تهیه فرآورده‌های آرایشی-بهداشتی یكی از اشتغال‌زاترین و پردرآمدترین راه‌های فرآوری گیاهان دارویی است كه توسعه آن در كشور ضمن جلوگیری از صادرات گیاهان خام، به توسعه صنایع مرتبط كمك كرده و راهی را برای صادرات دارای ارزش افزوده بالاتر به خارج از كشور باز می‌كند، ضمنا مردم را به سمت استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی سالم‌تر سوق می‌دهد.

بخش تحقیقات گیاهان دارویی در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع كشور، به‌عنوان متولی تحقیقات گیاهان دارویی در عرصه‌های منابع طبیعی، از سال‌ها پیش فعالیت‌های گسترده‌ای را در زمینه شناسایی و معرفی گیاهان دارویی، كشت و اهلی كردن، استخراج و آنالیز مواد موثره انجام داده و در معرفی گیاهان دارویی، قابلیت‌ها و مزایای استفاده از آنها و نیز آموزشی روش‌های بهره‌برداری یا فرآوری به مردم نقش ویژه‌ای را ایفا كرده است.

3536236361351361362476247247247

این موسسه در نظر دارد با برگزاری جشنواره محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی از تاریخ 25آذر ماه تا 4 دی ماه سال جاری به مدت 10 روز در محل باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، یكی از روش‌های فرآوری و استفاده صنعتی گیاهان دارویی را به‌صورت برجسته به نمایش عموم بگذارد. در این جشنواره انواع فرآورده‌های آرایشی‌-بهداشتی كه در فرمولاسیون آنها از تركیب‌های طبیعی، عصاره‌ها و اسانس‌های گیاهی استفاده شده، عرضه خواهند شد.

ما هم در این کلاف پیشنهاد می‌دهیم فعالان این عرصه به علاوه تولیدکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی داخل کشور برای سرمایه‌گذاری‌های هرچه بیشتر و همچنین بهره‌برداری صحیح از گیاهان دارویی كشور به‌عنوان یك مزیت ویژه، در این جشنواره حضور به هم رسانند تا مبالغ میلیاردی را که سالانه بابت واردات این محصولات از کشور خارج می‌شود به حداقل برسانیم.