پنجشنبه, ۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 25 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

استرس در عرصه کسب و کار تجربه عجیبی نیست و تقریبا جزئی از تجربه مشترک همه کارآفرینان محسوب می شود. اگر قرار باشد شما در بازار قدم از قدم بردارید، اولین چالشی که با آن رو به رو می شوید هیولای استرس است؛ اصلا هم فرقی ندارد که بخواهید یکی از کارهای ساده روزانه تان را انجام دهید یا اینکه ایده ای به بزرگی راه اندازی استارت آپی در حد و اندازه آمازون در سر داشته باشید. در هر صورت اژدهای هفت سر استرس خودش را به شما می رساند و هرچه در چنته دارد رو می کند تا طوری ناامیدتان کند که کاملا قید کارآفرینی را بزنید. 

فکر می کنم تجربه استرس آنقدر دم دستی و واضح هست که اصلا نیازی به توضیح اضافی نداشته باشد. مثلا یک بوکسور حرفه ای را در نظر بگیرید؛ حتی اگر بوکسور داستان ما ضرب دست مایک تایسون را هم داشته باشد، احتمالا قبل از شروع هر مسابقه کلی با خودش کلنجار می رود تا بتواند راهی برای کاهش استرسش پیدا کند. به هر حال اینجا پای اعتبار حرفه ای و شهرت استثنایی بوکسورمان در میان است و ماجرا اصلا شوخی بردار نیست!

حالا اگر قرار باشد بوکسور بخت برگشته ما در یک فینال حساس با رقیبی مثل فلوید می ودر دست و پنجه نرم کند، هیچ بعید نیست حتی یک لحظه هم نتواند استراحت کند. اینطوری او حتی قبل از شروع مسابقه حسابی قافیه را به حریف اش باخته است؛ البته اگر رقیبش بیشتر از خودش استرس نداشته باشد.

مدیریت استرس (Stress Management)

وقتی در عرصه کسب و کار صحبت از استرس و راهکارهای مقابله با آن می شود، خیلی از کارآفرینان فکر می کنند با موضوعی بی سر و ته و کاملا غیرکاربردی مواجه هستند؛ از آن دست بحث هایی که باید هرچه سریع تر به خودتان لطف کنید و از شرشان خلاص شوید. خب مگر می شود کسی اسم خودش را کارآفرین بگذارد و بتواند دور استرس را خط بکشد؟

بی شک سوال بالا آنقدر مهم هست که به خودمان زحمت بدهیم و دنبال جواب درست و حسابی برای آن باشیم. یک جواب هوشمندانه این است که بگوییم همانطور که در مثال قبلی یک بوکسور با کلی قهرمانی و مدال های رنگارنگ هم می تواند در یک چشم به هم زدن استرس مسابقه بعدی اش را داشته باشد، کارآفرینان هم خیلی راحت تر از آنچه فکرش را بکنید در برابر استرس آسیب پذیر بوده و حتی کاملا در برابر آن کم بیاورند؛ به همین سادگی!

مطلب مرتبط: راهکارهای غلبه بر استرس و کسب موفقیت در کسب و کار

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم همانطور که مجریان تلویزیونی هر چقدر هم که استرس و ترس از صحنه داشته باشند آخر سر راهی برای اجرای بی عیب و نقص برنامه شان پیدا می کنند، شما هم می توانید استرس تان در محل کار را طوری ناک اوت کنید که انگار اصلا از اول هم هیچ فشار و نگرانی نداشته اید؛ البته به شرط اینکه تکنیک های حرفه ای استفاده کنید. وگرنه مثل جنگجویی خواهید بود که با دست خالی سر وقت دشمنان سر تا پا مجهزش رفته است. 

راه حل طلایی که ما در این مقابه برای شما آماده کرده ایم، استراتژی مدیریت استرس در محل کار است. مطمئنا شما چندباری اسم این استراتژی به گوش تان خورده، اما راستش را بخواهید کارشناس ها و کارآفرینان مختلف آنقدر به آن شاخ و برگ داده اند که شبیه به یک افسانه باورنکردنی شده است. احتمالا حالا خیلی خوب متوجه شده اید چرا بیشتر کارآفرینان استراتژی مدیریت استرس در محیط کار را جدی نمی گیرند و حتی دستش هم می اندازد، مگر نه؟

اگر شما هم فکر می کنید استراتژی مدیریت استرس در محل کار یک مفهوم توخالی و به درد نخور است یا حتی اینکه باور دارید استرس و کارآفرینی مثل دوقلوهای جدا نشدنی هستند، باید حسابی ناامیدتان کنیم. ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم که هر کاری استرس و نگرانی خاص خودش را دارد، اما شما قرار نیست برای کارآفرینی کلا قید اعصاب و روان تان را بزنید. استراتژی مدیریت استرس در اینجا مثل یک فرمول جادویی به داد شما می رسد تا با نگرانی و دغدغه خیلی کمتر، تخته گاز به سوی موفقیت بروید. پس اجازه دهید یک دادگاه عادلانه برای استراتژی مدیریت استرس برگزار کنیم و ضمن آشنایی راهکارهای مدیریت استرس در محیط کار، ببینیم چقدر در حق این استراتژی طفلکی بی انصافی شده است.

مدیریت استرس: پیش به سوی ساده ترین تعریف ممکن!

مدیریت استرس (Stress Management)

هر گشت و گذاری در دنیای استراتژی های کسب و کار باید با یک تعریف بی عیب و نقص شروع شود. وگرنه شما مثل توریستی خواهید بود که بدون راهنما و حتی یک نقشه ساده راهی ماجراجویی در طبیعت شده است. بی شک در چنین سفرهایی نه تنها خبری از خوشگذرانی و لذت بردن از منظره های طبیعی نیست، بلکه توریست داستان مان خیلی شانس بیاورد سالم به خانه می رسد. پس اجازه دهید کارمان را درباره مدیریت استرس با یک تعریف درست و حسابی شروع کنیم.

اگر از مخاطب های روزنامه فرصت امروز باشید، خیلی خوب می دانید که ما همیشه دنبال تعریف های ساده هستیم و اصلا میانه خوبی با شاخ و برگ دادن به استراتژی های مختلف نداریم. دقیقا به همین خاطر درباره مدیریت استرس هم یک راست رفته ایم سراغ ساده ترین تعریف ممکن. بر این اساس استرس به هرگونه فاکتور محیطی، زیست شناختی و احساسی گفته می شود که سطح بالایی از نگرانی و اضطراب فیزیکی یا ذهنی را برای افراد به همراه دارد. یک مثال دم دستی در این رابطه استرس کودکان در روز اول مدرسه یا زمانی است که می خواهند انشای خودشان را پای تخته با صدای بلند بخوانند (امیدوارم تجربه بدی از دوره مدرسه نداشته باشید، وگرنه حسابی با مثال مان گل کاشته ایم!).  

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با تبلیغات رنگارنگ درباره تار و مار کردن استرس مواجه شده باشید. چنین تبلیغاتی اغلب ادعا می کنند که راهکارهایی برای حذف کامل استرس از زندگی شخصی و حتی کاری انسان ها وجود دارد. این ادعاها آنقدر عجیب و غریب هست که آدم یک لحظه با خودش فکر می کند واقعا این دسته از طراح های تبلیغاتی شوخی شان گرفته است. اجازه دهید با هم روراست باشیم، حذف کامل استرس از زندگی مثل این است که بگوییم بدون حتی یک روز تمرین در باشگاه می شود قهرمان پرورش اندام دنیا شد و شهرتی مثل آرنولد دست و پا کرد؛ همین قدر باورنکردنی و حتی خنده دار. 

باور کنید یا نه، استراتژی مدیریت استرس در محل هیچ شباهتی با تبلیغات پوچ و الکی بالا ندارد، بلکه مجموعه ای از تکنیک های کاربردی برای کمک به کارآفرینان در مسیر پرپیچ و خم کاهش استرس شان است. یادتان باشد در اینجا اصلا صحبتی از حذف یکجای استرس نیست، بلکه فقط می خواهیم تا جای ممکن آن را کم کنیم و اجازه ندهیم این هیولای وحشتناک سرنوشت حرفه ای تان را تباه کند؛ همین و بس.

شاید از خودتان بپرسید تکنیک هایی که در مدیریت استرس اینقدر روی شان مانور داده ایم، اصلا چی هستند؟ در این صورت باید دوباره غافلگیرتان کنیم، چراکه در اینجا اصلا خبری از تکنیک های عجیب و غریب نیست، بلکه شما با انواع و اقسام متدهای حفظ آرامش، مدیریت زمان و حتی ورزش های سبک روزانه رو به رو هستید. ماجرا خیلی ساده تر از آن چیزی بود که فکرش را می کردید، نه؟

مدیریت استرس در محیط کار: چطور و چگونه؟

مدیریت استرس (Stress Management)

حالا که با تعریفی صاف و پوست کنده از مدیریت استرس آشنا شدید، نوبتی هم باشد باید سراغ تکنیک هایی برای اجرای آن برویم. وگرنه تمام صحبت هایی که تا اینجا کرده ایم بی فایده خواهد بود. اگر فکر کرده اید ما در روزنامه فرصت امروز شما را با یک سری توضیحات اولیه تنها می گذاریم، سخت دراشتباهید. این کار مثل آن است که فقط با چند جلسه کلاس مقدماتی به یک دانشجوی تازه وارد رشته کارگردانی دوربینی بدهیم و انتظار داشته باشیم یک شاهکار هنری خلق کند! 

مطلب مرتبط: ساده ترین اقدامات جهت کاهش استرس کاری

همانطور که قهرمان های المپیک از اول تمرین های پرفشار و سخت را پشت سر نگذاشته اند، شما هم برای مدیریت استرس باید یک راست سراغ ساده ترین تکنیک ها بروید. وگرنه شاید همان اول کار طوری ناامید شوید که دیگر حتی چشم دیدن تکنیک های مدیریت استرس را نداشته باشید. البته لازم نیست خیلی درباره این موضوع نگران شوید، چراکه ما همیشه در کنار شما هستیم تا خیلی راحت استراتژی های عرصه کسب و کار را یاد بگیرید و مدیریت استرس هم شامل این امر می شود. خب، اجازه دهید بدون هیچ حرف اضافه ای برویم سراغ تکنیک هایی ساده و کاربردی برای مدیریت استرس در محیط کار.

برنامه ریزی برای کارهای روزانه: ورود به مدیریت استرس با کار هوشمندانه

مدیریت استرس (Stress Management)

اجازه دهید این بخش را اندکی متفاوت شروع کنیم؛ اگر همین حالا از شما بپرسیم تصویر ذهنی تان از کارآفرینانی مثل بیل گیتس یا ایلان ماسک چیست، چه جوابی خواهد داشت. احتمالا سوال عجیب و غریب ما مثل مسائل ریاضی است که می شود از چندین راه آنها را حل کرد و شاید نشود حتی دو نفر را هم پیدا کرد که تصویری یکسان از کارآفرینان بزرگ داشته باشند. البته در این بین یک استثنا وجود دارد و آن مربوط به ساعت کار قهرمانان دنیای کسب و کار است.

خیلی از مردم فکر می کنند کارآفرینان نیز مثل ورزشکاران در طول روز ساعت های طولانی مشغول تمرین ایده های تازه هستند و حتی فرصت نفس کشیدن هم ندارند. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، چنین وضعیتی بیشتر شبیه تئاترهای پر از غم و غصه است تا واقعیت و اصلا هم جذاب نیست. خب وقتی تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق این همه سختی دارد، اصلا چرا کسی باید سراغ این راه پرپیچ و خم برود؟ 

باور کنید یا نه، کار طولانی و طاقت فرسا فقط یک افسانه توخالی در عرصه کسب و کار است. کارآفرینان بزرگ به جای اینکه در روز ساعت های کاری بی رحمانه ای را تجربه کنند، مثل خیلی از کارمندان چهار گوشه دنیا بین شش تا هشت ساعت پشت میز می نشینند؛ نه حتی یک ثانیه بیشتر!

آنچه به کارآفرینانی مثل استیو جابز کمک کرد تا نوآوری های حیرت انگیزی انجام دهند، برنامه ریزی درست و کار هوشمندانه بود. این یعنی شما برای هر دقیقه روزتان برنامه داشته باشید و به جای وقت تلف کردن یک راست بروید سراغ کارهای مهم و اساسی تان. اینطوری نه تنها خبری از استرس در محل کار نیست، بلکه تمام کارهای تان مثل ساعت دقیق و بی عیب دنبال می شود. اگر کسی را سراغ دارید که حتی در این شرایط هم دچار استرس در محیط کار می شود، ما را هم بی خبر نگذارید. 

وقتی شما برنامه ای برای روزتان نداشته باشید، خیلی زود دستپاچه می شوید و در یک چشم به همزدن بازدهی تان یک سقوط آزاد را تجربه خواهد کرد. فرمول جادویی ما برای غلبه بر این مشکل یک برنامه ریزی ساده در ابتدای روز است. اگر شما آنقدر وقت داشته باشید که از شب قبل برنامه های تان را آماده کنید، دیگر مو لای درز کارتان نمی رود و برای همیشه با استرس در محیط کار خداحافظی خواهید کرد. 

اهداف تان را مشخص کنید: به وقت خداحافظی با کار بی هدف!

مدیریت استرس (Stress Management)

همانطور که یک کارگردان از همان لحظه اول شروع به کار دقیقا می داند فیلمش را چطور باید بسازد، شما هم باید اهداف مشخصی در عرصه کسب و کار داشته باشید. وگرنه هر چقدر هم که سخت تلاش کنید و از ساعت های استراحت تان کم کنید، دست آخر باز هم یک عالمه از رقبای تان عقب خواهید بود. 

شما به عنوان کارآفرین وضعیتی شبیه به یک مهاجم فوتبال دارید. شاید شما خیلی خوب حریف ها را دریبل بزنید و به محوطه جریمه برسید، اما تا وقتی که شوت های تان تبدیل به گل نشود، هدف اصلی تان به عنوان مهاجم رنگ واقعیت را هم نخواهد دید. به علاوه، شاید مربی هم خیلی زود تعویض تان کند و مجبور شوید تا بقیه بازی را از روی سکوهای ورزشگاه دنبال کنید.

اگر شما نمی خواهید تجربه ای شبیه به مثال مهاجم فوتبال بالا پیدا کنید، چاره ای جز تعیین هدف برای خودتان ندارید. البته در اینجا اما و اگرهای زیاد در کار است. پس لطفا به جای اینکه فورا سراغ لیستی بلندبالا از اهداف کاری بروید، چند دقیقه ای به ما وقت دهید. قول می دهم از این کار پشیمان نخواهید شد!

اولین اما و اگری که پیش پای شما سبز می شود، مسئله واقع گرایی در انتخاب اهداف است. اگر شما یک کارمند تازه کار در شرکتی کوچک هستید، اینکه هدف تان این باشد که تا یک سال دیگر عضو هیأت مدیره گوگل یا اپل شوید، نه تنها اصلا حرفه ای نیست بلکه حتی خنده دار هم هست. یادتان باشد کسب و کار یک بازی بلندمدت است و شما باید بر همین اساس اهداف تان را طراحی کنید. وگرنه کلاه تان حسابی پس معرکه خواهد بود.

مطلب مرتبط: کاهش استرس سفرهای کاری با 7 راهکار موثر

بعد از اینکه دور اهداف عجیب و غریب خط کشیدید و سراغ گزینه های در دسترس و استاندارد رفتید، فقط یک گام تا خداحافظی با استرس در محیط کار فاصله دارید. این گام چیزی نیست جز بخش بندی کردن اهداف تان. فکر می کنم برای شما هم پیش آمده باشد که در دوران مدرسه حجم تکالیف درسی به وحشت تان انداخته باشد. یک تکنیک هوشمندانه در اینطور مواقع بخش بندی تکالیف و انجام شان در طول روز یا آخر هفته است. اینطوری نه تنها فشار و استرسی به شما وارد نخواهد شد، بلکه حتی متوجه نمی شوید که چطور از پس چنین حجمی از تکالیف برآمده اید.

منتقد خودتان باشید: مدیریت استرس پیش از بروز

مدیریت استرس (Stress Management)

انسان ها در طول یک روز کاری آنقدر فکر و ایده به ذهن شان می رسد که حد و اندازه ندارد. شاید برخی از افکار شما خیلی جذاب و سازنده باشد، اما واقعیت این است که در بین آنها چندتایی هم فکر و خیال منفی پیدا می شود. دقیقا همین افکار هستند که در یک چشم به هم زدن طوری شما را دچار استرس می کند که اصلا باورتان نمی شود. 

احتمالا دارید پیش خودتان فکر می کنید اگر مثل یکی از مربی های انگیزشی مشهور بتوانید کاملا روی افکارتان کنترل داشته باشید، دیگر هیچ خبری از استرس نخواهد بود. راستش را بخواهید این ایده بیشتر از اینکه راهکاری عملی برای خلاص شدن از شر استرس باشد، حتی جلوی ایده ها و افکار مثبت تان را هم خواهد گرفت. شما را نمی دانم، ولی من که بعید می دانم مربی های انگیزشی مثل آنتونی رابینز در طول زندگی شان حتی یک بار هم کنترل شان را از دست نداده و از استرس به وحشت نیفتاده باشند!

تکنیکی که ما در اینجا برای شما آماده کرده ایم، بی کم و کاست مثل شنا کردن برخلاف مسیر رودخانه است. بر این اساس شما به جای اینکه کلا جلوی ایده های منفی و نگران کننده تان را بگیرید، از آنها برای نقد عملکردتان استفاده خواهید کرد. شما در اینجا مثل آنالیزور یک تیم ورزشی هستید که باید خیلی خوب نقاط ضعف را پیدا کرده و به سرمربی تیم کمک کند تا برای بازی بعدی فکری به حال آنها کند. اینطوری قبل از اینکه دیگران با یک عالمه سرزنش مختلف سراغ تان بیایند، شما سیر تا پیاز مشکل را متوجه شده اید و حساب آن را رسیده اید. خب وقتی شما مطمئن باشید که هیچ دلیلی برای انتقاد دیگران از عملکردتان در محل کار نیست، آیا اصلا جایی برای استرس و نگرانی در محیط کار باقی خواهد ماند؟

تغییر سبک زندگی: فکری به حال خواب و خوراک تان کنید!

مدیریت استرس (Stress Management)

آیا تا به حال برای تان اتفاق افتاده که یک ورزشکار با سن و سال بالا را ببینید که عین جوان های 20 ساله آمادگی بالایی دارد و یک رقیب جدی در هر مسابقه ای محسوب می شود؟ فکر می کنم همه شما دست کم یک مورد از این ورزشکارهای استثنایی سراغ دارید که اصلا خستگی نمی شناسند. شما به عنوان یک کارآفرین دقیقا مثل ورزشکاری هستید که باید همیشه در بهترین فرمش باشد تا در مسابقات ریز و درشت کسب و کار حسابی بدرخشد. وگرنه هر لحظه ممکن است حتی برای یک کار ساده هم طوری استرس بگیرید که انگار قرار است از هفت خان رستم عبور کنید.

اگر بخواهیم از همین مثال قهرمان های ورزشی استفاده کنیم، باید گفت که هر ورزشکاری برای قهرمانی در مسابقات مختلف اول از همه باید یک سبک زندگی سالم داشته باشد. خب اگر کسی را سراغ دارید که اسم خودش را ورزشکار گذاشته اما هر شب فست فود با کلی نوشابه اضافی می خورد و اصلا ساعت خواب منظمی هم ندارد، بد نیست اندکی به ادعایش شک کنید!

برخلاف آنچه خیلی از کارآفرینان فکر می کنند، کار کردن تا نیمه های شب اصلا ایده خوبی نیست. شما با این کار فقط خودتان را از یک استراحت درست که بدن تان کاملا به آن نیاز دارد، محروم خواهید کرد. ضمنا با به هم ریختن ساعت خواب اغلب اوقات تغذیه افراد هم حسابی به هم می ریزد. اگر به این موارد استرس بی دلیل و بیش از اندازه ناشی از سبک زندگی نامناسب را اضافه کنید، دیگر فهرست تان تکمیل خواهد شد و باید مدیریت استرس را فقط در خواب ببینید؛ به همین سادگی.

توصیه ما در اینجا برای شما خیلی ساده و شفاف است. همینکه سعی کنید اندکی ساعت خواب و برنامه غذایی تان را روی برنامه بیندازید، خیلی از استرس های بی خودی تان بارشان را جمع می کنند و در افق ناپدید می شوند. پس یک بار برای همیشه دور سبک زندگی نامناسب تان را خط بکشید تا نفسی راحت از دست استرس های جورواجور بکشید. 

مطلب مرتبط: چگونه استرس ناشی از کار خود را کاهش دهیم

همه کارها را تنها انجام ندهید: دوره قهرمان بازی تمام شده

مدیریت استرس (Stress Management)

فرض کنید شما کارگردان یک فیلم سینمایی هستید و می خواهید اثری درباره یک کارآفرین بسازید. در این صورت باید طوری شخصیت یک کارآفرین را طراحی کنید که باورپذیر باشد و همه تماشاگران در یک چشم به هم زدن با آن ارتباط برقرار کنند. وگرنه فیلم تان حتی قبل از اینکه اکران شود یک پروژه شکست خورده محسوب می گردد. 

اغلب افراد وقتی می خواهند بزرگترین ویژگی کارآفرینان سختکوش را بیان کنند، بدون معطلی شخصیتی را توصیف می کنند که یک تنه بار تمام شرکت را بر دوش می کشد و هیچ مشکلی نیست که برای آن راه حلی در چنته نداشته باشد. شاید این توصیف در نگاه اول خیلی جذاب به نظر برسد، اما راستش را بخواهید اصلا واقعی نیست. شما را نمی دانم ولی من که با چنین توصیفی بیشتر یاد ابرقهرمان های سینمایی می افتم تا کارآفرینان واقعی. 

باور کنید یا نه، دور و زمانه کارآفرینان همه فن حریف تمام شده و اینطور کارها فقط استرس تان را زیاد می کند. حتی فکر کردن به اینکه در یک شرکت تمام پروژه ها آخر سر به یک نفر ختم شود هم به اندازه کافی ترسناک هست، چه برسد به اینکه واقعا چنین بلایی سر یک کارآفرین بخت برگشته بیاید. اینطوری احتمالا کارآفرین قصه مان خیلی زود از پله های اضطراری فرار می کند و دیگر پشت سرش را هم نگاه نخواهد کرد.

حضور در یک محیط کاری دقیقا مثل ساختن یک برج است. هیچ کس از یک مهندس دست تنها انتظار ندارد صفر تا صد چنین پروژه ای را انجام دهد، بلکه یک یک تیم حرفه ای از مهندسان در کنار انبوهی از کارگران و نیروهای متخصص دیگر با همکاری هم کار را جلو می‎برند. اینطوری نه به کسی فشار زیادی وارد می شود و نه خبری از استرس های گاه و بیگاه خواهد بود؛ به همین سادگی!

مدیتیشن منظم: به خودتان احترام بگذارید

مدیریت استرس (Stress Management)

اغلب مردم این ضرب المثل که «تا وقتی به خودت احترام نگذاری هیچ کس به تو احترام نمی گذارد» را بارها و بارها شنیده اند. اگر شما فکر می کنید این عبارت یکی دیگر از توصیه های به درد نخور عامیانه است و هیچ کاربردی ندارد، باید بگوییم که این ضرب المثل دست کم در مدیریت استرس حسابی به کار می آید. 

فرقی ندارد شما چقدر گرفتار هستید و دغدغه های کاری تان چطور است، به هر حال باید چند دقیقه ای از روز را برای خودتان اختصاص دهید. شما نه ربات هستید و نه شارژی دارید که بتوانید به لطف آن 24 ساعته کار کنید. پس هرچند ساعت یک بار کمی به خودتان استراحت بدهید. اگر در این میان چندتا تمرین درست و حسابی مدیتیشن هم انجام دهید، دیگر کارتان ردخور نخواهد داشت!

شکی نیست که هر کسی راه و روش خاص خودش را در مدیتیشن دارد، اما توصیه طلایی ما برای شما 20 دقیقه مدیتیشن در ابتدای روز است. اینطوری شما روزتان را با انرژی و آرامش کافی شروع خواهید کرد و آماده‏ اید حتی از پس سخت ترین چالش های کاری نیز بربیایید.

اگر شما از آن دست افرادی هستید که مدیتیشن یا انواع و اقسام ورزش ها را فقط در باشگاه قبول دارید، باید یادآوری کنیم که نقش تان به عنوان کارآفرین را فراموش نکنید. اغلب کارآفرینان در طول ساعت های اداری آنقدر کار روی سرشان ریخته که آخر سر دیگر هیچ رمقی برای باشگاه رفتن ندارد. تکلیف حاضر شدن در باشگاه قبل از ساعت کاری هم که کاملا مشخص است، مگر نه؟ پس یک لطفی کنید و برای راحتی خودتان هم که شده فکر باشگاه های ورزشی برای مدیتیشن را از سرتان بیرون کنید. 

مطلب مرتبط: کاهش استرس کاری با ساده ترین راهکارها

کابوس راضی کردن همه: شما ماشین راضی نگه داشتن همه نیستید!

مدیریت استرس (Stress Management)

اصل اول دنیای کسب و کار انجام دادن مسئولیت ها و کارها به بهترین شکل ممکن است. شما به عنوان یک کارآفرین هر نقشی که در شرکت دارید را باید مثل فوتبالیستی که قرار است یک پنالتی سرنوشت‏ ساز برای تیم کشورش در فینال جام جهانی بزند، جدی بگیرید. اینطوری دست کم خیال‏ تان راحت است که هرچه در چنته داشته اید را انجام داده اید، اما قرار نیست یک به یک هواداران تیم را راضی نگه دارید. چنین کاری حتی از پیدا کردن یک سوزن در انبار پر از کاه هم سخت تر است.

هر کسی در شرکت وظیفه خاصی دارد و از همه مهمتر اینکه در برابر مدیر بخش اش پاسخگو است. پس هر فکر و خیالی درباره راضی نگه داشتن تمام اعضای شرکت را از سرتان بیرون کنید، چراکه اینطوری با دست خودتان کوهی از استرس را به جان خریده اید. خب اگر کسی را سراغ دارید که دوست دارد دائما به همه توضیح پس دهد و دائما با کلی استرس دست و پنجه نرم کند، حتما مقاله ما را به دستش برسانید تا از این کابوس نجاتش دهیم!

تکنیک پیشنهادی ما برای اینکه خیلی راحت دور انتظارات بی جای دیگران را خط بکشید، مشخص کردن دامنه مسئولیت تان از همان روز اول کاری است. اینطوری مثل بازیگر حرفه ای که همان جلسه اول شرایط کارش را مو به مو بیان می کند، تکلیف انتظارات اضافی را مشخص خواهید کرد. خب وقتی می شود با یک اعلام نظر و گفت وگوی ساده کلی از استرس های روزمره را نیست و نابود کرد، پس چرا همین الان دست به کار نمی شوید؟

واقع بینی در محیط کار: خداحافظی با کمال گرایی

مدیریت استرس (Stress Management)

تبدیل شدن به عضوی از شرکت که همه کارها را بی عیب و نقص انجام می دهد، آنقدر جذاب هست که نظر هر کارآفرینی را به خودش جلب کند. اینطوری شما مثل اوسین بولت در میان بقیه دوندگان المپیک حسابی خوش می درخشید و همه نگاه ها به عملکردتان دوخته خواهد شد. ماجرا به نظر جالب می رسد، مگر نه؟

ما اصلا دوست نداریم رویای خوش بالا را از شما بگیریم، اما واقعیت این است که شما به عنوان عضوی از یک شرکت همیشه لازم نیست بی عیب و نقص عمل کنید. بازاریابی را در نظر بگیرید که در بین کلی از مسئولیت های جذاب و مهم باید روزانه تمام ایمیل ها را نیز برای مخاطب هدف ارسال کند. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید که چنین کار تکراری و کسل کننده ای هیچ جایی برای کمال گرایی باقی نمی گذارد. پس بی خودی کار را سخت نکنید و انرژی تان برای نوآوری و عملکرد بی نقص را برای کارهای مهمتر ذخیره کنید. 

وقتی شما با خودتان درباره اهمیت متفاوت امور در محل کار به توافق می رسید، دیگر دلیلی برای نگرانی پیرامون کوچک ترین کارها نخواهد بود. اگر بخواهیم با شما روراست باشیم، بیشتر کارآفرینان در محیط کار نگران نکاتی هستند که حتی ارزش فکر کردن هم ندارد. اینطور موقع ها هیچ چیز به اندازه واقع بینی و بی خیال شدن کمال گرایی درباره کارهای کم اهمیت شما را از دردسر استرس کاری نجات نخواهد داد. 

مطلب مرتبط: تکنیک های کاهش استرس در حوزه کارآفرینی

ضرورت ایجاد تعادل بین کار و زندگی: کار اضافی همیشه سیگنال خوبی نیست!

مدیریت استرس (Stress Management)

اگر یادتان باشد در بخش های قبلی گفتیم که تصویر ذهنی خیلی از انسان ها نسبت به یک کارآفرین موفق مثل رباتی است که ساعت های طولانی کار می کند و اصلا نمی داند خستگی چی هست. اگر از ما درباره این برداشت نسبت به کارآفرینی سوال کنید، به آن لقب کلیشه سینمایی خواهیم داد. اجازه دهید یک نکته را همینجا روشن کنیم، شما یک ماشین نیستید که بدون وقفه تمام روز را کار کنید. خب به هر حال هر کسی کارهای شخصی و امور خانوادگی دارد که باید برای شان وقت بگذارد. وگرنه آنقدر فشار و استرس شخصی اش زیاد می شود که حتی یک دقیقه هم نمی تواند روی کارش تمرکز کند. 

شاید شما دل تان بخواهد هر از گاهی اضافه کاری داشته باشید و دستی به سر و گوش کارهای عقب مانده تان بکشید. در این صورت ما نمی خواهیم مانع کار مورد علاقه تان شویم، اما یادتان باشد که زندگی شما فقط در کار خلاصه نمی شود. همانطور که دوست دارید در محیط کار مثل یک قهرمان بی رقیب باشید، باید در زندگی شخصی تان هم همینطور رفتار کنید. چنین کاری به شما کمک می کند تا طوری تعادل بین کار و زندگی تان را رعایت کنید که دیگر خیال تان بابت هرگونه استرسی راحت باشد. خب مگر یک کارآفرین چیزی بیشتر از کار بی استرس و فرصت کافی برای زندگی شخصی هم می خواهد؟

سخن پایانی

مدیریت استرس (Stress Management)

شما الان آمادگی لازم برای خداحافظی با بخش قابل ملاحظه ای از استرس های تان در محیط کار را دارید. فقط کافی است حواس تان به توصیه هایی که با هم مرور کردیم باشد. با این وضعیت حالا دیگر می توانید یک رأی منصفانه برای دادگاه استراتژی مدیریت استرس در محیط کار بدهید و آن را از همه اتهاماتش تبرئه کنید.

مطلب مرتبط: 10 راهکار مفید برای کنترل استرس

یادتان باشد اگر سوال یا نکته جانبی درباره استراتژی مدیریت استرس در محیط کار داشتید، ما در روزنامه فرصت امروز همیشه آماده کمک به شما هستیم. پس تعارف را کنار گذاشته و در صورت تمایل همینجا سوالات تان را با ما در میان بگذارید. 

منابع:

https://www.medicinenet.com


https://www.harishsaras.com


https://www.forbes.com


https://www.verywellmind.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/UjhGX4if
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه