دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه درباره احتمال افزایش تعرفه‌ ترجیحی برخی کالاها بین ایران و ترکیه گفت: اگر قرار باشد تعرفه ترجیحی تمام کالاهایمان را افزایش دهیم مسلما این اقدام باعث افزایش قاچاق می‌شود. سیدجلال ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه برنامه‌ای اقتصادی است که کاملاً با صفحات باز در حال اجراست.

وی ادامه داد: منظور از صفحات باز این است که براساس نیاز‌های روز برای هر دو طرف، امکان ایجاد پیش‌زمینه‌هایی وجود دارد تا تعرفه‌ها به‌صورت فی‌مابین دچار تغییر شود. به‌طورکلی هدف از ایجاد تعرفه‌های ترجیحی این بوده که به مرور تعرفه‌های واردات و صادرات بین ایران و ترکیه برداشته شود و دو طرف به مرحله‌ای برسند که بدون هیچ‌گونه عوارض، تعرفه‌ و اخذ ورودی‌ با هم معامله کنند.

ابراهیمی عنوان کرد: لازمه به وجود آمدن این شرایط، ایجاد شرایط زیربنایی، پیش‌زمینه بهبود روش‌های تولید، شناخت نیازها و کمبود‌ها و همچنین بهبود شرایط تولید است. یعنی زمانی که قرار است درها برای تسهیل روابط تجاری باز شود باید بتوانیم با کالای ارزان و با کیفیت کشور دیگر رقابت کنیم. یعنی حداقل بتوانیم مقابل کیفیت‌ کالای طرف مقابل به شکل موازی حرکت کنیم.