شکر یکی از شیرین کننده هایی می باشد که از آن در تهیه انواع شیرینی و کیک ها نیز استفاده می شود. اکثر ما بیشتر از شکر سفید استفاده کرده ایم. اما امکان ندارد تا به حال حتی اسم شکر قهوه ای به گوشتان نخورده باشد. در ادامه قصد داریم تا به بررسی تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید بپردازیم. می خواهیم آن ها را از نظر تفاوت رنگ و طعم، ارزش غذایی، تولید و قیمت مقایسه کنیم. همچنین انواع هر کدام را با ویژگی هایش بیان می کنیم.
رشد شکر در مناطق گرمسیری است که چغندر قند و نیشکر در آن می باشد. این دو گیاه را به شکر تبدیل می کنند. تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید به محل رشد و نوع گیاه ربطی ندارد. بلکه مراحل تولید آن ها متفاوت است. ابتدا از هر دو گیاه آبی شیرین استخراج می کنند. آن آب را به خلوص می رسانند و سپس حرارت می دهند. اکنون به صورت شربت غلیظ قهوه ای به نام ملاس در می آید. در مرحله بعد باید با استفاده از دستگاه مخصوص به جداسازی کریستال های شکر از ملاس بپردازند.
در اینجا شکر قهوه ای تولید می شود. اما برای به دست آوردن شکر سفید باید دوری دیگر فیلتر شود تا تمام ملاس های باقی مانده از آن جدا شوند و کریستال های کوچکتر و سفید تری به دست آید.
تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید از نظر رنگ و طعم در واقع اصلی ترین تفاوت این دو شکر است .از آنجایی که ملاس ها به طور کامل از شکر قهوه ای جدا نشده اند طعمی مانند تافی یا کاراملی دارند. به همین جهت از آن ها در کوکی ها، کیک های میوه ای و کیک های شکلاتی استفاده می شود.
اما شکر سفید دارای طعمی شیرین تر است. از آن به دلیل شیرینی خالصش در انواع غذا ها و مخصوصاً غذاهایی که به پف کردن احتیاج دارند استفاده می شود. از نظر رنگی نیز چون شکر سفید روشن تر است در غذاهایی با رنگ روشن استفاده می شود. شکر قهوه ای نیز برعکس شکر سفید در غذاهایی که رنگ تیره تری دارند یا می خواهید رنگ شان تیره تر شود استفاده می گردد.
همانطور که گفتیم هر دو شکر از گیاه چغندر قند و نیشکر به دست می آیند. به همین دلیل تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید از نظر ارزش غذایی چندان زیاد نمی باشد. شکر قهوه ای دارای آهن، پتاسیم و کلسیم بیشتری نسبت به شکر سفید می باشد؛ که بیشترین تفاوت از نظر ارزش غذایی به حساب می آید. شکر قهوه ای حاوی مقدار زیادی ملارس نمی باشد. به همین جهت نمی توان گفت که سرشار از این مواد معدنی هستند.
تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید از نظر ارزش غذایی در میزان کالری آن ها می باشد. اما باز هم اختلاف چندان زیادی ندارند. در هر چهار گرم از شکر سفید ۱۶.۳ کالری انرژی و در هر چهار گرم از شکر قهوه ای نیز ۱۵ کالری انرژی وجود دارد. از این رو از نظر ارزش غذایی تفاوت چندان زیادی ندارند و تنها از نظر رنگ و شکل ظاهری با یکدیگر متفاوت اند.
با اینکه از نظر ارزش غذایی تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید چندان زیاد نمی باشد اما شکر قهوه ای تقریباً دو برابر شکر سفید ارزش مالی دارد. به همین دلیل با این اختلاف قیمت شاید تنها افرادی که شکل دهی یا طعم شکر قهوه ای را می پسندند آن را تهیه کنند.
جمع بندی
اکنون با توجه به تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید همچنین انواع آن ها و کاربرد هایشان، می توانید به راحتی شکر مورد نظر خود را انتخاب کنید. این شکر ها را می توانید با کیفیت عالی در فروشگاه لوازم قنادی قناد برتر تهیه کنید.
قناد برتر ارائه دهنده بهترین ابزارهای قنادی و لوازم تولد میباشد که محصولات خود را با کیفیتی بالا و قیمتی مناسب در اختیار مشتریان عزیز قرار داده است.برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خرید لوازم تولد و لوازم قنادی به صورت تک و عمده با کارشناسان فروش قناد برتر با شماره 56539942-021 تماس حاصل فرمایید.