شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
راهنمایی برای کسانی که دنبال کار تازه هستند

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

1 سال پیش ( 1401/8/2 )

داشتن یک شغل رویایی برای هر کسی وسوسه کننده است. درست مانند داستان های کلاسیک که در آن قهرمان قصه به دنبال گنج های بزرگ مسیرهای طولانی را پشت سر می گذاشت، در دنیای کسب و کار هم خیلی ها برای یافتن کار مورد علاقه شان همیشه در جست وجو هستند. البته در این میان همیشه آخر قصه به خوبی و خوشی تمام نمی شود؛ چراکه نه برندهای بزرگ به اندازه همه افراد موقعیت شغلی داشته و نه حتی بازارهای جهانی گنجایش این همه کارآفرین مستقل را دارد. با این حساب آرزوی پیدا کردن شغل مورد علاقه در همان اولین تلاش بیشتر شبیه سناریو فیلم های علمی- تخیلی است تا واقعیت روزمره. اگر فکر می کنید اوضاع دیگر از این بدتر نمی شود، کافی است به استرس ناشی از رد شدن در چند تا مصاحبه کاری پشت سرهم فکر کنید!

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

هیچ ورزشکاری در دنیا برای مدال نقره یا برنز مسابقه نمی دهد. همه دوست دارند فقط مدال طلا را داشته باشند و به چیزی کمتر از آن هم راضی نمی شوند. در این شرایط کارآفرینان تا حدود زیادی مثل ورزشکاران حرفه ای هستند. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید یک بازیکن فوتبال وقتی بارها و بارها از روی نیمکت مسابقه را شروع کند، کم کم انگیزه اش را از دست می دهد. هدف ما در این مقاله مرور بعضی از مهمترین نکات برای حفظ روحیه کارآفرینان در فرآیند جست وجوی شغل جدید است. اشتباه نکنید؛ ما قصد نداریم شما را مجاب کنیم پیدا کردن کار جدید بی نهایت راحت است. در عوض همه تلاش ما نشان دادن تکنیک هایی برای جان به در بردن از دست استرس و عصبانیت ناشی از رد شدن در مصاحبه های مختلف است. اینطوری دست کم شانسی برای یافتن شغل دلخواه تان در آینده خواهید داشت. 

مطلب مرتبط: مدیریت استرس (Stress Management) چیست؟ همراه با تکنیک های کاهش استرس در محیط کار

استرس ناشی از جست وجوی شغل چیست؟

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

اگر شما حتی یک بار هم که شده دنبال شغل تازه بوده باشید، خیلی خوب استرس این فرآیند را درک می کنید. اغلب کارآفرینان در مسیر پیدا کردن کار جدید به دنبال امنیت شغلی هم هستند. این وسط جواب رد برندهای مختلف مثل تیری بر قلب آدم خواهد بود. استرس و حتی حملات عصبی خفیف در این شرایط اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. راستش را بخواهید، استرس در این شرایط بی دلیل نیست. هرچه باشد زندگی آدم در طول دوران بیکاری کاملا روی هواست. با این حال استرس بیش از اندازه نه تنها اعصاب تان را به هم می ریزد، بلکه توانایی تان برای پیدا کردن کارهای مناسب را هم کاهش خواهد داد. 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم جست وجوی کار مثل یک بازی شطرنج است. همانطور که اسطوره های این بازی همیشه خونسردی شان را حفظ می کنند، شما هم برای موفقیت در بازی پیچیده پیدا کردن شغل جدید باید همیشه آرامش تان را حفظ کنید. وگرنه اوضاع تان حسابی به هم خواهد ریخت. 

بی شک صحبت کردن درباره حفظ آرامش در طول فرآیند پیدا کردن شغل جدید خیلی راحت تر از اجرای آن است. دقیقا به همین خاطر کمتر کارآفرینی عملا آن را رعایت می کند. البته شما لازم نیست خیلی نگران باشید؛ چراکه ما مثل همیشه کنارتان هستیم تا از پس این چالش هم بربیایید. در ادامه بعضی از مهمترین تکنیک ها برای دوری از استرس در طول جست وجوی شغل جدید را با هم مرور خواهیم کرد. 

یک روتین مشخص داشته باشید

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

وقتی آدم یک کار تمام وقت دارد، معمولا باید ساعت های مشخصی در دفتر حاضر شده و مشغول فعالیت روزمره باشد. فرض کنید شما یک تعمیرگاه اتومبیل های لوکس دارید. احتمالا ساعت کاری شما بین 9 صبح تا 6-5 عصر خواهد بود. در این ساعت شما باید هر طور شده حواس تان را جمع کرده و مشغول تعمیر خودروهای مختلف باشید. وگرنه خیلی زود صدای مشتریان از دست تان به هوا بلند شده و دیگر شانسی برای کنترل شرایط نخواهید داشت. 

ماجرای بالا هرچند درباره یک آدم شاغل است، اما برای کسانی که دنبال شغل جدید هستند هم مصداق دارد. اینکه شما دنبال کار تازه هستید، خودش نوعی مسئولیت جدید محسوب می شود. پس به جای اینکه تا لنگ ظهر بخوابید، باید خیلی زود دست به کار شوید. مثلا هر روز صبح از ساعت 10-9 تا بعد از ظهر دنبال آگهی های استخدامی یا شرکت در مصاحبه های کاری جدید باشید. این برنامه کم کم به شما برای بهبود اوضاع تان کمک خواهد کرد. هرچه باشد کار با برنامه همیشه جواب می دهد، مگر نه؟

خیلی از کارآفرینان وقتی دوره ای از بیکاری را تجربه می کنند، عملا دنبال رفع خستگی هم هستند. اگر نظر ما را بخواهید، در این دوره شما کاملا بیکار نیستید. چراکه پیدا کردن شغل جدید خودش نوعی کار محسوب می شود. به علاوه، خیلی از کارآفرینان حتی قبل از اینکه شغل شان را ترک کنند فرآیند جست وجوی کار جدید را شروع می کنند. اگر شما هم چنین وضعیتی دارید، باید کمی مدیریت زمان تان را تغییر دهید؛ چراکه عملا ساعت های بعد از کار فعلی تان تنها فرصت جست وجوی برای کار جدید خواهد بود. 

مطلب مرتبط: چگونه استرس کارمندان تازه کار را کاهش دهیم

توصیه ما در این بخش خیلی پیچیده یا سخت نیست. کافی است شما یک برنامه مشخص برای جست وجوی کار جدید داشته باشید. آن وقت خیلی زود به نتیجه دلخواه تان رسیده و اوضاع تان حسابی فرق خواهد کرد. چالشی که خیلی از کارآفرینان در این شرایط گرفتارش می شوند، بی خیالی نسبت به آینده است. اجازه دهید با هم روراست باشیم، با این دست فرمان شما هزار سال دیگر هم کار دلخواه تان را پیدا نخواهید کرد. 

توجه به موفقیت های کوچک

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

بیایید برای یکبار هم که شده سناریو جست وجوی شغل جدید را با هم مرور کنیم. از آنجایی که این روزها دیگر خبری از نامه های پستی نیست، اغلب افراد با ایمیل رزومه شان را تحویل برندها می دهند. بعد از اینکه شما رزومه تان را ارسال کردید، احتمالا یک هفته تا 10 روز بعد جوابی از طرف شرکت موردنظر دریافت خواهید کرد. اگر خوش شانس باشید، به مصاحبه حضوری دعوت می شوید. بعد از آن تازه باید در حضور مسئولان ارشد برند از کارنامه و سابقه تان دفاع کنید. به علاوه، چالش اثبات شایستگی تان برای پست مورد نظر در شرکت هم هنوز دست نخورده باقی مانده است. همه این مراحل مثل هفت خان رستم به نظر می رسد و می تواند هر کسی را از پا دربیاورد. 

شما را نمی دانم، ولی من که وقتی درگیر کارهای فرسایشی می شوم، خودم را با موفقیت های کوچک تر سرگرم می کنم. شاید این تکنیک خیلی سطحی به نظر برسد، اما دست کم شما را برای مدت زمانی طولانی در کورس پیدا کردن شغل تازه نگه می دارد. راستش را بخواهید، نه شنیدن از دیگران اصلا راحت نیست. شما حتی اگر بهترین روانشناس دنیا هم باشید، به مرور زمان انگیزه تان را از دست خواهید داد؛ چراکه نه شنیدن از دیگران کم کم روحیه آدم را ضعیف می کند. تا جایی که دیگر قید کارآفرینی را خواهید زد. 

از آنجایی که کارآفرینان در دوران بیکاری معمولا وقت بیشتری دارند، تفریحات متنوعی هم دم دست شان خواهد بود. مثلا کتابخوانی یا یادگیری یک زبان جدید با اپ دولینگو (Duolingo) چند نمونه از این تفریح ها محسوب می شود. اگر از ما می شنوید، سرمایه گذاری روی این تفریح ها که صدالبته کمی هم به درد آینده تان می خورد هیچ ایرادی ندارد. 

قبل از اینکه شروع به انتقاد از کتابخوانی یا یادگیری زبان جدید کنید، باید بگوییم دست شما در انتخاب تفریح های مورد نظرتان کاملا باز است. با این حال توصیه نهایی ما انتخاب کارهایی است که در آینده هم به دردتان بخورد. مثلا اگر کارتان در حوزه برنامه نویسی است، یادگیری یک زبان جدید برنامه نویسی حسابی به دردتان خواهد خورد. در این بین مشاهده پیشرفت تان در کارهای مورد نظر حسابی انگیزه تان را افزایش می دهد. آن وقت دیگر یادتان می رود اصلا چرا و بابت چه باید ناراحت باشید!

هیچ دشمنی شخصی وجود ندارد

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

شرکت در مصاحبه های استخدامی همیشه باعث خوشحالی آدم نمی شود. گاهی اوقات آدم هایی با سابقه کاری یا حتی مهارت های بیشتر نسبت به شما شغل دلخواه تان را به دست می آورند. آن وقت شما مثل بازیگری خواهید بود که در مراسم اسکار دستش از جایزه کوتاه مانده است. قبول دارم این شرایط بی نهایت سخت یا حتی غیر قابل باور است، اما قرار نیست فکر کنید همه با شما دشمنی دارند. هیچ چیز شخصی در دنیای کسب و کار، آن هم وقتی پای برندهای بزرگ وسط باشد، در کار نیست. در عوض این سابقه کاری و مهارت های کارآفرینان است که حرف اول و آخر را می زند. 

اگر شما از آن دست آدم هایی هستید که فکر می کنند دیگران به خاطر دشمنی شخصی جواب رد تحویل شان می دهند، باید ذهنیت تان را همین امروز عوض کنید؛ چراکه با این طرز فکر خیلی زود عصبانیت و خستگی بر شما چیره خواهد شد. آن وقت حتی ساده ترین کارهای دنیا هم برای تان تبدیل به یک چالش عجیب و غریب خواهد شد. 

مطلب مرتبط: چگونه استرس و عصبانیت تان را مدیریت کنید؟

وقتی شما باور کنید دنیای کسب و کار نوعی میدان جنگ نیست، آن وقت درک تان از این حوزه خیلی حرفه ای ‎تر می شود. اگر شما هم بارها و بارها کسانی را دیده اید که شکست در مصاحبه های استخدامی اصلا ناراحت شان نمی کند، لازم نیست خیلی تعجب کنید. این دسته از کارآفرینان فقط باور دارند کسی در دنیا با آنها دشمن نیست. در عوض باید همیشه مهارت های شان را ارتقا داده و با توانایی بهتری در مصاحبه ها شرکت کنند. اگر شما هم چنین باوری داشته باشید، دیگر هیچ چیز در بازار روحیه تان را خراب نخواهد کرد. 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم هر «جواب منفی» که در دنیای کسب و کار تحویل کارآفرینان می شود، یک قدم آنها را به «جواب مثبت» نزدیک تر می کند. پس سعی کنید دلیل شکست تان در مصاحبه های کاری را پیدا کرده و نقاط ضعف تان را خیلی راحت رفع کنید. اینطوری دیر یا زود شغل دلخواه تان را پیدا خواهید کرد. 

همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارید

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

بعضی از موقعیت های شغلی طوری آدم را وسوسه می کند که انگار هیچ کار دیگری در دنیا وجود هم ندارد. اینطور وقت ها خیلی از کارآفرینان کاملا بی خیال دغدغه های مختلف شده و فقط به موفقیت در کسب آن کار فکر می کنند. قبول دارم فعالیت به عنوان مدیر اجرایی یک شرکت بزرگ یا حتی عضوی از برند گوگل حسابی جذاب است، اما شما هیچ وقت نباید تمام آرزوهای تان را فقط به یک کار معطوف کنید. شاید فکر کنید ما خیلی بدبینانه به ماجرا نگاه می کنیم، اما چنین امیدواری های بزرگی یک روی دیگر هم دارند. روی دیگر این سکه افسردگی بعد از رد شدن در مصاحبه های کاری بزرگ است. ماجرا حسابی دراماتیک شد، نه؟

ما در روزنامه فرصت امروز همیشه به کارآفرینان توصیه می کنیم چند کار را همزمان جلو ببرند. مثلا اگر دنبال شغل تازه ای هستید، نباید فقط یک گزینه را مد نظر داشته باشید. در عوض روی کارهای مختلف حساب باز کنید. اینطوری دست کم وقتی از یک راه جواب نگیرید، چندین راه دیگر باقی می ماند. از نظر وضعیت روحی نیز همین که کلی کار دیگر دم دست تان باشد، مانع از افسردگی خواهد شد. 

این روزها کارآفرینی با انعطاف پذیری و توانایی انطباق با شرایط تازه پیوند نزدیکی دارد. از این نظر شما باید مثل یک کارگردان تئاتر باشید که حتی با کمترین امکانات هم نمایشی حیرت انگیز روی صحنه می برد. یادتان باشد وقتی شما فقط و فقط روی یک کار سرمایه گذاری می کنید، بعد از شکست تا مدت ها اعصاب تان خُرد خواهد بود. بی شک در چنین شرایط حتی حرف زدن از شرکت در مصاحبه های کاری دیگر هم خنده دار خواهد بود؛ چه برسد به اینکه واقعا بخواهید چنین کاری را انجام دهید. 

از دیگران کمک بگیرید

چطور استرس جست وجوی شغل جدید را مدیریت کنیم؟

همیشه کسانی هستند که چند پیراهن بیشتر از شما در دنیای کسب و کار پاره کرده باشند. وقتی اوضاع کاری حسابی سخت می شود، شما همیشه می توانید روی کمک این دسته از آدم های باتجربه حساب باز کنید. استرس ناشی از جست وجوی شغل جدید اصلا شوخی بردار نیست. به همین خاطر خیلی از کارآفرینان همان اول کاری با دیگران درباره اش حرف می زنند. دقیقا مثل ورزشکاری که برای عملکرد بهتر در مسابقات همیشه یک روانشناس ورزشی دم دستش دارد. 

بی شک خیلی از کارآفرینان حوصله مراجعه به روانشناس را ندارند. اگر نظر ما را بخواهید، در این شرایط شما می توانید برای تخلیه روحی با دوستان یا اعضای خانواده درد و دل کنید. به علاوه، همیشه مدیران کارکشته یا بازنشسته ای هم هستند تا به شما در مسیر پیدا کردن شغل دلخواه تان کمک کنند. اگر تا حالا با یک چنین کسی درد و دل نکرده اید، حالا دیگر هیچ بهانه ای برای طفره رفتن از آن ندارید. پس همین امروز دست به کار شده و خودتان را آماده استفاده از تجربه آنها کنید. قول می دهم این کار دست آخر کاملا به نفع تان تمام شود. 

مطلب مرتبط: روش های کاهش استرس کارمندان: همراه با درس هایی از کارآفرینان بزرگ دنیا

این روزها پیدا کردن کار جدید اصلا پروژه ساده ای نیست. خیلی از کارآفرینان در این میان خودشان را به آب و آتش می زنند اما هیچ نتیجه ای نمی گیرند. هدف ما در این مقاله نه کمک به شما برای یافتن شغل دلخواه تان، بلکه مدیریت استرس این مسیر طولانی بود. اگر شما هم دوست دارید تجربه خوشایندی از این فرآیند داشته باشید، نکات این مقاله را مو به مو دنبال کنید. 

منابع: 

https://blog.hubspot.com

https://www.flexjobs.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ufCxV4yM
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه