حجم تجارت چمدانی ایران نسبت به سه ماه نخست سال گذشته رشدی معادل 12‌‌میلیون دلار را تجربه کرده و به این ترتیب متوسط تجارت چمدانی روزانه در سال‌جاری در مقایسه با سال گذشته رشد 127 هزار دلاری را نشان می‌دهد. به گزارش ایسنا، طی فصل نخست سال‌جاری حجم تجارت چمدانی ایران از ارزش کل صادرات کشور به 0.34درصد افزایش پیداکرده است. بر این اساس در این سه ماهه ارزش تجارت چمدانی 25‌میلیون و 500هزار یورو معادل 28‌میلیون دلار بوده است که بدین ترتیب به‌طور متوسط روزانه 301هزار دلار کالا از طریق تجارت چمدانی از گمرک‌های ارزی به کشور‌های مشترک‌المنافع ارسال شده است. 

براساس آمار گمرکی در مدت مشابه سال قبل صادرات تجارت چمدانی حدود 12‌میلیون یورو و معادل 16‌میلیون دلار بود که 0.2 درصد از ارزش کل صادرات کشور در این مدت را شامل می‌شد. این آمار حاکی از آن است که ارزش تجارت چمدانی بهاره سال‌جاری نسبت به سال گذشته افزایشی بیش از 70 درصد را داشته است. این درحالی است که مجموع صادرات چمدانی ایران در 12ماه سال گذشته معادل 82‌میلیون و 800هزار دلار و به‌طور متوسط روزانه 226هزار دلار بوده است.

از سوی دیگر متوسط حجم تجارت چمدانی به‌طور روزانه در سه‌ماهه اول سال گذشته معادل حدود 174‌هزار دلار بوده است. بدین ترتیب متوسط روزانه ارزش تجارت چمدانی در بهار امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 127هزار دلار رشد داشته و در مقایسه با مجموع سال گذشته نزدیک به 80هزار دلار به حجم روزانه تجارت چمدانی افزوده شده است. همچنین براساس گزارش گمرک طی فصل بهار گمرک لطف‌آباد با اختصاص حدود 12‌میلیون دلار یا 42درصد از ارزش تجارت چمدانی رتبه اول در این تجارت را داشته است.

بر این اساس پس از آن به ترتیب گمرک آستارا حدود 6‌میلیون دلار یا 22درصد از ارزش تجارت چمدانی و گمرک سرو با نزدیک به 3میلیون دلار به 10درصد از این ارزش در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرد. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل گمرک آستارا، بیله‌سوار و گمرک سرو سه گمرک اول در ارزش تجارت چمدانیبوده است. همچنین در سه ماهه نخست سال‌جاری صادرات تجارت چمدانی به لحاظ ارزش از گمرک بیله‌سوار کاهش 51درصدی و گمرک سرخس کاهش 11درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌اند. در این مدت صادرات تجارت چمدانی از گمرک لطف‌آباد، تل‌دست، بادگیران، اینچه‌برون، سرو، آستارا و جلفا به ترتیب رشدی 709درصدی، 376درصدی، 51درصدی، 50درصدی، 25درصدی، 16درصدی و 9درصدی را داشته‌اند.