بیش از4000 کارگر در بندر نیویورک و نیوجرسی – بزرگ‌ترین بنادر ساحل شرقی روز جمعه دست به اعتصاب زدند. مقامات بندر در ساعات اولیه اعتصاب کارگران اعلام کرده بودند، دلیل اعتصاب روشن نیست. با این حال یک مقام مسئول بدون ذکر نام گفته که دلیل اعتصاب مشکلات حل نشده‌ای است که اتحایه کارگران با کمیسیون ساحلی بندرگاه نیویورک بوده است. برخی مشکلاتی که این مقام مسئول از آن یاد کرده بود مربوط به زمان استراحت بعد از جراحت در حین کار و قانون آزمایش اعتیاد بوده ‌است.

جیم مک نامارا از گروه روابط عمومی اتحادیه ILA، اتحادیه کارگری نماینده کارگران سواحل شرقی، گفته است که کارگران قوانین سازمان قانون‌گذاری در بندر نیویورک و نیوجرسی  (Waterfront Commison)  را تهدیدی برای زندگی خود می‌دانند و معتقدند که این قوانین زندگی را برای آنها غیر‌قابل تحمل می‌کند.اعتصاب کارکنان آنقدر غیر‌منتظره بود که حتی بسیاری از کارگران از آن بی‌اطلاع بوده‌اند و تازه زمانی از آن مطلع شده بودند که برای کار به بندر رفته بودند.

بنادر نیویورک و نیوجرسی از شلوغ‌ترین و پرکارترین بنادر سواحل شرقی است. در سال 2014 این بنادر میزان 200 میلیارد دلار ترانزیت انجام داده‌اند. این بنادر 30 درصد کل بار سواحل شرقی را دریافت می‌کنند.اعتصاب روز جمعه روی کسان دیگری که کارشان به‌گونه‌ای با صنعت کشتیرانی مربوط است، تأثیر گذاشت. صدها نفر از رانندگان کامیون یا بر سر دروازه‌های ورودی یا در داخل پایانه‌ها معطل شده بودند و بسیاری از آنها نگران عواقب از دست دادن یک روز کاری بودند.

یک راننده کامیون به نام کندی تویت گفته است به دلیل اعتصاب روز جمعه میزان زیادی پول از دست رفته است. «نه فقط من، بلکه خیلی‌های دیگر هم ضرر مالی کرده‌اند.» اقتصاددانان هشدار داده‌اند که بازارهای سهام به دلیل اعتصاب از ابتدای سال 2016 تا به حال 80درصد سقوط داشته‌اند. ساعت‌ها پس از شروع اعتصاب و پس از آنکه مقامات بندری از کارگران خواستند تا سرکار برگردند و اعلام کردند که مشکلات آنها را پس از بازگشت به کار حل می‌کنند به اعتصاب خود پایان دادند.