شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان معاملات روز شنبه بازار سهام با 419 واحد رشد در ارتفاع 74هزار و 103 واحد ایستاد. بازار سهام در حالی همچنان شاهد تقویت حجم و ارزش معاملات روزانه بودکه بعد از گذراندن یک هفته رویایی با کسب بازدهی 18 درصدی، به مسیر رو به رشد خود ادامه داد و موفق به عبور از کانال 74هزار واحدی شد. در بازار دیروز مجددا ارزش و حجم معاملات بالا رفت و نقدینگی جدید وارد این بازار شد به طوری که در معاملات بیش از 170میلیون سهم به ارزش 374میلیارد تومان دادوستد شد و ارزش بازار سهام به 317 هزارمیلیارد تومان رسید. آنچه در شرایط فعلی بازار سهام قطعی به نظر میرسد این است که به تدریج حجم نقدینگی جدید وارد بازار سهام میشود که بررسی ارزش معاملات روزانه بورس به خوبی موید این مطلب است.
از طرفی رشد ارزش و حجم معاملات بیانگر افق روشن بورس و پتانسیلهای آن برای حرکت در مسیر رشد است. در عین حال معاملات نخستین روز هفته در حالی آغاز شد که انعقاد قراردادهای جدید با شرکتهای خارجی و خوشبینی سهامداران از بهبود وضعیت صنایع بورسی موجب شده است تا سهام شرکتها با افزایش قیمت و رشد تقاضا همراه شوند.
با افزایش قیمت سهام شرکتها و ورود نقدینگی جدید به این بازار به نظر میرسد روند صعودی آرام خود را در روزهای آینده نیز دنبال کند و بعد از مشخص شدن آثار قراردادهای خارجی جدید شرکتها و همچنین اعلام بودجه سال آینده این مسیر را تداوم بخشد.
درجا زدن قیمتها در گروه بانک
انتشار خبرهایی در خصوص برگزاری مجمع فوقالعاده شرکت سایپا و پوشش زیان انباشته این شرکت در کنار انتشار خبرهایی در خصوص پرداخت غرامت پژو به ایران خودرو موجب شد تا سهام شرکتهای خودرویی بیش از پیش با اقبال سهامداران مواجه شوند و تقاضای میلیونی خرید را مشاهده کنند.
علاوه بر این بازار سهام با اقبال گسترده به گروه فلزات اساسی مواجه شد به طوری که این گروه نیز به دلیل انعقاد قرارداد جدید شرکت فولاد مبارکه با یک شرکت خارجی و اعلام برنامه افزایش سرمایه شرکت ذوبآهن در سال جاری در کنار افزایش قیمت فلزات اساسی موجب توجه سهامداران به این گروه شد.در گروه بانکها اما اغلب نمادهای معاملاتی با درجا زدن قیمت سهام خود مواجه بودند که در برخی نمادهای معاملاتی کوچک این بازار امکان نوسانگیری برای حرفهایها فراهم بود.
رشد 10 واحدی شاخص آیفکس
بازار فرابورس در هفدهمین روز بهمنماه شاهد عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا2» با کشف قیمت 872هزار ریال و میانگین موزون قیمت 872هزار و 66 ریال بود، این در حالی است که ارزش معاملات در نمادهای اسناد خزانه از ابتدا تاکنون در مجموع بیش از 5هزار و 123میلیارد ریال بوده است. در بازار اول 87میلیون و 510هزار ورقه بهادار به ارزش 801میلیارد ریال و در بازار دوم 130میلیون ورقه بهادار با رقم 480میلیارد ریال دادوستد شد.
در بازار اوراق با درآمد ثابت، بالاترین حجم معاملات مربوط به دادوستد 600هزار ورقه اجاره پترو ریگ بود و ارزش معاملات در نماد «اخزا2» به عدد 179میلیارد ریال رسید و در بین نمادهای فرابورسی در جایگاه دوم قرار گرفت. ارزش معاملات دیروز در پنج نماد اسناد خزانه اسلامی از 540میلیارد ریال گذشت. طی دیروز در مجموع 337 میلیون ورقه بهادار در 33هزار نوبت به ارزش 2هزار و 435میلیارد و 300میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت. آیفکس هم با ادامه دادن روند صعودی، رشد 10 واحدی را ثبت کرد و به 802 واحد رسید.
بیشترین حجم معاملات در بازار سهام به خریدوفروش 31میلیون سهم بانک دی اختصاص یافت و بیشترین ارزش معاملات را گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی از آن خود کرد. در روز جاری، اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن ضمن افت قیمت در محدوده 850 تا 880هزار ریال دست به دست شد و بالاترین قیمت این اوراق در نماد آذرماه 94 رقم خورد.
بالاترین حجم و ارزش معاملات ETF نیز متعلق به معامله 880هزار سهم صندوق سرمایهگذاری اعتمادآفرین پارسیان بود؛ ضمن آنکه پذیرهنویسی صندوق آرمان آتی کوثر دیروز هم در بازار سوم ادامه یافت. گفتنی است نماد معاملاتی شرکت نیرو سرمایه جهت برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده صاحبان سهام در روز دوشنبه 19بهمن، در پایان معاملات دیروز متوقف شد.
ارتباط با نویسنده: [email protected]