به گزارش فرصت امروز به نقل از اقتصاد ایرانی، در روز 23 مهر 1404 با شرایطی همراه بود که بازار خودرو نشان هایی از ثبات نسبی و کاهش هیجان در قیمت ها را تجربه می کند. پس از هفته ها نوسانات افزایشی در قیمت ها، اکنون شاهد آرامش نسبی و کنترل قیمت ها در اغلب مدل ها هستیم. بخشی از این اصلاح قیمتی، ناشی از اقدامات نظارتی در حوزه واردات خودرو، افزایش عرضه خودروسازان و کنترل نرخ ارز بوده است.
با وجود این، یکپارچگی کامل در بازار خودرو مشاهده نمی شود. در حالی که اکثر مدل ها روند نزولی یا ثابت را به خود گرفته اند، برخی خودروهای خاص و مدل هایی که عرضه محدودتری دارند، همچنان رشد قیمتی ملایمی را ثبت کرده اند. این مسئله نشان دهنده آن است که هرچند بازار در حال حرکت به سوی تعادل است، اما اختلاف عرضه میان مدل ها می تواند باعث ایجاد نوسانات در بخش هایی از بازار شود.
به طور کلی، عوامل خارجی نظیر نرخ ارز، تصمیمات مربوط به واردات و سیاست های عرضه خودرو از طریق بورس کالا همچنان بر روند بازار خودرو اثرگذار هستند. اگر در روزهای آینده نرخ ارز تثبیت نشود یا عرضه خودرو کاهش یابد، تحلیلگران احتمال بازگشت نوسانات را مطرح کرده اند. با این حال، آنچه اکنون مشاهده می شود تعادلی نسبی اما ناپایدار است که بیشتر نتیجه مدیریت انتظارات و کاهش معاملات است تا اصلاحات ساختاری.
در بخش خودروهای داخلی، خودرو شاهین اتوماتیک G بیشترین کاهش قیمت را در روز جاری ثبت کرد. این خودرو با کاهش 13 میلیون تومانی، با قیمت یک میلیارد و 190 میلیون تومان در بازار عرضه شد. همچنین وانت آریسان نیز با کاهش 11 میلیون تومانی، به قیمت 663 میلیون تومان در معاملات امروز رسید.
در مقابل، برخی خودروهای داخلی مسیر افزایشی را طی کردند. مدل هایی همچون ری را، سهند S و ساینا GX افزایش قیمت 5 میلیون تومانی داشتند. قیمت این مدل ها در جدول زیر آورده شده است.
در گروه خودروهای مونتاژی، فردا T5 بیشترین افت قیمت را داشت و با کاهش قابل توجه 70 میلیون تومانی، به نرخ یک میلیارد و 930 میلیون تومان رسید. همچنین در میان خودروهای مونتاژی ساخت مدیران خودرو، آریزو 8 کاهش قیمت 46 میلیون تومانی را تجربه کرد و با قیمت سه میلیارد و 560 میلیون تومان معامله شد.
از سوی دیگر، خودرو X55 پرو دستی با 10 میلیون تومان کاهش، اکنون با قیمت دو میلیارد و 70 میلیون تومان در بازار خرید و فروش می شود. اما در همین گروه، برخی مدل ها افزایش قیمت داشتند؛ به عنوان مثال، جک J4 با افزایش 10 میلیون تومانی، به قیمت یک میلیارد و 250 میلیون تومان رسید.
در مدل های دیگر، کاهش قیمت هایی نظیر 45 میلیون تومانی در خودرو کی ام سی ایگل و 40 میلیون تومانی در رسپکت 2 به چشم می خورد. این در حالی است که خودرو کاپرا U برخلاف روند عمومی بازار، 10 میلیون تومان افزایش قیمت داشته و با نرخ یک میلیارد و 970 میلیون تومان معامله شد