در چه محدودهای از شهر قرار دارد بسیار حائز اهمیت است. فشم، اوشان و لواسان و همچنین كن و سولقان از جمله مكانهای معروف چسبیده به شهر هستند كه افراد برای آب و هوای تازه این مناطق ترجیح میدهند راه خود را دور كنند و ترافیك را به جان بخرند تا به آنجا بروند. برخی رستورانها مشتری ثابت خود را دارند. مدیران این رستورانها كارهای خاصی را انجام میدهند كه شاید در نظر افراد ساده و بیاثر باشد اما بسیار مهم است. برای فعالیت مداوم در این شغل ابتدا باید فعالیت خود را گسترده كنید. تبلیغات در فضای مجازی و همچنین سایتهای خرید گروهی میتواند رستوران شما را بسیار معروف كند.
همچنین از تبلیغات جادهای غافل نشوید و سعی كنید همیشه جلوی چشم مشتریان باشید. زمانی كه مشتریان برای نخستین بار به رستوران شما میآیند حتما یك پرسشنامه به همراه مشخصات تحویل دهید تا آن را تكمیل كنند. در نگهداری این اطلاعات نهایت دقت را به خرج دهید. در این پرسشنامه تاریخ تولید، سالگرد ازدواج و همچنین تاریخ تولد فرزند ذكر شود. ممكن است در وهله اول افراد به این موضوع تمایل پیدا نكنند اما موضوع را برایشان شرح دهید. بگویید كه این رستوران مفتخر است تا در زادروز شما میزبانتان بهصورت رایگان باشد. در روز تولد مشتریان پیامك تبریك را فراموش نكنید. برای این موضوع میتوانید یك پكیج ویژه در نظر بگیرید. بهعنوان مثال به ازای 10 نفر مهمان غذای شما و همسرتان رایگان خواهد بود. همچنین به مناسبت زادروزتان كیك تولد شما به عهده رستوران بوده و شما فقط تشریف بیاورید و لذت ببرید. میز و تختهای رستوران را طوری بچینید كه راه برای عبور و مرور راحت باشد. زمانی كه فرد خدماتدهنده رستوران شما قصد سرو غذا را دارد باید از نهایت آراستگی برخوردار باشد. یك چرخ زیبا برای حمل غذا تهیه كنید و غذا را در آن بگذارید و تحویل مشتری دهید.
پیامكهای موثر و مشتری جمعكن
حتما هر هفته یك پیامك به مشتریان خود بدهید. سعیتان بر این باشد كه با برنامههای ویژه آخر هفتههای خود را پر كنید. همچنین برای افرادی كه در طول هفته به رستوران شما مراجعه میكنند تخفیفهای ویژه در نظر بگیرید. بهعنوان مثال برای هر روز یك گزینه را رایگان سرو كنید. یك روز سالاد به میزان دلخواه مشتری و یك روز ماست و خیار ویژه. با هر سفارش غذا حتما یك پیش غذا بهصورت محدود سرو كنید. این پیشغذا میتواند شامل كشكبادمجان یا میرزا قاسمی باشد. از سوی دیگر، گزینههای پیشنهادی مانند سقف خرید را ارائه دهید. برای هر مشتری یك صفحه ویژه باز كنید و میزان خرید هر مشتری را جمع بزنید. به ازای هر 100هزارتومان 10هزار تومان سرویس در نظر بگیرید. در ابتدای كار خود مالیات بر ارزش افزوده را خودتان بر عهده بگیرید و از دریافت حق سرویس خودداری كنید. این كار شما باعث میشود تا هزینههای مشتری پایین بیاید.
عرضه منقل برای تفریح و خوشگذرانی
همه ما برای پخت كباب، جوجه كباب، جگر و قلوه دستی در آتش داریم و به قول معروف بلد این كاریم. برای اینكه برای مشتریان خود یك فضای مفرح ایجاد كنید یك منقل بزرگ تعبیه كنید و بگویید كه اگر تمایل دارید میتوانید كباب خود را خودتان آتش بدهید. همچنین میتوانید یك ظرف آماده برای كباب كوبیده در نظر بگیرید و یك مسابقه بین مشتریان خود بگذارید كه هر كه كباب را روی سیخ زد و روی آتش گذاشت و نریخت میتواند امشب مهمان رستوران شما باشد. برای افرادی كه قصد دارند از چای و قلیان استفاده كنند حتما یك پكیج ویژه آجیل بگذارید. همچنین چای به همراه نبات و شكلاتهای كوچك سرو شود.
چای با سماور زغالی
برای اینكه مشتریان شما محدود به جوانان نشود، یك حركت نوستالژیك انجام دهید. چای را در سماور زغالی سرو كنید و از لیوانهای عتیقه قدیمی برای این موضوع بهره ببرید. این كار شما باعث میشود تا خاطرات گذشته افرادی كه سماور زغالی درست میكردند زنده شود. همچنین از سفرههای طرح قدیمی استفاده كنید تا فرد احساس راحتی كند. در كنار این موضوعات شما باید غذاهای ویژه مانند آبگوشت را در لیست غذاها داشته باشید. برای تهیه این محصول قدمتدار حتما از گوشت تازه و گردن گوسفند استفاده كنید تا طعم غذا با دیزیهای دیگر تفاوت زیادی داشته باشد. در كنار غذا به جای یك خلال دندان از نخ دندان استفاده کنید. ارایه آدامس میتواند كار مشتری را برای خوردن خوراكیهایی مانند پیاز راحت كند.